در این رابطه محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران به بیان فرآیند رشد کیفی و کمی در این بخش پرداخته است.
در سال ۱۴۰۳ چه دستاورد مهمی در بخش تولید بنزین داشتید؟
در سال ۱۴۰۳ توانستیم تولید روزانه بنزین را از ۹۷ میلیون لیتر به ۱۰۵ میلیون لیتر افزایش دهیم. این افزایش ۸ میلیون لیتری، حاصل استفاده از ظرفیت خالی واحدهای بنزینسازی و افزایش ۱۰۰ هزار بشکهای خوراک پالایشگاهها بود.
کیفیت سوخت تولیدی در سال گذشته افزایشی داشته است؟
مقدار تولید بنزین یورو ۴ و یورو ۵ و نفتگاز یورو ۴ و یورو ۵ نیز در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته افزایشی بوده است. همچنین یکی از دستاوردهای مهم صنعت پالایش در سال ۱۴۰۳ بهرهبرداری از واحد هیدرو کراکر پالایشگاه آبادان در آبان بود؛ این واحد پیش از این افتتاح شده بود؛ اما راهاندازی نشده بود و با بهرهبرداری از این واحد توانستیم ۴ میلیون لیتر نفتگاز یورو ۵ از آن تولید کنیم.
وضعیت پروژههای نیمهتمام در زمینه تولید سوخت به کجا رسیده است؟
تمرکز ما بر اتمام ۲۴ طرح اولویتدار شناساییشده از ابتدای دولت چهاردهم است و از آغاز پروژههای جدید بدون پیشرفت واقعی خودداری میکنیم.
درباره تامین سوخت نیروگاهها در زمستان سال جاری چه برنامهای دارید؟
زمستان ۱۴۰۳ یکی از سختترین دورهها بود. نیروگاهها در طول سال چهار بار پر و خالی شدند. برخلاف تصور عمومی، سوخت مایع تحویل داده شد، اما مصرف بیش از حد بهویژه نفتگاز، علت اصلی خالی شدن ذخایر بود.
چالش قاچاق سوخت رو بهبهبود خواهد بود؟
بله؛ تفاوت شدید قیمت داخلی و خارجی علت اصلی آن است. ما با وجود محدودیتها در تلاشیم قاچاق را بهحداقل برسانیم.