کد خبر: 254039
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸
هواپیمایی قطر

اکثر متقاضیان خودرو به مصرف سوخت آن‌ اهمیت می‌دهند؛ چراکه هزینه پرداختی برای سوخت، سهم عمده‌ای در مخارج مرتبط با نگهداری و استفاده از خودرو دارد.

خرید هواپیما نیز از این قضیه مستثنی نیست و فرقی نمی‌کند که هواپیمای شخصی باشد یا تجاری؛ درواقع سوخت یکی از دو فاکتور اصلی ایرلاین‌ها در بحث هزینه‌هاست و حدود ۲۰ درصد هزینه‌های عملیاتی را تشکیل می‌دهد و می‌تواند در کوتاه‌مدت تاثیر زیادی روی عملکرد و درآمد شرکت‌ها داشته باشد. به‌همین ‌خاطر است که شرکت‌های سازنده هواپیما همواره به‌دنبال یافتن راه‌هایی برای بهبود مصرف سوخت محصولات خود هستند.

با این‌که فاکتورهای دیگری همچون قیمت خرید، شعاع پروازی، ظرفیت حمل مسافر و بار، هزینه‌های نگهداری و مسائل ژئوپلیتیکی می‌تواند روی انتخاب هواپیمای مدنظر توسط یک ایرلاین تاثیرگذار باشد اما مصرف سوخت هواپیما نیز جزو مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار روی تصمیم خرید ایرلاین‌هاست. به‌همین دلیل کونویر ۹۹۰ کرونادو که یکی از سریع‌ترین ایرلاین‌های دنیا بود با شکست تجاری مواجه شد. البته روش اندازه‌گیری مصرف سوخت هواپیما مشابه خودروها نیست و در ادامه بیشتر به‌تشریح این روند خواهیم پرداخت.

اندازه‌گیری مصرف سوخت یک مدل خودرو خاص آسان است و با بررسی مشخصات فنی، می‌توان به‌مصرف سوخت آن پی برد. بر این اساس اگر مالک یک خودرو قدیمی‌ هستید و نمی‌دانید که مصرف سوخت آن چقدر است، شما می‌توانید باک خودرو را پر از سوخت کرده و کامپیوتر سفری آن را مجددا راه‌اندازی کنید.

زمانی که مجددا راهی پمپ‌بنزین شوید، کافی است میزان پیمایش خودرو با یک باک سوخت ُپر را بررسی کرده و سپس با یک ضرب و تقسیم ساده، میزان مصرف سوخت در صد کیلومتر را به‌دست آورید. اما شرکت‌های سازنده هواپیما برای اندازه‌گیری مصرف سوخت محصول خود از این روش استفاده نمی‌کنند. برای مثال بوئینگ ۷۴۷ را در نظر بگیرید که جدیدترین نسخه آن یعنی 8i دارای ظرفیت باک 242 هزار و 266 لیتری است تا بتواند آن را به‌شعاع پروازی 14 هزار و 371 کیلومتر برساند.

فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که روی این عملکرد تاثیر می‌گذارند؛ اما برای ساده‌سازی کار ما از همین اعداد استفاده می‌کنیم و اگر بخواهیم مصرف سوخت را به‌دست آوریم، کافی است ضرب و تقسیمی ساده انجام دهیم و نهایتا به‌مصرف سوخت یک‌هزار و 680 لیتر در صد کیلومتر برسیم.

اگر ایرلاین‌ها بخواهند با اتکا به‌چنین مصرف سوختی کسب‌وکار خود را پیش ببرند، اصلا سودده نخواهند بود و فرصت پرواز نیز تنها برای افراد ثروتمند فراهم خواهد شد. اما خوشبختانه ایرلاین‌ها می‌توانند صدها نفر را با یک فروند هواپیما جابه‌جا کنند. بر این اساس بوئینگ ۷۴۷-8i در حداکثر ظرفیت خود می‌تواند ۴۶۷ مسافر را حمل کند و بنابراین اگر مصرف سوخت این هواپیما را به‌تعداد مسافر آن تقسیم کنیم، به مصرف سوخت ۳.۶ لیتر برای هر صندلی می‌رسیم که این رقم بهتر از مصرف سوخت تویوتا پریوس است!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =