کد خبر: 210203
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۳

چین برای ولوو دارای اهمیت فراوانی است زیرا هفت‌سال پیش یک خریدار چینی بود که این خودروساز سوئدی را نجات داد. در آن زمان خودروسازی ولوو به فورد موتورز تعلق داشت

ماجراجوبودن، شکستن محدودیت‌ها و آزمودن استقامت چیزهایی است که ولوو می‌خواهد مشتریان چینی‌اش آن‌ها را تجربه کنند. شاید مسابقات اقیانوس‌نوردی ولوو (ولوو اوشن ریس) که دومین مسابقه بزرگ استقامت دریایی به‌شمار می‌رود و هرسه‌سال یک بار با حمایت این کمپانی برگزار می‌شود، بهترین ابزار برای رساندن منظور ولوو باشد.

[caption id="attachment_210218" align="aligncenter" width="794"]واوو واوو[/caption]

به گزارش« اخبار خودرو » ، همزمان با رسیدن این مسابقه به هنگ‌کنگ، ولوو سایت فرودگاه سابق کای تاک را با جدیدترین مدل‌هایش پوشانده و زمینه‌ای را برای تست خودروها و آشنایی بیشتر آن‌ها فراهم کرده است.

چین برای ولوو دارای اهمیت فراوانی است زیرا هفت‌سال پیش یک خریدار چینی بود که این خودروساز سوئدی را نجات داد. در آن زمان خودروسازی ولوو به فورد موتورز تعلق داشت، که با بحران مالی وحشتناکی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. یکی از دلایل مشکلات مالی فورد برنامه خرید ماشین‌های فرسوده بود. دولت فدرال آمریکا قصد داشت با ارائه مشوق‌های مالی صاحبان خودروها را به خرید خودروهایی کم‌مصرف‌تر تشویق کند. هرچند چیزی که قرار بود انگیزه‌ای را برای خرید خودروها ایجاد کند، درنهایت یک بحران نقدینگی روی دست دولت آمریکا گذاشت.

تحکیم جایگاه

زمانی که فورد در آستانه ویرانی قرار گرفت، آلن ماللی، مدیرعامل فورد شروع به واگذارکردن دارایی‌های این شرکت ازجمله جگوار، لندروور، آستون مارتین و ولوو کرد و سهامش را تا حد مزدای ژاپن کاهش داد.

ولوو کارز خیلی سریع به قیمت ۱٫۸میلیارد دلار به لی شوفو میلیاردر چینی فروخته شد که بزرگ‌ترین خرید یک کمپانی خارجی توسط یک خودروساز چینی به‌شمار می‌رود. این رویداد برای آینده ولوو بسیار حائزاهمیت بود و بر روند توسعه این شرکت سوئدی تاثیر بسیار زیادی گذاشت.

هاکان ساموئلسون مدیرعامل ولوو در این باره گفته است: «رشد و تکامل ما در عرصه جهانی بدون پشتیبانی‌های جیلی امکان‌پذیر نبود. آن‌ها برخلاف آن‌ چیزی که در ابتدا تصورش را می‌کردیم، مالکان بسیار خوبی برای کمپانی ما بوده‌اند.»

[caption id="attachment_210205" align="aligncenter" width="792"] لی شوفو مدیرعامل هلدینگ جیلی و هاکان ساموئلسون مدیرعامل ولوو کارز لی شوفو مدیرعامل هلدینگ جیلی و هاکان ساموئلسون مدیرعامل ولوو کارز[/caption]

لی شوفو از زمان آغاز به کار جیلی که نخستین خودروساز غیردولتی چین به شمار می‌رود، مدیر آن بوده است. جیلی در زبان چینی به معنی خوش‌‌اقبال است، اما نخستین تلاش این شرکت با مفهوم اسم آن فاصله زیادی داشت. در ابتدای کار، لی دست‌تنها تولید سه‌مدل بدساخت با طراحی بد را تجربه کرد تا بالاخره به خودرویی رسید که سطح انتظاراتش را برآورده می‌کرد.

در سال ۲۰۰۲ بود که شرکت جیلی نخستین سدان جمع‌وجور چهار در استاندارد خود را با «فریدم‌شیپ» یا «فری کروزر» عرضه کرد. این نخستین خودروی چینی بود که در یک نمایشگاه آمریکایی به‌نمایش درمی‌آمد، هرچند طراحی آن توسط کمپانی دوو در کره جنوبی صورت گرفته بود.

این امر نشان می‌دهد جیلی از ابتدا به اهمیت همکاری‌های خارجی واقف بوده است. به گفته لی شوفو از همین زمان بود که او به فکر مالکیت ولوو افتاد که زمانی برندمورد علاقه‌اش بود.

هاکان ساموئلسون رابطه ولوو با مالک چینی‌اش را این‌طور توصیف می‌کند: «ترکیب خوبی صورت‌گرفته زیرا هردوطرف برای هم احترام زیادی قائل هستند. لی یک مالک پرشور است که به‌جای علاقه نشان دادن به ارقام کوتاه‌مدت، راهبرد‌های بلندمدت را درنظر دارد.»

اول ایمنی

کارین بک‌لوند مدیر تبلیغات ولوو اوشن ریس که از سال ۱۹۹۵ با ولوو بوده، می‌گوید حفظ میراث ولوو محور تمام کارهای آن‌ها را تشکیل می‌دهد. «برند ولوو و محصولاتش به‌مرور زمان تحولات عظیمی را شاهد بوده ، خصوصا از زمانی که جیلی وارد ماجرا شده است.»

حتی با وجود سه کارخانه تولید در چین و یک کارخانه در چارلستون آمریکا، این گروه خودروسازی صدساله تمام نوآوری‌ها و کارهای مربوط‌به تحقیق و توسعه‌اش را در گوتنبرگ سوئد، تحت شرایط جوی بسیار نامساعد انجام می‌دهد.

هدف ولوو تولید ایمن‌ترین خودرو در هر شرایط آب و هوایی و تولید خودروهای موسوم به «ضدمرگ» تا سال ۲۰۲۰ است. تعهد ولوو این است که هیچ‌کس در خودروهای جدیدش دچار آسیب‌دیدگی یا مرگ نشود.

ویژگی‌های ایمنی به‌ویژه برای مشتریان چینی از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند و ولوو قصد دارد با فناوری‌های جدید ایمنی شامل فرمان خودکار، کروز کنترل سازگار‌شونده، سیستم ردیابی عابران پیاده و حیوانات و... خودرویی بدون تلفات را راهی بازار کند.

هدف نهایی آن‌ها ساخت یک خودروی خودران با سنسورهای فعال است که به گفته مقامات ولوو نقطه اوج جلوگیری از تصادف خواهد بود.

سال گذشته اعلام شد کمپانی خدمات همسفری اوبر قصد دارد ۲۴هزاردستگاه از خودروهای خودران ولوو را برای ساخت روبوتاکسی‌ها خریداری کند. ساموئلسون، مدیرعامل ولوو، بیش از یک بار اعلام کرده است: «در ۹۰درصد تصادف‌ها عامل انسانی مقصر است.»

الکتریکی‌سازی

عرضه یک میلیون خودروی الکتریکی تا سال ۲۰۲۵ یکی دیگر از اهداف ولوو است. تمام مدل‌های ولوو که از سال ۲۰۱۹ رونمایی می‌شوند، تمام‌الکتریکی یا هیبرید خواهند بود.

این تصمیم که به گفته ساموئلسون واکنشی به تقاضای مشتریان بوده، این خودروساز را به نخستین برند شاخص جهانی بدل می‌کند که تولید موتورهای تماما احتراقی را متوقف خواهد کرد.

ولوو و کمپانی مادرش به‌طور مشترک ۷۶۰میلیون‌دلار را در پُل‌استار سرمایه‌گذاری کرده‌اند که ساموئلسون آن را یک برند جدید الکتریکی با عملکرد بالا توصیف می‌کند که پیوندهای زیادی با چین خواهد داشت.

قرار است خودروهای تمام‌الکتریکی پل‌استار در کارخانه چنگدو در چین تولید شوند و به رقابت با محصولات رده بالای تسلا بپردازند. در آن‌چه که می‌توان حاصل هم‌افزایی ولوو و کمپانی مادر دانست، کمپانی بین‌المللی تاکسی‌ لندن هم که بعد از ورشکستگی توسط جیلی خریداری شد، مجددا کار خود را با نام خودروی الکتریکی لندن آغاز کرده است. درحال حاضر جیلی و ولوو درحال توسعه تاکسی‌های سیاه‌رنگ پلاگین هیبرید در کاونتری انگلستان هستند.

مالکیت جدید

یکی دیگر از نشانه‌های علاقه لی شوفو به الکتریکی‌سازی را می‌توان در تصمیم جیلی برای خرید سهام ۳‌میلیارد دلاری ولوو AB تولیدکننده سوئدی کامیون‌های سنگین و اتوبوس نیز مشاهده کرد.

ولوو AB از زمان خریداری ولوو کارز توسط فورد به‌طور مستقل از این شرکت، به فعالیت خود ادامه داده و اخیرا برای رقابت با کامیون‌های الکتریکی تسلا همکاری‌هایی را با غول الکترونیک آلمانی یعنی زیمنس آغاز کرده است.

به باور بسیاری اقدام جیلی در خریداری ولوو AB می‌تواند نخستین گام در راستای به هم پیوستن مجدد شاخه‌های مختلف این برند سوئدی باشد.

رکورد فروش

بعد از تنظیم مجدد خط تولید ولوو تحت مالکیت جیلی، این خودروساز موفق شد فروش خود را در اروپا، آمریکا و چین احیا کند. از آن زمان ولوو توانسته با برندهایی همچون مرسدس بنز و ب‌ام‌و به رقابت بپردازد.

ساموئلسون در خصوص رمز موفقیت این همکاری گفته است: «فرمول موفقیت این است که از وسوسه برای مدیریت ذره‌بینی (کنترل بیش از اندازه و غیرضروری زیردستان) اجتناب کنیم.»

در سال ۲۰۱۷ فروش ولوو با ۷‌درصد رشد نسبت به سال گذشته، رکورد جدیدی زد. در این سال ولوو موفق شد بیش از نیم میلیون دستگاه از محصولاتش را در سراسر جهان به فروش برساند که در تاریخ این کمپانی بی‌سابقه است.

درحال‌حاضر چین به بزرگ‌ترین بازار ولوو تبدیل شده است و ساموئلسون می‌گوید: «کمپانی ما با یک مالک چینی، بسیار سوئدی‌تر از قبل شده و مالک چینی ما این نکته را دوست دارد، زیرا آن‌‌ها از قبل یک برند چینی دیگر داشته‌اند.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

آخرین اخبار