بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، سایپادیزل،گروه بهمن،کرمانخودرو، ایرانخودرودیزل، بهمندیزل، زامیاد و گسترشسرمایهگذاریایرانخودرو منفی خوردند و تنها نماد سایپا مثبت معامله شد.
روز یکشنبه در گروه خودرویی طی ۴۶هزار نوبت معاملاتی ۱.۶میلیارد سهم به ارزش ۶۵۶ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز شنبه با رشد روبهرو بود، همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز یکشنبه بالغبر ۲۸۵هزار میلیارد تومان شد.
ادامه روند نزولی بورس
روز یکشنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با افت ۱۴.۶۷۲واحدی در محدوده ۲میلیون و ۸۰۰ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با افت ۳.۹۷۵واحدی در محدوده ۸۸۷هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۱۷میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۳.۶هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با کاهش ۶۵واحدی در محدوده ۲۶هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۰.۷ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۰.۳هزار میلیارد تومان دادوستد شد. بازار سرمایه در روز ابتدایی هفته با فشار فروش شدید و سرخپوشی بیشتر نمادها کار خود را به پایان رساند.
از طرفی روند منفی بازار سهام در حالی ادامه پیدا کرد که صفهای فروش، بهویژه در نمادهای بزرگ، ترس را در بین فعالان بازار گسترش داد. در کنار این مساله، ارزش معاملات خرد به کمترین سطح از آبانماه رسید.
ازسویدیگر چند عامل مختلف میتواند توضیحدهنده وضعیت منفی این روزهای بورس باشد. اول از همه، تاثیر فعل و انفعالات سیاسی و انتظارات فعالان بازار از آینده است. البته بازار سهام نیز منتظر گزارشهای پاییزی شرکتها بوده و تحلیلها درباره این گزارشها همچنان در حال انجام است.
ازسویدیگر مهمترین عامل نوسانات اخیر بازار، افزایش چراغ خاموش نرخ بهره اوراق بدهی است که در این مدت حدود یکدرصد رشد داشته و تفاوت نرخ بهره سررسیدهای مختلف اوراق بدهی نیز افزایش چشمگیری داشته است.
این موضوع میتواند نشاندهنده انتظار فعالان بازار سهام برای افزایش بیشتر نرخ بهره در آینده باشد. برای بهبود وضعیت بازار سرمایه، باید دلایل بنیادی و اخبار منفی برطرف شوند و امید به سودآوری شرکتها تقویت شود.
اگر متغیرهای سیاسی تغییر نکنند و اخبار منفی جدیدی نرسد، بازار سرمایه ممکن است روند صعودی به خود بگیرد. حال باید دید در چنین شرایطی بورس چه زمانی میتواند دوباره در مسیر رشد قرار بگیرد.