بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، سایپادیزل، کرمانخودرو، گروه بهمن، زامیاد، گسترشسرمایهگذاریایرانخودرو و ایرانخودرودیزل منفی شدند.
روز شنبه در گروه خودرویی طی ۳۱هزار نوبت معاملاتی ۱.۱ میلیارد سهم به ارزش ۳۸۹ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز چهارشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه هفته گذشته بالغبر ۲۷۳ هزار میلیارد تومان شد.
بورس باز هم به رنگ سرخ درآمد
روز شنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با افت ۳۷.۳۲۰واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۶۴هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با کاهش ۹.۴۰۶واحدی در محدوده ۸۶۹هزار واحد ایستاد.
در این بازار هم ۱۸.۷میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۵.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با کاهش ۱۷۱واحدی در محدوده ۲۶هزار واحد قرار گرفت.
در فرابورس نیز ۸.۱میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۰.۳ هزار میلیارد تومان دادوستد شد. البته با نزدیکشدن شاخصکل بورس به سطح روانی ۳میلیون واحد؛ بازار سرمایه روند اصلاحی به خود گرفت.
این اصلاح در محدوده حمایتی ۲میلیون و هفتصد و پنجاههزار واحد متوقف شد اما همچنان روند فرسایشی بورس ادامه دارد. این درحالی است که کاهش نرخ سود گواهی سپردههای ویژه بانکی از ۳۰درصد به ۲۵درصد، موجب کاهش نگرانیها از این بابت شد که این مساله میتواند به عنوان یکی از محرکهای بازار سرمایه قلمداد شود.
مزایای عرضه خودرو در بورس کالا
به طور کلی، مخالفان عرضه خودرو در بورس بر این باورند این اقدام علاوهبر افزایش قیمت، رانت زیادی را در بازار خودرو ایجاد خواهد کرد، در صورتی که اینگونه نیست.
در این زمینه کارشناسان بازار سهام معتقدند زمانیکه خودرو در بازاری شفاف چون بورس عرضه شود، به دلیل ایجاد رقابت، خودرو با قیمت منطقی و منصفانه به دست مصرفکننده و مردم میرسد.
ازسویدیگر، مردم نیز باید ضمن آشنایی با این موضوع دسترسی راحتی نسبتبه خرید خودرو از طریق بورس کالا داشته باشند.
بنابراین بهنظر میرسد با عرضه خودرو در بورس شاهد تقویت بازار سهام خواهیم بود و مردم بیشاز پیش نسبت به آن اعتماد خواهند کرد.
همچنین ایجاد رقابت در بین خودروسازان قطعا به کیفیت تولید محصولات شرکتهای بزرگ خودروساز کشور و کاهش ضرر و زیان آنها کمک خواهد کرد.