کد خبر: 252640
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
حسین نظریان

حسین نظریان در سرمقاله روز " شنبه ۲۲ دی۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « تاملی بر آیین‌نامه اجرایی واردات» پرداخت.

رئیس شورای سیاستگزاری روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:

سرانجام آیین‌نامه اجرایی واردات انواع خودرو سواری کارکرده با عمر کمتر از 5 سال و خودروهای نو که به تصویب هیات‌ دولت رسیده بود، به مراجع و مراکز ذیصلاح ابلاغ و واردات خودرو وارد مرحله اجرایی شد. یکی از برجسته‌ترین نکاتی که در این آیین‌نامه دیده می‌شود؛ افزایش میزان کارکرد خودروهای وارداتی از 3 سال به 5سال است که به نظر می‌رسد کارشناسی لازم در بررسی‌ها صورت نگرفته‌است زیرا:

در جـهان هرکسی و هـرچیزی

دارد عــمر مفید بـی‌تــردید

چون به پایان خود شود نزدیک

دیـگر از آن اثــر نخواهی دید

طبق استانداردهای جهانی عمر مفید خودروها که با تیراژ تجاری تولید و عرضه می‌شود، حداکثر 7 تا 8سال یا پیمایش 150هزار کیلومتر بوده و متعلق به محصولات برندهای وولو (سوئد) و بنز (آلمان) است. علاوه‌بر آن واردات خودروهایی که دوسوم عمر مفید خود را سپری کرده‌اند نتیجه‌ای جز اتلاف منابع ملی و تبدیل کشور به گورستان خودروهای فرسوده و مستهلک خارجی ندارد. نکته دیگری را که در این مورد می‌توان یادآور شد این است که در تامین ارز مورد نیاز واردات کم‌وبیش ابهام وجود دارد و چنانچه از هر منبعی تامین شود؛ نتیجه آشکار آن افزایش میزان خروج ارز از کشور به دلیل تحقق هدف‌های واردات است.

معمولا در هدف‌گذاری واردات خودرو شفاف‌ترین موضوع خدمات پس از فروش است تا خریداران دچار سردرگمی نشوند و به عبارت‌دیگر اصل مشتری‌مداری رعایت شود.

می‌دانیم که یکی از مشکلات مبتلابه فعلی کشور آلودگی هوا و وفور انواع آلاینده در هوای شهرهای بزرگ و صنعتی است. با عنایت به این اصل مهم باید گفت که واردات خودروهای دست‌دومِ تا پنج‌سال کارکرده اگر با هر تکنولوژی هم که تولید شوند؛ عامل اصلی تشدیدکننده آلودگی هوا خواهند بود که امیدواریم ختم به‌خیر شود!

واردات انواع خودرو در دو، سه‌دهه اخیر و نیز تعیین تعرفه‌های آن داستان دور و درازی دارد. متاسفانه تاکنون اقدام مناسبی به‌عمل نیامده تا بتواند نقش موثری در تنظیم بازار داشته باشد و یا بازار خودرو را از نابسامانی برهاند.

وضیعت فعلی صنعت و بازار خودرو که با انواع مشکلات روبه‌رو است؛ حاصل فقدان استراتژی یا راهبرد در عرصه‌های تولید و بازار می‌باشد و در این بازه زمانی طولانی همچنان بدون برنامه روزگار گذراندیم و اِعمال سلیقه کردیم که حاصلش وضعیت اسفبار امروز بازار و صنعت خودرو است.

بنا به‌گفته مسئولان صنعتی ظرفیت تولید سالانه انواع خودرو در ایران 3میلیون دستگاه است که پیوسته یک‌دوم یا یک‌سوم تولید محقق می‌شد و بقیه ظرفیت‌ها بلااستفاده می‌ماند در حالی‌که برای ایجاد ظرفیت‌ها منابع مالی زیادی هزینه شد.

فرجام‌سخن‌اینکه: آنچه امروز صنعت و بازار خودرو ایران به آن نیاز اساسی دارد؛ تدوین و تصویب یک استراتژی و راهبرد جامع و حرکت براساس آن است تا بتواند از کارهای بدون برنامه و سلیقه‌ای فاصله گیرد و همچنان شاهد مشکل‌افزایی نباشد. هیچ کشور یا سازمان و یا شرکت موفقی را نمی‌توان یافت که با ادامه کارِ بدون برنامه به هدف‌های متعالی خود رسیده باشد و ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =