دوباره کارتسوخت به چرخه بازمیگردد و اینبار شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد استفاده از کارتسوخت الزامی است و افرادی که کارتسوخت ندارند، برای گرفتن آن اقدام کنند.
با اینحال در چند روز گذشته با وجود تکذیب دولت، بحث دو نرخی کردن بنزین داغ شده است. بهگفته یک نماینده مجلس، الزامی کردن کارتسوخت مقدمهای برای دو نرخی کردن بنزین است و سهمیهبندی و کارتسوخت با بنزین دونرخی باز میگردد.
[caption id="attachment_208712" align="aligncenter" width="636"]
به گزارش « اخبار خودرو » ، در یکسال گذشته کارتسوخت بارها در حال رفتوبرگشت بوده است تا آنکه نمایندگان مجلس در اردیبهشتماه براساس اصلاح مادهیک قانون توسعه حملونقل عمومی، به حفظ کارتسوخت رای مثبت دادند. با این وجود بازهم استفاده از کارتسوخت در جایگاههای عرضه سوخت عملا منتفی شده است. حال بهنظر میرسد قرار است استفاده از کارتسوخت برای دارندگان خودرو بار دیگر الزامی شود.
دیروز زیبا اسماعیلی، سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی با تاکید بر اینکه استفاده از کارتسوخت الزامی خواهد شد، گفت: «افرادی که فاقد کارتسوخت هستند باید بهمنظور جلوگیری از ایجاد مشکل نسبتبه اخذ کارتسوخت اقدام کنند.»
البته این مقام مسئول درباره زمان از سرگیری استفاده از کارتسوخت افزود زمان مشخصی برای آن تعیین نشده است.
وی به این موضوع اشاره کرده، افرادی که فاقد کارتسوخت هستند، باید برای اخذ این کارت به نمایندگیهای پلیس+۱۰ مراجعه کنند.
چند روز قبل خبر دونرخی کردن بنزین منتشر شد و واکنشهای زیادی بههمراه داشت. در خبر آمده بود رئیسمجلس آخرین راهکاری که برای اصلاح قیمت حاملهای انرژی به نظر میرسد، دو نرخی کردن بنزین است. البته بلافاصله سخنگوی دولت نسبت به این خبر واکنش نشان داد و گفت دو نرخی کردن بنزین ازسوی دولت که برخی عنوان کرده اند، صحت ندارد.
بنزین دونرخی کارتسوخت میخواهد
جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره اظهارات دیروز سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی به «دنیایخودرو» گفت: «الزامی کردن کارتسوخت مقدمه بر دو نرخی کردن بنزین است و در واقع سهمیهبندی و کارتسوخت با بنزین دونرخی بازمیگردد. البته آنچه دولت در تبصره۱۸ بودجه پیشنهادی به مجلس ارائه کرده است، باید در صحن مجلس بررسی شود و به احتمال زیاد بحث افزایش قیمت بنزین رای نخواهد آورد. بنابر اظهاراتی که درباره کارتسوخت میشود، مقدمهای برای تصمیم دیگری است که یکی از این تصمیمها میتواند دونرخی شدن قیمت بنزین باشد.»
این نماینده مجلس با اشاره به این که چندماه قبل مجلس به ابقا کارتسوخت رای داده است، درباره دو نرخی شدن بنزین هم توضیح داد: «باتوجه به تجربهای که از دونرخی شدن بنزین است، سهمیه مشخصی با نرخ پایینتری برای خودروها در نظر گرفته شده و بیشتر از این سهمیه هم با نرخ بالاتری عرضه میشود.»
ابقای کارتسوخت
دیروز سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به قانون مصوب مجلس درباره حفظ کارتسوخت اشاره کرد و گفت: «قانون مصوب مجلس هم تاکید کرده سوختگیری فقط با کارتسوخت امکانپذیر است و کارتسوخت جایگاهدار فقط برای موارد ضروری استفاده خواهد شد. برای همین مالکان خودروهایی که بههر دلیل فاقد کارتسوخت هستند، باید به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل نسبت به اخذ کارت اقدام کنند.»
قانونی که سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی به آن اشاره کرده است، اوایل سال جاری در مجلس به تصویب رسید. اردیبهشتماه بود که نمایندگان مجلس پس از مدتها کشوقوس بهالزام استفاده از کارتهوشمند سوخت در جایگاههای عرضه بنزین و گازوئیل با تصویب کلیات و جزئیات طرح اصلاح مادهیک قانون توسعه حملونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت رای مثبت دادند.
فروردینماه سال گذشته بود که بحث بقا یا حذف کارتسوخت شروع شد. فروردین ماه ۱۳۹۵ مجلس نهم با حذف کارت هوشمند سوخت مخالفت کرد اما دولت با شروع مجلس دهم در لایحه اصلاحی قانون بودجه ۹۵ خواستار حذف این کارت شد و مجلس هم آن را تصویب کرد. دوماه پس از آن دوباره نظر مجلس برگشت و نمایندگان بار دیگر رای به ماندگاری کارتسوخت دادند و در نشست علنی روز یکشنبه ۲۳ آبانماه با حذف بند ح تبصره ۱۴ قانون را تصویب کردند.
یکماه بعد سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، تشریح کرد در کمیسیون متبوعش، اعضا به حفظ کارتسوخت رای دادهاند. درنهایت نیز نمایندگان مجلس با اصلاح مادهیک قانون توسعه حملونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب کردند که عبارت « از طریق عرضه بنزین و گازوئیل در بخش حملونقل با استفاده از کارت هوشمند سوخت» جایگزین عبارت «از طریق عرضه بنزین و گازوئیل در بخشهای حملونقل، صنعت و کشاورزی با اولویت کارت هوشمند سوخت» شود و اینگونه بود کارتسوخت باقی ماند، اما درحالحاضر دارندگان خودرو از آن استفاده نمیکنند و بهنظر میرسد دوباره الزامی خواهد شد.