بورس

نمادهای گروه خودرویی روز شنبه روندی نزولی را طی کردند.بر این اساس نمادهای ایران‌خودرو، سایپا، کرمان‌خودرو، گروه بهمن، زامیاد، پارس‌خودرو، بهمن‌دیزل، گسترش ‌سرمایه‌گذاری ‌ایران‌خودرو و سایپادیزل منفی خوردند و در مقابل تنها ایران‌خودرودیزل مثبت شد.

ازسوی‌دیگر روز شنبه در گروه خودرویی طی ۳۴هزار نوبت معاملاتی ۱.۳میلیارد سهم به ارزش ۳۵۳میلیارد تومان معامله شد که نسبت‌به روز چهارشنبه با رشد روبه‌رو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز ‌شنبه بالغ‌ بر ۲۵۶ هزار میلیارد تومان شد.

بورس ریخت!

روز چهارشنبه و در معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با افت ۱۸.۱۰۶ واحدی در محدوده ۲میلیون و ۷۱۴ هزار واحد قرار گرفت. شاخص‌کل هم‌وزن نیز با کاهش ۶.۸۷۶ واحدی در محدوده ۸۲۶ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۱۵میلیارد ورقه سهم به ارزش بیش‌از ۱۴.۳هزار میلیارد تومان معامله شد.

شاخص فرابورس نیز با افت ۲۴۲ واحدی در محدوده ۲۵ هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۱ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیش‌از ۱۲.۹ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.

کارشناسان بازار سهام معتقدند دولت چهاردهم در تلاش است از بازار سرمایه حمایت کند ولی باتوجه‌به ریسک‌های موجود فرصت جان گرفتن به بورس داده نمی‌شود. ازسوی‌دیگر بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت با افت‌وخیز بسیاری همراه بود. البته ارزش دلاری بازار سرمایه با افت سنگین به محدوده ۱۰۰میلیارد دلار نزدیک می‌شود.

همچنین فارغ از ریسک‌های سیستماتیک، همواره اسفندماه برای بورس، ماه خوش‌یمنی بوده، ازاین‌رو انتظار می‌رود شاهد شکل‌گیری حمایت و افزایش تقاضا در کلیت بازار باشیم که شاید اخبار قطعی و جدید از تجدید ارزیابی دارایی‌ها در صنعت خودرو و تداوم روند اصلاح قیمت بازار توافقی برای نزدیک‌شدن نرخ دلار تجاری به دلار بازار آزاد بتواند بر میزان و حجم تقاضا تاثیر گذارد. اما آنچه مشهود بوده؛ ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا و خالص ورود نقدینگی اشخاص حقیقی به آن است که از تغییر انتظارات فعالان از آینده بازدهی بازارها حکایت دارد.

در چنین شرایطی بورس برای بازدهی مطلوب کار دشواری پیش‌رو دارد. از طرفی، برخی فعالان بورسی اعتقاد دارند به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده‌اند تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند.

با این حال بورس در هفته‌های اخیر رکوردشکنی کرد و برای اولین‌بار وارد کانال ۲.۹میلیون واحد شده بود. در این رابطه، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد گفت: بورس در چند ماه گذشته رشد خیلی خوبی داشته، فقط به این دلیل که سعی کردیم قیمت‌گذاری دستوری و دخالت را انجام ندهیم و در عین حال حمایت کنیم. دولت فقط باید در زمان شکست بازار دخالت کرده نه اینکه در همه امور بازار ورود کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =