به گزارش اخبار خودرو ، همایش معارفه قطعات و مجموعههای خودرو، اتومکانیکای استانبول به تازگی با حضور تعداد زیادی از تصمیمگیران، غرفهگذاران و فعالان این حوزه توسط شرکت دروازه تجارت فراسو برگزار شد. در این همایش بررسی جزئیات، اهداف، برنامهها و امکانات موجود در نمایشگاه استانبول از اهداف اصلی محسوب میشد.
[caption id="attachment_204328" align="aligncenter" width="600"]
برایناساس مدیرعامل نماینده انحصاری شرکت نمایشگاههای فرانکفورت در ایران، عراق و آذربایجان در گفتوگو با «دنیای خودرو» با توضیح این مطلب که شرکت دروازه تجارت فراسو در رابطه با نمایشگاههای شرکتهای فرانکفورت یا نورنبرگ در دنیا، به صورت دورهای سمینار و همایشهایی را برگزار میکند، گفت: «هدف اصلی این همایشها در درجه اول معرفی نمایشگاه به شرکتهایی است که آن را نمیشناسند و در درجه دوم شرکتهایی هستند که با این نمایشگاهها آشنایی دارند. به این ترتیب ما آمار و ارقام نمایشگاههای دوران قبل را بررسی میکنیم و از آن مهمتر اهدافی که آن نمایشگاه برای دوره جدید در نظر دارد را نیز ارزیابی میکنیم.»
هرمز مهبد در ادامه با اشاره به نمایشگاه اتومکانیکای استانبول، اظهار کرد: «در این رابطه ابتدا میزان مشارکت و حضور ایرانیها، چه در بُعد غرفهداری و چه در بُعد بازدید در این نمایشگاه مورد بحث قرار گرفته است. بر این اساس بهطور خلاصه میتوان گفت در سال ۲۰۱۷ از نظر تعداد و مساحت غرفهگذاری، ایران چهارمین کشور است و از نظر میزان بازدیدکنندگان، ایران دومین کشور بعد از ترکیه به شمار میرود.»
وی با بیان اینکه یکی از نکات قابل توجه که در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت، مشارکت عراق از نظر میزان بازدید، بهعنوان کشور پس از ایران بود، افزود: «این مساله از این منظر برای غرفهگذاران ایرانی حائز اهمیت است که عراق بازار ایران محسوب میشود و ایرانیها به دنبال این هستند که بتوانند جایگاه خود در عراق را تثبیت کنند. بنابراین این نمایشگاه که بهعنوان یک نمایشگاه بینالمللی مهم در منطقه مطرح است، این فرصت و موقعیت ایدهآل را در اختیار ایرانیها قرار میدهد تا با تصمیمگیرندگان نهایی، خریداران و واردکنندگان عراقی بهطور مستقیم و رودررو ارتباط برقرار کنند.»
به گفته مهبد، در این رابطه اهداف و برنامههای جدید این نمایشگاه مدنظر است و امکاناتی که در اختیار ایرانیها قرار میگیرد نیز بررسی و ارزیابی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در همایشی که بهمنظور معارفه سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو با اتومکانیکای استانبول برگزار شد، طبیعتا فقط شرکتهای ایرانی حضور داشتند، تاکید کرد: «مخاطب ما در این همایش فقط غرفهداران و شرکتهای ایرانی بودند. اگر سازندگان کشورهای دیگر مدنظر باشند، سمینار در خود آن کشورها برگزار خواهد شد.»
هرمز مهبد در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط فعلی تولیدکنندگان قطعات در کشور و وابستگی قابل توجه آنها به خودروسازان برای ارتباط با شرکتهای خارجی، آیا حضور در چنین نمایشگاهی به برقراری ارتباط میان قطعهسازان و تولیدکنندگان خارجی کمک خواهد کرد یا خیر، توضیح داد: «ما باید نگاهمان به چنین نمایشگاههایی را تغییر دهیم. قرار نیست این نمایشگاهها به حل مشکلات داخلی یک کشور کمک کند. بلکه یک بستر است که بستهبه نوع نمایشگاه، تولیدکنندگان و فروشندگان میتوانند در آن بهطور مستقیم با بازدیدکنندگان که در اینجا همان خریداران هستند، ارتباط برقرار کنند.»
وی با اشاره به اینکه باید این نکته را مدنظر داشت که نمایشگاهها از نظر سطح بینالمللی به سه دسته تقسیم میشوند، اظهار کرد: «نمایشگاههای داخلی یا محلی یا نمایشگاههایی که بازدیدکنندگان آنها از یک کشور هستند، نمایشگاههای منطقهای که بازدیدکنندگانشان از یک منطقه خاص جغرافیایی هستند و نمایشگاههای جهانی و بینالمللی که تمام کشورها میتوانند در آنها حضور داشته باشند این سه دسته را تشکیل میدهند.» هرمز مهبد در ادامه افزود: «برایناساس اتومکانیکای استانبول یک نمایشگاه منطقهای بهمنظور تحت پوشش قرار دادن بازار اروپای شرقی، خاورمیانه و شمال آفریقا محسوب میشود. علت آن هم قرار گرفتن استانبول در منطقهای استراتژیک است که بهعنوان دروازهای میان اروپا و آسیا قلمداد میشود.»
وی با بیان اینکه مشکلات قطعهسازان کشور مسائلی نیستند که ما در استانبول به دنبال برطرف کردن آنها باشیم، گفت: «ما در اتومکانیکای استانبول به دنبال این هستیم که برای غرفهگذاران بازاریابی مستقیم داشته باشیم. به این معنی که بازدیدکننده یا خریداری که از کشور دیگری آمده تا قطعه مورد نیاز خود را تهیه کند، بتواند محصول مورد نیاز خود را از غرفهگذاران ایرانی خریداری کند.»
مهبد با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۱ ما در اتومکانیکای استانبول تنها یک غرفهگذار با ۱۲ متر مساحت داشتیم، توضیح داد: «به این ترتیب در سال ۲۰۱۷ مساحت غرفههای ایرانی در این نمایشگاه به ۴۰۰متر رسید. همچنین پس از همایش اخیر حدود ۴۱۲متر فرم ثبتنام و درخواست برای شرکت در نمایشگاه آینده را دریافت کردهایم. این نشاندهنده آن است که غرفهگذارها در زمینه بازاریابی بینالمللی و جذب مشتریان خارجی موفق عمل کردهاند. بنابراین در حال حاضر برنامههایی داریم که این شرایط را تقویت کنیم تا غرفهگذاران ایرانی مطمئن باشند در این نمایشگاه مشتریان خود را خواهند داشت و میتوانند ارتباطات تجاری خود را توسعه دهند.»
وی همچنین با توضیح درباره شرکتکنندگان در همایش معارفه اتومکانیکای استانبول، گفت: «ما تمام فعالان، تشکلها و انجمنهای فعال در حوزه ساخت قطعات و مجموعههای خودرو را به همایش دعوت کردیم. برایناساس بخشهایی شرکت کردند که اشتیاق داشتند و انجمنهای مرتبط که به فکر اعضای خود هستند نیز از حضور در این همایش استقبال کردند.»