هیبریدهای دیروز یا خودروهای برقی امروز را فراموش کنید؛ تویوتا و بامو روی هیدروژن شرطبندی بزرگی میکنند و هدفشان ارائه راندمان بالا بدون انتشار آلایندگی و ایجاد تحولی عظیم در نحوه تامین انرژی خودروها است. با وجود اینکه «تویوتا میرای» درحال حاضر در جادهها درحال حرکت است و نمونه اولیه بامو iX۵ هیدروژنی نظرها را بهخود جلب کرده است، این همکاری صرفا برای پیشرفت تکنولوژی قوای محرکه هیدروژنی نیست، بلکه برنامهای حسابشده برای برطرف کردن نقطهضعف اصلی حملونقل سبز یعنی زیرساخت و هزینه است.
درحالی که برخی کارشناسان در مورد اینکه آیا هیدروژن میتواند از برتری برق پیشی بگیرد تردید دارند، بامو و تویوتا وعده دادهاند هزینههای تولید را کاهش و ایستگاههای سوختگیری را در سراسر جهان گسترش دهند. درنتیجه، این همکاری فقط بهدنبال ساخت یک پیشرانه نیست؛ بلکه ایجاد یک انقلاب را در دنیای هیدروژن در نظر دارد.
بامو قصد دارد از طریق همکاری با تویوتا تا سال ۲۰۲۸ خودروهای هیدروژنی را روی خطتولید ببرد؛ اما این همکاری قدرتمند تنها به ساخت خودرو نمیپردازد و ۲ شرکت مذکور آینده قوایمحرکه هیدروژنی پیل سوختی را تغییر خواهند داد.
در طول سالها، هر ۲ خودروساز روی فناوری هیدروژن سرمایهگذاری زیادی کردهاند و حالا در حال برنامهریزی برای ایجاد ایستگاههای سوختگیری هیدروژنی بهمنظور افزایش قابلیت استفاده از این مدل خودروهای سبز هستند.
بامو و تویوتا قصد ایجاد شبکهای از جایگاههای هیدروژنی را دارند؛ اما مانعی در این مسیر وجود خواهد داشت. آیا سرعت ایجاد این شبکه جایگاهها بهاندازهای خواهد بود که با تقاضا مطابقت داشته باشد؟ درحال حاضر، رانندگان بهسمت خودروهای برقی درحال حرکت هستند و بهراحتی خودروهای خود را در خانه یا جایگاههای عمومی شارژ میکنند؛ درحالی که قوای محرکه هیدروژنی بهایجاد زیرساختهای گسترده و پرهزینهای نیاز دارد. بااینحال، بهاعتقاد تویوتا و بامو تا سال ۲۰۴۰ تولید خودروهای هیدروژنی از مدلهای پلاگین-هیبرید و الکتریکی سبقت خواهد گرفت.
هرچند این ادعا کمی بلندپروازانه بهنظر میرسد، اما اگر هیدروژن را در مسیر توسعه بدانیم، قطعا این دو غول خودروسازی آلمان و ژاپن پیشگام آن خواهند بود.