در این نمایشگاه خودروسازان مطرح جهان با ارائه محصولات جدید یا معرفی نسل جدید محصولات محبوبشان حضور چشمگیری دارند. لکسوس بهعنوان برند پریمیوم ژاپنی در این رویداد از نسل جدید سدان محبوبش یعنی ES ۲۰۲۶ رونمایی کرد. این خودرو بسیار مدرن و منحصربهفرد است و فناوری جدید لکسوس را نیز با خود یدک می
زبان جدید طراحی لکسوس در ES جدید
از سال ۲۰۱۲ میلادی به بعد، طراحی محصولات لکسوس خطمشی خاصی پیدا کردند؛ بر این اساس استفاده از خطوط شکسته و تیز روی بدنه بهعنوان مهمترین اِلِمان طراحی لکسوس در دنیای خودرو معرفی میشود. سال ۲۰۲۲ میلادی بود که این کمپانی مطرح از کانسپت LF-ZC رونمایی کرد و حالا پس از گذشت حدود سه سال، لکسوس به خوبی از LF-ZC الگوبرداری کرده و نسل هشتم ES را مبتنی بر پلتفرم TNGA GA-K تویوتا توسعه داده است.
این پلتفرم همان پلتفرم کمری نسل نهم موسوم به XV۸۰ است. با نگاهی به پروفیل ES جدید نسل هشتم، شاهد پیکرهای با کاپوت کشیده، پشت کوتاه، حالت فستبک کوپه (بهدلیل طراحی زاویهدار ستون C و فرمت خمیده سقف) با خطوط شکسته و تیز روی بدنه هستیم.
این سبک طراحی بههمراه رینگهای ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اینچی کاراکتر با وقار و خاصی به این سدان محبوب سامورایی میبخشد. ناگفته نماند که طراحی دستگیرههای درِ مخفی مشابه سری ۷ G۷۰ و استفاده از خطوط شکسته روی بدنه سبب شده است ضریب درگ در این خودرو به ۰.۲۵ برسد.
این ضریب درگ بهمعنای آیرودینامیک عالی بدنه نسل هشتم ES است. نمای جلو این خودرو بهلطف چراغهای Z شکل باریک LED دی-لایت و طراحی خاص چراغهای اصلی در زیر آنها، جالب توجه است. حجمپردازی بسیار خاص نیز که منجر به متورم شدن پوزه شده با خطوط تیز روی کاپوت و سطوح تورفته روی کاپوت، چهره جسورانه و تهاجمی به سبک لکسوس را بهنمایش میگذارد.
در حقیقت در این خودرو دیگر خبری از جلوپنجره دوکیشکل لکسوس نیست؛ اما حجم متورم پوزه بههمراه خطوط شکسته روی دماغه، این حس را بهخوبی در بیننده تداعی میکند. در نمای عقب، شاهد زیباترین طراحی برای یک سدان هستیم. حجمپردازی بسیار ویژه و خاص در این بخش بههمراه چراغهای یکپارچه نواری که نوشته لکسوس در بخش میان چراغهای پیوسته خودنمایی میکند، نمای بسیار چشمنواز و زیبایی به ES جدید میبخشد.
ناگفته نماند که نسل هشتم این سدان محبوب لکسوس با اندکی تغییرات در سایز ابعاد بدنه، اکنون با فاصله محوری ۲۹۵۰ میلیمتری، طول ۵۱۴۰ میلیمتری، عرض ۱۹۲۰ میلیمتری و ارتفاع ۱۵۶۰ میلیمتری عرضه میشود.
ترکیبی از پیشرانههای بنزینی و برقی
لکسوس تصمیم دارد ES نسل هشتم XZ۲۰ را تنها در دو نسخه هیبرید و تمامبرقی به بازار عرضه کند. بر این اساس دو موتور ۴ سیلندر خطی اتمسفریک ۲ لیتری و ۲.۵ لیتری برای مدلهای هیبرید دردسترس است. در نسخه ES۳۰۰h یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری اتمسفریک M۲۰A-FXS با یک موتور الکتریکی نسل جدید، قلب تپنده این مدل از ES را تشکیل میدهد.
این مدل میتواند حداکثر ۱۹۴ اسببخار قدرت تولید کند و دارای شتاب ۹.۴ ثانیه صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برساعت است. از سوی دیگر نسخه ES۳۵۰h که قرار است به بازار ایالاتمتحده برود، دارای یک پیشرانه ۴ سیلندر خطی اتمسفریک ۲.۵ لیتری A۲۵A-FXS است که با موتور الکتریکی پرتوان ارتقایافته نسل جدید، میتواند ۲۴۴ اسببخار قدرت را به ارمغان آورد. مدل ES۳۰۰h به ایالاتمتحده نخواهد رفت و دارای محور محرک جلو (دیفرانسیلجلو) FWD است.
همچنین مدل ES۳۵۰h که به ایالاتمتحده خواهد رفت، دارای دو سیستم انتقال قدرت چهارچرخمحرک AWD (دو دیفرانسیل) و محور محرک جلو (دیفرانسیلجلو) است. ES۳۵۰h تنها ۷.۸ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست یابد. دو مدل تمامبرقی ES۳۵۰e و ES۵۰۰e نیز دردسترس مشتریان قرار دارد.
در مدل ES۳۵۰e یک موتور الکتریکی پرتوان سنکرون مغناطیس دائم روی محور جلو تعبیه شده تا حداکثر ۲۲۱ اسببخار قدرت تولید کند. شتاب اولیه صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برساعت این مدل نیز ۸.۹ ثانیه است که در سیکل CLTC مسافتی معادل ۶۸۵ کیلومتر را میپیماید. اما مدل ES۵۰۰e دارای دو موتور الکتریکی سنکرون مغناطیس دائم، یکی روی محور جلو و دیگری روی محور عقب است. در این مدل حداکثر تا ۳۳۸ اسببخار قدرت تولید میشود و طبق سیکل CLTC مسافتی برابر با ۶۱۰ کیلومتر را میپیماید. همچنین شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برساعت ES۵۰۰e، ۵.۹ ثانیه است. این مدل از سیستم چهارچرخمحرک نیز بهره میبرد.
طراحی کابین خلاقانه و منحصربهفرد
با ورود به کابین ES نسل هشتم موسوم به XZ۲۰ شاهد سبک طراحی بسیار مدرن و البته آشنای لکسوس هستیم. در این مدل نیز شاهد حجمپردازی معمول لکسوس با طراحی مینیمال داشبورد و طراحی دریچههای افقی کشیده بهسبک آشنای لکسوس هستیم.
همچنین بهلطف تعبیه نمایشگرها دیگر خبری از دکمههای فیزیکی نبوده و طراحی داخلی این خودرو بهسمت مدرن بودن متمایل شده است. یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر)، یک نمایشگر ۱۴ اینچی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی و مولتیمدیا و در صورت سفارش، یک نمایشگر در مقابل سرنشین دوم در داخل کابین بهچشم میخورد. این نمایشگرها فضای داخلی این خودرو را بسیار مدرن و پیشرفته جلوه میدهند.
طراحی تنظیمات پیشرفته سیستم تهویهمطبوع بهصورت لمسی و مکانیزم الکترونیکی باز و بسته شدن دریچههای طرفین داشبورد، این حس را بهخوبی برای سرنشینان تداعی میسازد. لکسوس همواره به لوکس بودن و کیفیت مشهور است؛ بر این اساس استفاده از چرم ناپا، دکوراتیو چوب و کروم و بهرهگیری از نورپردازی LED داخلی، حس لوکس بودن کابین این خودرو را دوچندان میکند.
از طرفی طراحی ستون A زاویهدار بههمراه سقف پانورامیک، صندلیهای ماساژوردار برای سرنشینان و پنل اختصاصی سرنشینان عقب برای سیستم تهویهمطبوع سبب میشود کابین ES نسل هشتم جلوه خاصی داشته باشد. در حال حاضر اطلاعات دقیقی درباره امکانات رفاهی و ایمنی این سدان محبوب ژاپنی دردسترس نیست؛ اما بر اساس بررسیها این خودرو بهبالاترین سطح تکنولوژی لکسوس در زمینه ایمنی مجهز شده است.
ویژگیهای جدید ES ۲۰۲۶
سیستم تعلیق در ES نسل هشتم (موسوم به XZ۲۰ ) در محور جلو دارای ساختار مکفرسون با طبقهای دوبل و در محور عقب با ساختار بسیار کارآمد مولتیلینک است. این ساختار سیستم تعلیق بهکمک دامپرهای (کمکفنرهای) بادی قابل تنظیم، سواری دلچسبی از این سدان را در اختیار سرنشینان قرار میدهد.
لازم بهذکر است با در نظر گرفتن تکنولوژی دایرکت ۴ لکسوس (چهارچرخ فرمانپذیر) و چرخش ۴ درجهای چرخهای عقب، شاهد عملکرد بهتری در زمینه هندلینگ از این خودرو هستیم. این خودرو چالاکی بسیار خوبی در سرعتهای بالا دارد.