اتوبوس‌ سازان داخلی

تولید مینی‌بوس و میدل‌باس تا پایان هشت ماه سال جاری نشان می‌دهد که این بخش از صنعت خودرو کشور با افت ۳۴.۵ درصدی همراه بوده است

با آن‌که ناوگان مسافری کشور بیش از همیشه به ورود اتوبوس‌های جدید و تازه‌نفس احتیاج دارد، اما تولید این خودروها در کشور در سال جاری با افت شدید همراه بوده است. براساس آمارهایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولید اتوبوس در هشت ماه سال جاری منتشر کرد، خودروسازان در دو بخش دولتی و خصوص با افت تولید در این زمینه مواجه بوده‌اند. در شرایطی که نیاز به این خودروها مبرم و ضروری است، افت تولید در میان داخلی‌ها، نشان از عدم حمایت کافی ازسوی دولت و عدم همراهی بخش‌های مختلف ازجمله شهرداری و شورای شهر با خودروسازان داخلی به‌منظور تولید و خرید این خودروها دارد. این در حالی است که سایر بخش‌های مسافری ازجمله ون، مینی‌بوس و میدل‌باس نیز در این مدت با افت تولید همراه بوده است.

کاهش ۵۳درصدی تولید ون در میان خودروسازان داخلی

براساس آمارهایی که از سوی وزارت صمت منتشرشده، تولید ون در هشت ماه سال جاری با کاهش ۵۳.۷درصدی در میان خودروسازان دولتی و خصوص همراه بوده است. این خودروسازان تا پایان آبان ماه سال جاری یک‌هزار و ۱۰۷ دستگاه انواع ون را تولید کردند که این رقم در مدت مشابه سال گذشته به ۲هزار و ۳۹۲ دستگاه رسیده بود.

سهم خودروسازان بخش خصوصی از این تولیدات ۹۱۵ دستگاه در سال جاری و ۳۵۳ دستگاه در مدت مشابه سال گذشته بوده که موفق شده‌اند رشد ۱۵۹.۲درصدی را به ثبت برسانند. با این حال همین آمارها نشان می‌دهند که تولید ون در آبان ماه با رشد ۲۰۰ درصدی همراه بوده و از ۲۶ دستگاه در آبان‌ماه سال گذشته به ۷۸ دستگاه در آبان‌ماه سال جاری رسیده است. براساس آمارهای ارائه‌شده تمام این رشد و افزایش تولید ناشی از عملکرد مثبت خودروسازان بخش خصوصی بوده است.
سهم صفر خودروسازان دولتی از تولید مینی‌بوس و میدل‌باس در هشت‌ماه

تولید مینی‌بوس و میدل‌باس نیز وضعیت بهتری را نسبت به ون‌ها تجربه نکرده است. آمار تجمیعی تولید این خودروها تا پایان هشت ماه سال جاری نشان می‌دهد که این بخش از صنعت خودرو کشور با افت ۳۴.۵درصدی همراه بوده و از ۴۸۱ دستگاه در سال گذشته به ۳۱۵ دستگاه در سال جاری رسیده است.

سهم تولید این خودروها در آبان ماه نیز ۳۶ دستگاه بوده که در مقایسه با آمار ۴۸ دستگاهی سال گذشته افت ۲۵ درصدی را به ثبت رسانده است. آمارها حاکی از آن است که در تولید این خودروها طی هشت‌ماه نیز خودروسازان بخش دولتی سهمی نداشته و تمام تولیدات مربوط به خصوصی‌ها بوده است.

افت ۷.۸درصدی تولید اتوبوس در کشور به‌رغم نیاز شدید ناوگان

تولید اتوبوس به رغم تمام نیازی که در این سال‌ها در ناوگان مسافری کشور احساس می‌شده، در سال جاری روند نزولی به خود گرفته است. تولید آبان‌ماه این بخش از ۱۱۶ دستگاه در سال گذشته به ۶۳ دستگاه در سال جاری رسیده و افت ۴۵.۷ درصدی را رقم زد. خودروسازان بخش خصوصی از این تعداد، موفق به تولید ۴۹ دستگاه اتوبوس در آبان سال جاری شدند که نسبت به سهم ۵۷ دستگاهی سال گذشته، کاهش ۱۴درصدی را به ثبت رسانده‌اند.

از ابتدای سال تا پایان آبان‌ماه نیز تولیدی این خودروها با کاهش ۷.۸ درصدی از ۵۹۰ دستگاه در سال گذشته به ۵۴۳ دستگاه در سال جاری رسید. در مجموع هشت‌ماهه نیز، سهم خصوصی‌ها ۴۹۹ دستگاه بوده که در مقایسه با تولید ۲۹۳ دستگاه اتوبوس در سال گذشته موفق به ثبت رشد ۷۰.۳ درصدی شده‌اند.

سهم دولتی‌ها از تولید تجاری‌های مسافری

دو خودروساز بزرگ و دولتی کشور براساس آنچه وزارت صمت اعلام کرد، نقش چندانی در تولید و عرضه خودروهای تجاری مسافری نداشته‌اند. ایران‌خودرو گرچه در آبان ماه در زمینه تولید ون، مینی‌بوس و میدل‌باش نقشی نداشته، اما به‌طور کل در هشت ماه سال جاری موفق به تولید ۱۹۲ دستگاه ون شده که در مقایسه با آمار ۲ هزار و ۳۹ دستگاهی سال گذشته افت ۹۰.۶ درصدی را به همراه داشته است. اما در بخش اتوبوس‌ها، این خودروساز بزرگ کشور موفق به تولید ۴۴ دستگاه اتوبوس از ابتدای سال تا پایان آبان‌ماه شده است که کاهش ۸۵.۱ درصدی را در مقایسه با تولید یک ۲۹۶ اتوبوس در هشت ماه سال گذشته نشان می‌دهد.

سهم تولید آبان ماه این خودروسازی در بخش اتوبوس، ۱۴دستگاه بوده که باز هم در مقایسه با ۵۹ دستگاه اتوبوس تولیدشده در ماه مشابه سال گذشته کاهش ۷۶.۳ درصدی را به ثبت رسانده است. با این‌حال، همین آمارها نشان می‌دهد که شرکت سایپا در خصوص تولید ون، مینی‌بوس و میدل‌باس و اتوبوس در هشت ماه سال جاری، آمار صفر داشته و در هیچ بخشی از این خودروها، موفق به تولید نشده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =