علیرضا آرمان مقدم، معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

ظرفیت پالایشی کشور در سال جاری رشد چشمگیری داشته است؛ اما طرح‌های جدید به‌دلیل مشکلات سرمایه‌گذاری با چالش مواجه‌اند. با بهره‌برداری از پروژه‌های در دست اجرا، ظرفیت تولید بنزین و گازوئیل به‌میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. حال در این رابطه علیرضا آرمان مقدم، معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به بیان نقطه‌نظرات خود می‌پردازد.

در حال حاضر ظرفیت فرآورش نفت خام و میعانات گازی کشور چقدر است؟

ظرفیت فرآورش نفت و میعانات گازی کشور در حال حاضر 2 میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه در روز است. در نیمه دوم امسال، ظرفیت تولید بنزین و گازوئیل در بخش پالایشگاهی به‌ترتیب به ۱۰۸ و ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسید.

وضعیت پیشرفت طرح‌های پالایشی کشور چگونه است؟

به غیر از طرح پالایشگاه مروارید مکران، سایر طرح‌ها پیشرفت چندانی نداشته‌اند و پیشرفت آن‌ها بین 2 تا سه درصد است که دلیل اصلی آن چالش‌های سرمایه‌گذاری است.

برای احداث پتروپالایشگاه‌ها چه میزان سرمایه‌گذاری لازم است؟

یک پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای به سرمایه‌گذاری بین ۸ تا ۱۲ میلیارد دلار نیاز دارد. به‌طور میانگین، برای هر بشکه نفت خام باید بین ۲۰ تا ۴۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری شود. حتی اگر طرح به 2 فاز تقسیم شود، هزینه اجرایی یک فاز نیز بسیار زیاد است و تامین آن دشوار خواهد بود.

وضعیت طرح مروارید مکران و سایر طرح‌های پالایشی چیست؟

طرح مروارید مکران تاکنون حدود ۱۰ درصد پیشرفت داشته است؛ اما عملیات اجرایی واحدهای اصلی آن هنوز آغاز نشده است. پالایشگاه آدیش که با خوراک میعانات گازی فعالیت می‌کند، بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته و طرح‌های کیفی‌ساز دیگر نیز در پالایشگاه تهران به بهره‌برداری خواهند رسید.

بهره‌برداری از پالایشگاه آدیش چه تاثیری بر ظرفیت پالایشی کشور دارد؟

هدف اصلی از اجرای پالایشگاه آدیش تولید نفتا بوده و نه بنزین؛ اما با راه‌اندازی این پالایشگاه ظرفیت پالایشی کشور به‌میزان ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا می‌کند. همچنین امکان دریافت 3 میلیون لیتر گازوئیل به‌صورت روزانه فراهم می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =