همچنین بیشترین افزایش تولید در دیماه ۱۴۰۳ نسبتبه ماه گذشته مربوط به افزایش تولید شرکتهای ایرانخودرو «افزایش میزان تولید گروه پژو دنا و تارا به ترتیب به میزان ۳۶،۷۱ و ۳۶ درصد و سایپا «افزایش میزان تولید خانواده شاهین به میزان ۷۲ درصد و خانواده ایکس ۲۰۰ «تیبا، کوئیک و ساینا» به میزان ۱۱درصد» به ترتیب به میزان ۴۲ و ۱۶ درصد بوده است.
این دو شرکت در دیماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل دارای افزایش ۹ و ۱۰درصدی در میزان تولید خود بودهاند. ازسویدیگر علت افزایش تولید در صنعت خودرو برگرفته از مجوز افزایش نرخ محصولات بوده است که باعث شد خودروسازان ظرفیت تولیدی خود را افزایش دهند.
این درحالی است که روند تولیدات صنعت خودرو و ساخت قطعات در طی ۷ سال اخیر در فصل تابستان به سبب تعطیلات تابستانی خودروسازان و اعمال محدودیت در مصرف برق نزولی است که این امر موجب عدمالنفع برای سهامداران میشود.
همچنین روند ۷ ساله تولید خودرو بیانگر این امر است که بیشترین میزان تولید صنعت خودرو در سال ۱۴۰۱ و در فصول پاییز و زمستان انجام شده است. همچنین روند یک ساله حاکی از این مساله است که با مجوز افزایش نرخ اعلامشده میزان فروش صنعت خودرو مجددا اوایل زمستان ۱۴۰۳افزایش داشته است.
از طرفی صنعت خودرو ساخت قطعات در دیماه ۵۷ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که نسبت به آذر ماه رشد ۹درصدی و در قیاس با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۶درصدی را به ثبت رسانده است. این صنعت از ابتدای سالجاری تا پایان دیماه نیز درآمد ۴۷۰ هزار میلیارد تومانی را محقق کرده که با رشد ۱۶درصدی همراه بوده است.
خودروییها نزولی شدند
نمادهای گروه خودرویی روز سهشنبه روندی نزولی را طی کردند. بر این اساس، نمادهای ایرانخودرو، سایپا، کرمانخودرو، ایرانخودرودیزل، گروه بهمن، زامیاد، پارسخودرو، بهمندیزل، گسترشسرمایهگذاری ایرانخودرو و سایپادیزل منفی شدند.
ازسویدیگر روز سهشنبه در گروه خودرویی طی ۲۸هزار نوبت معاملاتی ۸۶۰ میلیارد سهم به ارزش ۲۹۳میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز دوشنبه با افت روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز سهشنبه بالغ بر ۲۶۲ هزار میلیارد تومان شد.