کد خبر: 197926
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵
- چاپ
آمار اخذشده از نیروی انتظامی نشان میدهد استانهای قم، یزد و خراسانرضوی بیشترین میزان مصدومان را نسبتبه جمعیت و کردستان، چهارمحال و بختیاری و قزوین کمترین میزان را در تصادفهای رانندگی درونشهری دارند.
به گزارش اخبار خودرو ،آمار مربوط به مرگومیر و مصدومان تصادفهای درونشهری حاکی از آن است که استانهای غربی کشور مانند ایلام، زنجان، چهارمحالوبختیاری و لرستان کمترین و استانهای مرکزی کشور مانند یزد، فارس، اصفهان، قم و استان مرکزی بدترین آمارها را دارند.
بهگزارش روزنامه «دنیای خودرو»، آمار اخذشده از نیروی انتظامی نشان میدهد استانهای قم، یزد و خراسانرضوی بیشترین میزان مصدومان را نسبتبه جمعیت و کردستان، چهارمحال و بختیاری و قزوین کمترین میزان را در تصادفهای رانندگی درونشهری دارند. در این میان شهر تهران بهعنوان پرجمعیتترین استان کشور در رده یازدهم قرار دارد و این موضوع نشان میدهد بر خلاف تصورات میزان مصدومان تصادف در این استان به نسبت جمعیتی که دارد، در مقایسه با بسیاری از استانهای دیگر کمتر است.
جالب اینجاست بر پایه این آمار استان قم با جمعیت حدود یکمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر و بهنسبت این جمعیت، بیشترین آمار مرگومیر را در تصادفهای درونشهری به خود اختصاص داده است. استان یزد نیز با جمعیت حدود یکمیلیون ۱۳۸ هزار نفر در رتبه دوم میزان مرگها بر اثر تصادفهای درونشهری قرار داد. استانهای ایلام، زنجان و کهگیلویهوبویراحمد کمترین میزان تصادفهای درونشهری را به خود اختصاص دادهاند. در این بخش، تهران با جمعیتی حدود ۱۳ میلیون نفر در رتبه میانی قرار دارد.
نکته جالب توجهی که در این آمار وجود دارد، مربوط به توزیع جغرافیایی آمار بیشترین مصدومان و مرگومیرهای مربوط به حوادث رانندگی است. بر پایه آمار نیروی انتظامی، بیشتر استانهای غربی و شمالغربی مانند کردستان، ایلام، زنجان، چهارمحالوبختیاری، لرستان، آذربایجانغربی و قزوین هم در میزان مصدومان و هم در میزان مرگومیر تصادفهای درونشهری آمار بهتری نسبت به دیگر استانها دارند. اما بیشتر استانهای مرکزی مانند یزد، فارس، اصفهان، قم و مرکزی هم در شاخص مصدومان و هم در شاخص مرگومیر، بدترین آمارها را به خود اختصاص دادهاند.
جایگاه منفی ایران در جهان
بهگفته باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت سالانه ۱٫۲ میلیون نفر در دنیا دچار حوادث و سوانح ترافیکی میشوند که مرگ مردم ایران در حوادث و سوانح ترافیکی از متوسط جهانی و منطقه نیز بیشتر است. مقامهای وزرات بهداشت، وضعیت مرگومیر مردم در ایران را بهدلیل تصادفات از متوسط جهانی بالاتر اعلام کردهاند که در این میان بیشتر افراد جوان جان خود را از دست میدهند. عمدهترین قربانیان هم سرنشینان خودروهای سبک، عابران پیاده، راکبان موتورسیکلت و رانندگان هستند.
سرعت زیاد، عدم استفاده از کمربند و وسایل ایمنی بهعنوان عوامل خطرآفرین در تصادفهای درون و برونشهری شناخته شدهاند. مسئولان وزارت بهداشت سال گذشته اعلام کردند که با وجود اجباری بودن قانون بستن کمربند در ایران اما فقط ۱۰درصد از سرنشینان عقب خودرو کمربند خود را میبندند و همین موضوع در افزایش آمار مرگومیر مربوط به سرنشینان عقب خودرو نقش مهمی دارد.طبق آماری که سال گذشته و در مقایسه با آمار جهانی منتشر شد، ایران پس از جمهوری دومنیکن، تایلند و ونزوئلا بیشترین آمار مرگومیر مربوط حوادث رانندگی را دارد. بر پایه این آمار کمترین میزان مرگومیر، بهطور عمده به کشورهای ثروتمند با درآمد بالا تعلق دارد. زیرا این کشورها از منابع لازم برای حفظ جادهها و ایجاد استانداردهای بالا برخوردارند و هر روزه قوانین سختگیرانهتری را برای حرکت در جادهها وضع میکنند. طبق آمار، کشورهایی با در آمدسرانه متوسط و کم، بیشاز نیمی از خودروهای جهان را در اختیار دارند و به همین دلیل این کشورها بیشاز ۹۰درصد از مرگومیرهای تصادفات جادهای را به خود اختصاص میدهند. شبکه جادهای ضعیف و نامناسب، کمبود منابع برای اجرای قوانین ایمنی در جادهها و امدادرسانی ضعیف پزشکی از جمله عوامل افزایش مرگهای جادهای است.