سومین نشست شورای راهبری برنامه ملی آیندهنگاری علم و فناوری در صنعت خودرو با موضوع تخصصی « خودروهای برقی و تحولات پیشرو » روز گذشته در محل سازمان گسترش و نوسازی ایران برگزار شد.
به گزارش اخبار خودرو ، در این نشست رئیس هیاتعامل ایدرو، رئیس و دبیر شورای ملی آیندهنگاری صنعت خودرو، نمایندگانی از وزارت نیرو، نمایندگانی از شرکتهای ایرانخودرو، سایپا و دیگر شرکتهای خودرویی و نمایندگانی از سایر ارگانها و سازمانهای مرتبط دولتی و خصوصی حضور یافتند.
ضمن اینکه نمایندگانی از شرکت موبیکار، ساپکو و معاونت فناوریهای پیشرفته خودرویی مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا درزمینه «شرایط بازار و مزایای استفادهاز خودروهای برقی در جهان»، «روندهای آتی جهان در تکنولوژی خودروهای برقی، چالشها و توانمندیهای کشور» و «استراتژی گروه خودروسازی سایپا در توسعه خودروهای برقی» بهصورت تخصصی سخنرانی کردند.
[caption id="attachment_206253" align="aligncenter" width="700"]
۸۰هزارمیلیارد تومان گردش مالی خودروسازی و قطعهسازی در کشورمعظمی: در بحث خودروهای برقی یک پیشنهاد اولیه به دولت ارائه شده است. اما با شرایطی که دولت دارد بهنظر نمیرسد توان سرمایهگذاری در این بخش وجود داشته باشد و نیاز به راهکار دیگری فراتر از دولت است منطقی: باید طی ۵ تا ۱۰سالی که زمان داریم، عمده زنجیره ارزش خودروهای آینده را در کشور درست کنیم. درغیراینصورت این بخش هم به سمت تولید CKD میرود
حرکت صنعت خودرو بهسمت نظام رگولاتوری
رئیس هیاتعامل سازمان گسترش و نوسازی ایران در این نشست با تاکیدبر اینکه در صنعت خودرو باید بهسمت نظام «رگولاتوری» برویم، گفت: «گردش مالی صنعت خودرو و قطعهسازی در کشور حدود ۸۰هزارمیلیاردتومان است. به این جهت فعالیت در این صنعت باید منسجمتر پیش برود. ضمن اینکه حمایتهای دولت از صنعت خودرو باید منطقی شود.»
منصور معظمی با بیان اینکه درمورد بحث خودروهای برقی در کشور، بالاخره باید تصمیمگیری جدی صورت گیرد، اظهار کرد: «در بحث خودروهای برقی یک پیشنهاد اولیه به دولت ارائه شده است. اما با شرایطی که دولت دارد بهنظر نمیرسد توان سرمایهگذاری در این بخش وجود داشته باشد و نیاز به راهکار دیگری فراتر از دولت است.»
بهگفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ایدرو درحال انجام مطالعاتی در این زمینه است و برای اجرای این کار باید کمک کافی وجود داشته باشد.
سه حرکت برای پیشبرد کار
در پایان این نشست رئیس شورای آیندهنگاری صنعت خودرو با بیان اینکه تمرکز خودروسازان و وزارتخانهها درمورد این برنامه و ارائه طرح و توضیح درمورد آن جای امیدواری دارد، گفت: «این مساله نشان میدهد حرکت اولیه بهخوبی شروع شده است و باید سعی کنیم طی ۵ تا ۱۰سالی که زمان داریم، عمده زنجیره ارزش خودروهای آینده را در کشور درست کنیم. درغیراینصورت این بخش هم به سمت تولید CKD میرود که به دنبال آن قیمت تمامشده بالا خواهد بود و رضایت مشتری تامین نخواهد شد.»
منوچهر منطقی با اشارهبه اینکه در شرایط فعلی چند حرکت باید به موازات یکدیگر پیش برود، اظهار کرد: «حرکت اول فرایندی است که درنهایت باید به ایجاد نقشه راهوسیاستگذاری ختم شود و حرکت دوم این است که بهجای تمرکز و پرداختنبه محصول نهایی، فناوری تولید خودروهای برقی شناسایی و در کشور ایجاد شود. این حرکت اجزای حساسی دارد که اگر روی سیستمهای تضمین مرغوبیت آن کار کنیم، محصولی تولید میشود که با نمونههای خارجی قابل رقابت باشد.»
به گفته وی، باید بخش فناوری ایجاد شود و فرایند توسعه به این بخش واگذار شود. در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی و... هم حضور داشته باشند تا بتوانیم با کمک یکدیگر این کار را انجام دهیم.