مهدی بستانچی ، رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی

 شهرک‌های صنعتی به‌دلیل کمبود انرژی و قطع برق با مشکلات و چالش‌های بسیار مواجه هستند که می‌تواند اثرات بسیار مخربی بر تولید و عملکرد واحدهای صنعتی ازجمله افزایش هزینه‌ها، کاهش کیفیت تولید، کمبود کالا، تورم و غیره داشته باشد.

همچنین صنایع کوچک و متوسط مستقر در این شهرک‌ها با مشکل تهیه مواد اولیه از بورس کالا مواجه هستند. حال در این زمینه مهدی بستانچی، رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی به تشریح این مشکلات پرداخت.

تامین مواداولیه مورد نیاز صنایع کوچک به چه صورتی انجام می‌شود، کالا را از بازار آزاد تهیه می‌کنند یا از بورس کالا؟

صنایع کوچک و متوسط دسترسی به بورس ندارند. این تولیدکنندگان باید کالا را از کف بازار و با قیمت آزاد خریداری کنند. در واقع ما تولیدکنندگان صنایع کوچک باید کالا را از آن‌هایی که کالا را با رانت از بورس کالا خریده‌اند و در بازار آزاد عرضه می‌کنند، خریداری می‌کنیم یعنی کسانی‌که کالا را از بورس با کف قیمت می‌خرند و با بالاترین قیمت در بازار آزاد می‌فروشند.

مواد اولیه را هر زمان که لازم داشته باشند می‌توانند از بازار آزاد خریداری کنند، یا اینکه در این زمینه نیز با مشکلاتی مواجه هستند؟

در خصوص تامین مواد اولیه یک مشکل آن است که ما باید مواد اولیه را با قیمت روز خریداری کنیم و مشکل دیگر آن است که فروشندگان تا نرخ دلار ثابت نشود کالا را نمی‌فروشند و این موضوع موجب توقف تولید می‌شود.

در شرایط موجود، پیشنهاد شما برای مدیریت قطع برق و انرژی چیست؟

یکی از بهترین راه‌ها برای مدیریت کمبود انرژی و جلوگیری از آسیب به تولید در واحدهای صنعتی، به‌ویژه در شهرک‌های صنعتی، برنامه‌ریزی دقیق است. با وجود اینکه میزان کمبود انرژی از مدت‌ها قبل مشخص بوده و این مساله نه حادثه‌ای ناگهانی بلکه قابل پیش‌بینی بوده، هنوز نتواسته‌ایم برنامه‌ریزی مناسب برای مقابله با آن انجام دهیم. این عدم برنامه‌ریزی می‌تواند باعث مشکلات جدی در صنعت و تولید شود. حالا که این مشکل به وقوع پیوسته، باید تلاش کنیم انرژی را سریع‌تر تولید کرده و این ناترازی را به تراز تبدیل کنیم تا از کمبود آن جلوگیری شود و دوباره به صادرکننده انرژی تبدیل شویم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =