پایداری کسبوکار به معنای شیوه فعالیت مسئولانه با رویکرد بلندمدت یک شرکت با هدف ایجاد توازن در سه حوزه عملکرد اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی است؛ بهطوریکه فعالیتهای اقتصادی آن، آسیبی به جامعه و محیط زیست سیاره زمین نزند.
الزام شدن شرکتهای بورسی کشور برای ارائه گزارش پایداری (ابلاغی ۱۴۰۱.۰۹.۲۲، سازمان بورس و اوراق بهادار)، یکی از مهمترین اقداماتی است که در این حوزه اتفاق افتاده است. بر این اساس، «اندیشکده خودرو» باهمکاری دانشگاه تهران و اتاق بازرگانی، همایشی را با عنوان «صنعت پایدار» در روز یکم بهمن ماه برگزار خواهد کرد.
مدیر پایداری موثر کسی است که میتواند در تدوین برنامه استراتژیک و پیادهسازی استراتژی پایداری شرکت یا سازمان تاثیرگذار باشد.
مهمترین شایستگی مدیر ارشد پایداری، برقراری توازن بین پایداری سهگانه اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی است. یکی از نکات مهمی که در این همایش برای مدیران صنعت بهویژه صنعت خودرو تبیین خواهد شد، این است که مدیران پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکتی با هم متفاوت هستند.
مدیر مسئولیت اجتماعی شرکت، موظف به مدیریت هزینههای این حوزه است؛ چراکه طبق تصمیم مدیرعامل یا هیاتمدیره، بخشی از سود شرکت به مباحث اجتماعی و زیستمحیطی اختصاص مییابد؛ درصورتیکه مدیر پایداری موفق به دنبال خلق ارزش و سودآوری بلندمدت با حل مشکلات زیستمحیطی و اجتماعی است.
اگرچه در ایران نیز شرکتهای پیشرو و معتبری هستند که پست سازمانی مدیر و یا مدیر ارشد پایداری ایجاد کردهاند، ولی تعداد آنها بسیار اندک است.
بر این اساس و از آنجا که چالشهای اجتماعی و زیستمحیطی بهسرعت در حال ایجاد مسائل و مشکلات متعددی و جدید است، به همین دلیل، تدوین و اجرای استراتژی پایداری به یک ضرورت و الزام شرکتی تبدیل شده است.