ما به تمام صنایع کشور اعلام کردهایم شرکتهایی که تمایل به بازسازی و نوسازی دارند به ایدرو اعلام تقاضا کنند، اکنون نزدیک به ۱۹۰۰ شرکت در این زمینه اعلام آمادگی کردند که درحال ارزیابی هستیم این شرکتها در چه ناحیهای نیاز به نوسازی و بازسازی دارند.
سال گذشته شماری از این شرکتها به بانکها معرفی شدند که دولت منابع موردنیاز را تامین کرده، آن را در اختیار بانکها قرار داده و تسهیلات یارانهای به صنایع اختصاص داده شده است تا کار نوسازی و بازسازی را انجام دهند.
در بودجه سال ۱۴۰۴ هم منابع خوبی به این منظور دیده شده؛ در این سال رقمی نزدیک به یک همت از منابع دولتی به این امر اختصاص داده میشود، بانک نیز یک ضریب اهرمی میگذارد و دو برابر به این رقم اضافه میکند، ضمن اینکه خود متقاضی نیز ۳۰ درصد از کل هزینه را متقبل میشود و مجموع این ارقام به سرمایهگذاری حدود ۳ تا ۳.۵ همت برای نوسازی و بازسازی صنایع در سال آینده میانجامد.
این سرمایهگذاری شامل شرکتهایی است که در شهرکهای صنعتی فعال هستند، البته ممکن است شرکتهای بزرگ را دربرنگیرد زیرا در اجرای این طرح بیشتر شرکتهای متوسط و کوچک مورد هدف قرار گرفتهاند. این درحالی است که شرکتها ارتباطات را با مناطقی برقرار میکنند که معذوریتی در این شرایط ندارند، ضمن اینکه در موضوع نوسازی و بازسازی هم شرکتهایی بیشتر ورود میکنند که در بخش خصوصی فعالیت دارند و گرفتاریهای تحریمی شرکتهای دولتی را ندارند هرچند آنها نیز در نقل و انتقال پول تا اندازهای با چالش مواجه میشوند.
با این حال ایرانیها در ارتباطات صنعتی بیشتر به دنبال همکاری با شرکتهای چینی و روسی میروند تا محدودیتهای تحریمی جریان کار را با مشکلات کمتری مواجه سازد و این در حالی است که اکنون تقریبا هر شرکت بزرگ چندملیتی که از توان فناورانه بالا برخوردار است در یکی از دو کشور چین و روسیه نمایندگی دارد و ایران به واسطه این کشورها میتواند از توان تکنولوژیک دیگر کشورهای جهان نیز بهره ببرد.