در این رابطه سعید موتمنی، کارشناس بازار خودرو به بیان آخرین وضعیت بازار خودرو پرداخته است
وضعیت بازار خودرو را طی یک سال گذشته چگونه ارزیابی میکنید؟
بازار خودرو طی یکسال رونقی نداشته و مراجعه چندانی به بازار صورت نگرفته است. همیشه بازار خودرو مثل بازار ملک به دنبال آرامش است. پس باید نرخ تورم کنترل شود تا عرضه و تقاضا نیاز بازار را تامین کند.
میزان افزایش قیمتها به چه شکلی بوده است؟
در یک سال گذشته در بازار خودرو افزایش قیمتی قابل توجهی نداشتهایم، هرچند در چندماه گذشته شاهد افزایش ۳۰درصدی نرخ کارخانهای خودروها بودیم، اما این بازار با توجه به نوسان نرخ دلار، نسبت به بقیه بازارها کمترین رشد را ثبت کرده، به عنوان مثال سال گذشته همین موقع قیمت کوئیک اتومات حدود ۴۹۰ میلیون تومان بود ولی امسال ۶۲۰ میلیون تومان شده یا قیمت کوییک دندهای ۳۹۵ میلیون تومان بود الان ۴۹۰ میلیون تومان است.
یعنی بازار خودرو از سایر بازارهای سرمایهای عقبتر است؟
بله، خودرو نسبت به سایر بازارها با نرخ ارز همخوانی ندارد. خودرو مسیرش را از نوسان نرخ ارز جدا کرده است درحالیکه ۵۰ نوع خودروی وارداتی بازار را اشباع کرده است. به نوعی،اگر خودروی وارداتی وارد بازار نمیشد خودروهای داخلی و مونتاژ پاسخگوی نیاز مردم نبودند و مردم باید خودروهای مونتاژی را دو برابر قیمت فعلی میخریدند.
علت مراجعه کم مردم به بازار خودرو چیست؟
به خاطر فاصله قیمتی بازار و شرکتهای خودروساز اکنون مشتریهای کمتری به بازار مراجعه میکنند.
مردم در تلاش هستند خودروهای موردنیازشان را به طور مستقیم از شرکتهای خودروساز بخرند. از طرفی، اکنون تمام بازارها در رکود هستند و مردم قدرت خرید ندارند. باید تورم کنترل شود .نوسان نرخ ارز قدرت تصمیمگیری و خطرپذیری را از مردم گرفته و به دلیل آثار روانی آن بر بازار، نوعی سردرگمی ایجاد شده است.