حدود ۵ ماه پیش تیم مدیریت گروه خودروسازی سایپا تغییر کرد و نارنجیپوشان جادهمخصوص با ورود به دوره نوین مدیریتی، گامهایی جدی در مسیر بازآفرینی برند، ارتقای سبد محصولات و توسعه بازار برداشتند. این تحولات نه تنها بازتابی از رویکرد راهبردی مدیرعامل فعلی این مجموعه است، بلکه نشاندهنده عزم جدی این خودروساز برای ورود بهفصلی تازه در صنعت و بازار خودرو کشور بهشمار میرود. در همین رابطه نگاهی به توسعه سبد محصولات این گروه خودروسازی طی سال جاری خواهیم داشت؛
ورود محصولات جدید؛ تقویت سبد محصول و بازتعریف برند سایپا
یکی از برجستهترین اقدامات تیم مدیریت فعلی گروه خودروسازی سایپا معرفی سه محصول مهم در سبد نارنجیپوشان جادهمخصوص بوده است؛ خودرو کراساوور ملی «آریا»، سدان اقتصادی «P۹۰» یا همان «پارس نوآ» از تولیدات پارسخودرو و بازگشت برند سیتروئن با محصول C۳-XR در سایت سایپای کاشان است. این تحولات، بیانگر سیاست تنوعبخشی به سبد محصول و ارتقای کیفی آن هستند و بهزودی شاهد عرضه این محصولات توسط سایپا بهبازار خواهیم بود.
آریا؛ حرکت بهسوی نوگرایی در طراحی و تکنولوژی
خودرو آریا بهعنوان نخستین کراساوور ملی گروه خودروسازی سایپا، پاسخی به نیازهای نسل جدید مشتریان ایرانی است. این محصول با بهرهگیری از طراحی روز، پلتفرم بومی و امکانات رفاهی قابل قبول، در کلاس خودروهای شهری و خانوادگی جای گرفته و میتواند بخشی از بازار رقابتی کراساوورها را در اختیار بگیرد.
آریا همچنین نشاندهنده تلاش سایپا برای دستیابی به استقلال تکنولوژیک و کاهش وابستگی بهشرکای خارجی در حوزه تولید پلتفرم است. آریا به یک پیشرانه ۲ لیتری با توان ۱۴۴ اسببخار و ۱۸۸ نیوتونمتر گشتاور مجهز است. قدرت تولیدی توسط یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به دیفرانسیل جلو این خودرو منتقل میشود.
خودرو «پارس نوآ» ؛ نسل جدیدی از خودروهای اقتصادی در پارسخودرو
خودرو «P۹۰» یا همان «پارس نوآ» که حاصل تکیه بر توانمندی مهندسان این گروه خودروسازی و با پلتفرم توسعهیافته در پارسخودرو است، طراحی شده تا جایگزین خودرو محبوب بازار یا همان تندر ۹۰ باشد. این محصول با تمرکز بر بهینهسازی مصرف سوخت، استهلاک پایین، کیفیت ساخت بالا و طراحی بهروز، از هماکنون مورد توجه بازار قرار گرفته و پتانسیل بالایی برای صادرات به بازارهای منطقه نیز دارد.
تولید پارس نوآ گامی مهم در جهت احیای نقش پارسخودرو در بازار داخلی و ارتقای سطح کیفی تولیدات این زیرمجموعه مهم سایپا بهشمار میرود. پارس نوآ بهیک پیشرانه ۱.۶ لیتری با توان ۱۱۵ اسببخار و ۱۴۷ نیوتون متر گشتاور مجهز است. قدرت تولیدی این پیشرانه توسط یک گیربکس ۵ سرعته دستی بهدیفرانسیل جلو منتقل میشود.
سیتروئن C۳-XR؛ رقابت سایپا در کراس اوورها آغاز شد
پس از چند سال وقفه، تولید مجدد خودرو C۳-XR در سایت سایپای کاشان، گامی مهم در مسیر توسعه سبد محصولات و افزایش اعتبار این برند است. این خودرو با ترکیب طراحی اروپایی و قابلیتهای فنی قابل قبول، در کلاس کراساوورهای اقتصادی شهری جای میگیرد و میتواند نقش موثری در جذب مشتریان علاقهمند بهبرندهای غیرایرانی داشته باشد.
بازگشت سیتروئن بهخطوط تولید سایپا همچنین نشانهای از بهبود شرایط همکاریهای خارجی در سایه مدیریت فعلی این گروه خودروسازی است. ظاهرا سایپا یک پیشرانه ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری توربوشارژر برای این خودرو در نظر گرفته که میتواند ۱۱۶ اسببخار قدرت و ۱۹۰ نیوتونمتر گشتاور تولید و از طریق یک گیربکس ۶ سرعته دو کلاچه تر آن را به دیفرانسیل جلو منتقل کند.
واردات خودروهای تویوتا؛ استراتژی تکمیل سبد محصول
یکی از سیاستهای قابلتوجه سایپا در ماههای اخیر، آغاز واردات محصولات برند معتبر تویوتا بهکشور بوده است. این تصمیم، با هدف تکمیل سبد محصولات سایپا در کلاسهای قیمتی و کیفیتی بالا اتخاذ شده و میتواند دستاوردهای متعددی را برای این خودروساز بههمراه داشته باشد.
واردات خودروهای تویوتا ضمن پاسخگویی به نیاز بخش مهمی از بازار که بهدنبال محصولات باکیفیت جهانی هستند، بهسایپا این فرصت را میدهد که وارد عرصه رقابت با برندهای خارجی فعال در کشور شود. در عین حال، ایجاد بسترهای لازم برای خدمات پس از فروش و تامین قطعات این خودروها از سوی سایپا، به ارتقای اعتبار برند و افزایش اعتماد مصرفکنندگان نیز خواهد انجامید.
نارنجیپوشان جادهمخصوص در گام نخست، تویوتا لوین هیبرید و کرولا کراس هیبریدی را در ۲ تیپ راهی بازار خواهند کرد. شاید بتوان گفت این اقدام همراستا با سیاستهای وزارت صمت در مسیر تنظیم بازار خودرو، کاهش انحصار و افزایش سطح کیفی خودروهای عرضهشده در کشور باشد. سایپا با بهرهگیری از زیرساختهای لجستیکی و شبکه توزیع گسترده خود، قادر خواهد بود تا نقش موثری در این فرآیند ایفا کند.
بازآفرینی برند سایپا، سیاست تیم مدیریت فعلی
تغییرات مدیریتی در گروه خودروسازی سایپا که چند ماه پیش انجام شد، آغازگر موجی از تحولات راهبردی در این شرکت بوده است. مدیرعامل فعلی با تمرکز بر بازسازی برند، توسعه بازار، ارتقای کیفی محصولات و بازگشت به رقابت جدی در سطح ملی و منطقهای، برنامهای مدون و مبتنی بر تحلیلهای بازار را در پیش گرفته است.
نخستین نشانههای موفقیت این راهبرد، در افزایش تنوع محصولات و جلب نظر مشتریان و افکار عمومی است. بهویژه آنکه سایپا در ماههای اخیر توانسته سهم قابلتوجهی از توجهات بازار را از آنِ خود کند و در مسیر بازسازی اعتماد عمومی به صنعتخودرو کشور گام بردارد.
با توجه به روند فعلی و ادامه سیاستهای توسعهمحور، میتوان انتظار داشت سایپا در سال جاری و سالهای آتی با افزایش سهم بازار، تنوع بیشتر در محصولات و ارتقای سطح رضایت مشتریان مواجه شود. ایجاد تعادل میان تولید داخلی و واردات هوشمندانه نقشه راهی است که میتواند سایپا را بهبازیگری کلیدی در بازار داخلی و منطقهای بدل سازد.
در نهایت، سایپا با اتکا به تیم مدیریتی جدید، سرمایه انسانی متخصص و توانمندیهای صنعتی گسترده خود، میتواند جایگاه پیشتاز خود را در صنعتخودرو ایران تثبیت کرده و به الگویی از تحول پایدار در صنعت ملی بدل شود.