جمع‌آوری خودروهای رهاشده در سطح شهر برعهده کیست؟

«این خودروها فرسوده و رهاشده هستند.» البته باید به این دو واژه، کلمه فراموش‌شده را هم اضافه کرد؛ خودروهایی که خاک ‌گرفته‌اند و همین انباشت غبار نشان می‌دهد سال‌هاست کسی سراغشان نرفته است. این خودروهای رهاشده، نارضایتی شهروندان را به همراه دارند و آنها خواستار تعیین‌ تکلیف این خودروها هستند؛ مطالبه‌ای که مشخص نیست باید توسط شهرداری تهران پیگیری شود یا پلیس راهور متولی آن است.

خودروهای رهاشده، پاتوق افراد آسیب‌دیده

تعیین ‌تکلیف خودروهای فرسوده رهاشده در معابر عمومی، پای شهرداری تهران و پلیس راهور را به این موضوع بازکرده اما تاکنون اقدامات درخور توجهی برای ساماندهی این معضل صورت نگرفته است؛ چراکه پلیس راهور، شهرداری تهران را متولی می‌داند و تفکر شهرداری تهران هم عکس این موضوع است.

به‌گفته مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، خودروهای رهاشده در حاشیه معابر در صورتی که سرقتی بوده یا اگر در مکان‌های پارک ممنوع متوقف و رهاشده باشند، پلیس راهور می‌تواند با دستور قضایی روی آنها اعمال قانون کند. در موارد دیگر باتوجه‌ به اینکه تخلفی رخ نداده است، پلیس راهور نمی‌تواند به موضوع توقف طولانی‌مدت یا رهاسازی وسیله‌نقلیه در حاشیه معابر ورود کند؛ چراکه کنترل و مدیریت فضای شهر از اختیارات و وظایف شهرداری است، در نتیجه ساماندهی این خودروها که تاثیری هم در عبور و مرور و ترافیک ندارند نیز جزو وظایف شهرداری محسوب می‌شود. از طرفی افراد آسیب‌دیده از هر مکانی به‌عنوان پاتوق استفاده می‌کنند. خودروهای فرسوده دقیقا یکی از همین گزینه‌ها هستند. در محدوده بازار و محله‌های شوش و... در شهر تهران، این خودروها به محل تجمع آسیب‌دیدگان تبدیل شده‌اند و این افراد دور از نظارت‌های اجتماعی، شب‌ها در آنها بیتوته می‌کنند. قطعا رسیدگی به چنین موضوعاتی نیازمند توجهات و پیگیری‌های ویژه است.

طبق قانون مسئولیت اصلی برعهده شهرداری‌هاست!

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با نیروی راهور هم‌عقیده است و در این باره می‌گوید: خودرویی که استفاده نمی‌شود و مدت طولانی کنار خیابان رهاشده، به ‌نوعی سد معبر محسوب می‌شود؛ چراکه در چرخه ترافیکی قرار ندارد و از این‌رو پلیس راهور قطعا نقشی نخواهد داشت.

رها شدن خودروهای فرسوده و اشغال بخشی از معابر عمومی توسط آنها، مصداق تضییع حقوق شهروندان است و از این ‌رو شهرداری تهران متولی اصلی محسوب می‌شود.

سیدجعفر تشکری‌هاشمی ادامه می‌دهد: البته در این میان نیاز به‌حکم دستگاه قضایی است که اجرای این حکم می‌تواند با حضور نیروهای راهور و ناجا به‌عنوان ضابطان قضایی صورت گیرد. سوده نجفی، عضو هیات‌رئیسه شورای شهر تهران نیز ساماندهی خودروهای فرسوده رهاشده را ضروری می‌داند و می‌گوید: شهرداری تهران در این حوزه وظیفه مستقیم دارد. البته با توجه ‌به مشکلات زیست‌محیطی و آسیب‌های اجتماعی پیرامون این موضوع نیاز است از جنبه‌های مختلف آن را بررسی کرد.

چند روز قبل هم رئیس پلیس تهران بزرگ با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف خودروهای رهاشده در حاشیه معابر پایتخت، بیان کرد که شهرداری تهران را متولی اصلی برخورد با این موضوع در چارچوب موضوع سد معبر می‌داند و تاکید کرد پلیس هم در این مورد، کنار مدیریت شهری خواهد بود.

سردار سیدابوالفضل موسوی‌پور درخصوص تعیین تکلیف خودروهای رهاشده در حاشیه خیابان یا دیگر معابر عمومی شهر گفت: مسئولیت اصلی جمع‌آوری و برخورد با خودروهای رهاشده در معابر و حاشیه خیابان طبق قانون بر عهده شهرداری‌هاست. البته پلیس هم در کنار شهرداری خواهد بود، اما این شهرداری است که باید این خودروها را تعیین تکلیف کرده و جلوی سد معبر را بگیرد.

خودروهای فرسوده و رهاشده در معابر عمومی تبریز جمع‌آوری می‌شوند

البته این معضل به جز پایتخت، گریبان‌گیر سایر شهرهای بزرگ کشور هم شده است. چندماه قبل معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری تبریز از صدور اخطاریه و جمع‌آوری خودروهای فرسوده رهاشده در سطح شهر که موجب نارضایتی و بروز برخی مشکلات شهری می‌شود، خبر داد.

هادی بدری در این باره اظهار کرد: خودروهای فرسوده‌ای که برای مدت‌طولانی در سطح معابر عمومی رهاسازی شده و بلاتکیف مانده‌اند توسط نیروهای خدمات شهری اخطاریه لازم صادر و سپس جمع‌آوری می‌شوند.

وی با بیان آنکه این اقدام در راستای رفع مشکلات سد معبر صورت می‌گیرد، عنوان کرد: ابتدا اخطاریه‌ برای جمع‌آوری خودرو اسقاطی به مالکان صادر می‌شود. در صورت عدم‌توجه شهرداری براساس مجوزهای قانونی نسبت‌به انتقال خودرو به پارکینگ‌ اقدام می‌کند.

بدری یادآور شد: طبق تبصره یک بند دو ماده ۵۵ قانون شهرداری، سدمعبر عمومی و اشغال و استفاده غیرمجاز از پیاده‌روها، معابر و میادین، پارک‌ها، معابر عمومی برای کسب، سکنی یا هر عنوان دیگری ممنوع است، بنابراین شهرداری مکلف است از این اقدام جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد کردن معابر و اماکن به وسیله ماموران خود اقدام کند.

وی با اشاره به خودروهایی که به دلیل رسیدن به سن فرسودگی، صاحبان‌شان آنها را در حاشیه معابر شهری رها کرده و سراغی از آن نمی‌گیرند، تاکید کرد: این خودروها معمولا عمرشان به اتمام رسیده و با چهره‌ای خاک‌خورده علاوه‌بر اشغال سطوح شهری، باعث ترافیک، بی‌نظمی عبور و مرور شهری و زشتی چهره عمومی محلات می‌شوند.

معاون شهردار تبریز تاکید کرد: طی برنامه‌ریزی صورت گرفته و با ابلاغ به مناطق دهگانه، جمع‌آوری خودروهای فرسوده در دستور کار است و شهروندان نیز در صورت مشاهده چنین خودروهایی در کوچه‌ها و محلات خود موارد را با سامانه ۱۳۷ درمیان گذاشته تا همکاران ما در مناطق نسبت به طی مراحل قانونی و جمع‌آوری اقدام کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =