کد خبر: 253075
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
حسین نظریان

حسین نظریان در سرمقاله روز " شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «دو رویداد شگفتی‌ آور» پرداخت.

رئیس شورای سیاستگزاری روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:

طـی ۱۰روز گذشته دو رویداد شگفتی‌آور را در صنعت خودرو شاهد بوده‌ایم که قطعا در تاریخ این صنعت ثبت خواهد شد و ما در این یادداشت با رعایت اختصار به آن می‌پردازیم:

الف) نخست برگزاری مجمع‌عمومی شرکت ایران‌خودرو است که در تاریخ برپایی مجامع عمومی این شرکت بی‌سابقه بود، به این معنا که بیش‌از نصف سهامداران در آن حضور داشتند و یا زمان برگزاری آن افزون‌بر ۱۰ساعت به‌طول انجامید!

پس از برگزاری، مدیرعامل ایران‌خودرو از مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار ایران خواسته بود تا از تایید مصوبات مجمع عمومی خودداری کنند. در هر صورت می‌توان‌گفت که ایران‌خودرو بعد از ۴۵سال مجددا در اختیار بخش‌خصوصی قرار گرفت و ازآنجاکه مدیریت بخش ‌خصوصی بر شرکت‌های تولیدی و صنعتی امیدها را بیش‌از مدیریت دولتی در دل‌ها زنده می‌کند؛ امیدواریم که این تحول منشأ خیر برای ایران‌خودرو در آینده باشد اما در راستای واگذاری مدیریت که چهارشنبه هفته پیش صورت گرفت؛ چهار پرسش مطرح می‌شود:

آیا پس از واگذاری، دولت همچنان پیگیر قیمت‌گذاری دستوری خواهد بود؟! که در صورت مثبت ‌بودن پاسخ، واگذاری به بخش‌خصوصی معنایی نخواهد داشت.

از دولت محترم چهاردهم باید پرسید چه برنامه‌هایی برای نظارت بر روند امور پس از واگذاری تدوین و اجرا خواهد کرد؛ ازآنجاکه دولت متولی صنایع کشور و به‌تَبع آن صنعت خودرو است، باید در مورد ارتقای عمق ساختِ داخل کردن قطعات و مجموعه‌ها و انتقال یا خرید تکنولوژی نظارت بهینه و مستمر داشته باشد تا صنعت خودرو در مسیر توسعه قرار گیرد.

همچنین از بخش خصوصی که مدیریت ایران‌خودرو را در اختیار گرفت باید پرسید چه هدف‌هایی را دنبال خواهد کرد و در جهت تحقق آن هدف‌ها چه سیاست‌هایی را تدوین و اجرا می‌کند؟ تا خدای ناخواسته مانند گذشته فرصت‌سوزی در این صنعت مهم و مادر رخ ندهد و تجارب تلخ گذشته تکرار نشود تا بتوان امیدوار بود که بعد از ۶۰سال ایران در ردیف کشورهای خودروساز جهان قرار گیرد.

و سرانجام بخش خصوصیِ دراختیارگیرنده مدیریتِ ایران‌خودرو باید اعلام کند برنامه‌هایش برای ارتقای کیفیت، افزایش تیراژ تولید، ارتقای داخلی‌سازی و طراحی و ساخت «پلت‌فرم» توسعه‌یافته چیست؟ به‌هرحال نگارنده این تحولات جدید را تفأل‌ به خیر زده و منتظر نتایج آن می‌باشد.

ب) حدود ۱۰ روز پیش نمایشگاه خودرو تهران برگزار شد که سه شرکت ایران‌خودرو، سایپا و کرمان‌خودرو از غایبان بزرگ آن بودند. در این نمایشگاه با کمال تعجب تنها سه محصول غیرچینی به‌نام اشکودا، موسوسانگ‌یانگ و میتسوبیشی عرضه شد و بقیه عمدتا یا چینی و یا مونتاژشده آن کشور بودند.

البته ذکر این نکته ضروری است که فلسفه برپایی نمایشگاه خودرو در کشورهای بزرگ، عرضه محصولات جدید و یا نمایش آخرین نوآوری‌هاست و بیشترِ شرکت‌هایی که در آنها حضور دارند یا محصول جدید و یا نوآوری ارائه می‌کنند و به‌ندرت شرکت‌های فاقد نوآوری و یا آنهایی که محصولات جدید برای عرضه ندارند، در این‌ نمایشگاه‌ها حاضر می‌شوند.

نمایشگاه امسال بیشتر شبیه نمایشگاه‌های فروش خودرو در خیابان‌های شهر بود.

نکته مهم ‌دیگری که در نمایشگاه امسال تهران شاهد بودیم؛ عدم حضور وزیر محترم صمت و یا رئیس هیات‌عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و یا سایر مسئولان صنعت کشور بود که این موضوع خود جای بحث جدی را دارد!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =