کد خبر: 252800
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
مراکز اسقاط خودروهای فرسوده

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اسقاط خودروهای فرسوده باعث کاهش بیش‌از ۶۶۶ میلیون لیتر مصرف سوخت شده که معادل ۱۵۲میلیون دلار صرفه‌جویی در پرداخت یارانه پنهان سوخت توسط دولت است.

این ارقام نشان‌دهنده اهمیت اسقاط خودروهای فرسوده در کاهش مصرف سوخت و افزایش درآمدهای دولت است. از منظر ایمنی نیز خودروهای فرسوده خطرات جدی دارند. طراحی قدیمی پلت‌فرم‌ها و استهلاک قطعات باعث کاهش ایمنی این خودروها می‌شود.

در سال ۱۴۰۲ اگرچه شاهد کاهش ۸درصدی در تعداد کشته‌های تصادفات جاده‌ای بودیم اما شرایط ایمنی و تلفات همچنان مناسب نیست. بسیاری از خودروهای فرسوده فاقد امکانات اولیه ایمنی، مانند کیسه هوا هستند که این مساله باعث افزایش خطرات جاده‌ای می‌شود.

توجه به اسقاط خودروهای فرسوده و استفاده از پلت‌فرم‌های جدید می‌تواند به بهبود ایمنی جاده‌ها کمک کند. در کنار این موارد، آلودگی هوای کلانشهرها، به‌ویژه تهران یکی دیگر از چالش‌های جدی است.

سالانه حدود هزار تن آلودگی در تهران تولید می‌شود که بخش زیادی از آن مربوط به منابع آلاینده متحرک است. بر اساس مطالعات، منابع متحرک در تهران مسئول ۷۲درصد آلودگی هوا هستند.

خودروهای فرسوده سهم زیادی در این آلودگی دارند و خروج سریع آن‌ها از ناوگان حمل‌ونقل می‌تواند به بهبود کیفیت هوا کمک کند و تعداد روزهای هوای پاک را افزایش دهد.

همچنین با رونق گرفتن صدور گواهی اسقاط خودروهای فرسوده، مراکز اسقاط خودرو که پیش‌تر به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل یا نیمه‌تعطیل شده بودند، دوباره فعال می‌شوند. این امر موجب ایجاد اشتغال پایدار و رونق صنعت بازیافت خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =