غلامحسین رضوانی ،  عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس

غلامحسین رضوانی*

تحقق مصوبات مجلس برای تسهیل واردات ۱۵۰ هزار خودرو باعث می‌شود رقابت در بازار افزایش یابد و خودروسازان داخلی مجبور می‌شوند با کیفیت بالاتری به تولید خودرو اقدام کنند و کیفیت خدمات پس از فروش خود را ارتقا دهند. این درحالی است که مجلس برای ایجاد رقابت بین خودروسازان و همچنین ارتقای کیفیت خودروهای داخلی بیشترین تلاش‌ها را داشته است.

به این منظور در بهارستان، درخصوص تخصیص ۳میلیارد یورو برای واردات خودروهای نو و کارکرده و همچنین کاهش عوارض واردات خودرو در سال آینده به ۶۰درصد؛ مصوباتی داشته‌ایم تا بازار و صنعت خودرو به سمت رقابتی شدن پیش برود. بنابراین ضرورت دارد صنعت خودرو به سمت رقابتی شدن حرکت کند.

ازسوی‌دیگر به نظر می‌رسد، مخالفت با افزایش ارز تخصیص‌یافته برای واردات خودرو به صلاح خودروسازان نباشد زیرا بررسی کارشناسی مجلس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس نشان می‌دهد تحقق هدف واردات ۱۵۰هزار خودرو در سال آینده باعث افزایش رقابت داشته و ارتقای کیفیت تولید خودرو در کشور و در نهایت افزایش رضایت مصرف‌کنندگان می‌شود. بر این اساس مصوبات مجلس در حوزه افزایش ارز تخصیص یافته برای واردات و کاهش عوارض واردات خودرو فضای تلاش و رقابت را در بازار خودرو دو چندان می‌کند.

اگر مسئولان و مدیران صنعت بیش‌از پیش به این موضوع توجه کنند، سال آینده به سالی رقابتی برای صنعت خودرو تبدیل خواهد شد. در نهایت مجلس شورای اسلامی خواهان اجرای مصوباتش در حوزه رقابت‌پذیرشدن صنعت خودرو است.

نهادهای نظارتی و اجرایی هم بهتر است نسبت به این موضوع و ایجاد فضای رقابت در بازار خودرو اهتمام ورزند. از طرفی، برنامه‌ریزی برای واردات خودروهای برقی ارزان‌ و کم‌مصرف گام مهمی به‌سوی ارتقای کیفیت خودروهای درحال تردد در کشور است.

این نوع خودروها علاوه‌بر مزایای زیست‌محیطی پاسخگوی نیاز بخشی از جامعه خواهند بود که توانایی خرید آن‌ها را دارند. همچنین رعایت زیرساخت‌ها و مسائل فنی یکی از الزامات واردات خودروها به کشور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =