جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه

 مجلس طی مصوبه‌ای سقف ارزی واردات خودروهای نو و کارکرده را در بودجه ۱۴۰۴ از ۲ میلیارد دلار به ۳.۳ میلیارد دلار افزایش داد،اما هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در پی گزارش بانک‌مرکزی با این موضوع مخالفت کرد و همان 2میلیارد دلار سقف واردات خودرو را برای سال آینده در نظر گرفت. حال جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه به بررسی تاثیر این موضوع بر سهام خودروسازان پرداخته است.

مخالفت با افزایش سقف واردات خودرو چه تاثیری بر خودروسازان داخلی می‌گذارد؟

در مورد محدودیت‌های احتمالی واردات خودرو باتوجه به مخالفت هیات عالی نظارت با تخصیص ارز بیشتر برای واردات خودرو می‌توان گفت که واردات را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. در این شرایط احتمال دارد واردات نتواند نیاز کشور را تامین کند. بنابراین این مساله می‌تواند تقاضا و حاشیه امنی را که خودروسازهای داخلی تاکنون داشتند، بیشتر کند. به بیان دیگر می‌توانیم شاهد افزایش درخواست خرید برای محصولات سایپا و ایران‌خودرو و همچنین افزایش تقاضا در سهام این دو شرکت در بازار سرمایه طی روزهای آینده باشیم. در کل این خبر به نفع دو شرکت خودروساز ایران خودرو و سایپاست.

این موضوع در بلندمدت چه تاثیری بر صنعت خودرو می‌گذارد؟

مخالفت با مصوبه مجلس در کوتاه‌مدت ممکن است به نفع خودروسازان داخلی باشد، اما این روند در بلندمدت چالش‌هایی را برای کیفیت محصولات و رقابت‌پذیری ایجاد خواهد کرد. در همین حال، سهامداران بازار سرمایه باتوجه به شرایط فعلی باید عملکرد و چشم‌انداز شرکت‌های خودروساز را با دقت بیشتری بررسی کنند.

در چنین شرایطی خودروسازان و قطعه‌سازان با قطعی برق روبه‌رو هستند، تبعات این موضوع چیست؟

قطع برق صنایع با هدف پیشگیری از خاموشی برق مشترکان خانگی، ضربه سنگینی به تولید و اقتصاد کشور می‌زند زیرا اکثر خطوط تولید به‌دلیل قطعی برق متوقف می‌شوند. همچنین باتوجه به کاهش تولید صنایع، آسیب‌های زیادی به ماشین‌آلات و دستگاه‌های کارخانجات وارد شده است. البته قطعی برق بدون اطلاع قبلی سبب می‌شود آسیب فراوانی به محصولات خط تولید کارخانجات برسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =