هیبریدی واقعی یا غیرواقعی؟! سوالی که بعد از مصاحبه تلویزیونی رئیسجمهور در جامعه خودرویی کشور مطرح شد که آیا خودروی هیبریدی غیرواقعی هم وجود دارد؟ اگرچه پاسخ رئیسجمهور به چرایی افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی به این نکته ختم شد که بر اساس گزارشها خودروهای واردشده بهعنوان هیبریدی، هیبریدی واقعی نیستند، اما اصل موضوع و امکان سوءاستفاده از تعرفه پایین واردات خودروهای هیبریدی برای واردات این دسته از خودروها موضوع قابل تاملی است که نشان میدهد، هیبریدیها هم ممکن است نمونههای غیرواقعی داشته باشند.
[caption id="attachment_209574" align="aligncenter" width="640"]
به گزارش« اخبار خودرو » ، دکتر روحانی در پاسخ به پرسشی درخصوص علت افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی با تاکید بر اینکه در این مورد آنچه به دولت گزارش دادند، این بوده که خودروهایی که بهنام هیبریدی میآیند، همان خودروهای معمولی هستند که به اسم هیبریدی میآیند، گفت: «اگر این خودروها هیبریدی واقعی باشند حتما تعرفه بسیار کمی خواهند داشت. البته اگر هیبریدی واقعی باشند یعنی ماشینی که واقعا هم بتواند با سوخت فسیلی و هم با باتری کار کند، حتما کمک خواهیم کرد».
پس از این اتفاق بسیاری از صاحبنظران به این گفته ریاستجمهوری خرده گرفته و عنوان کردند مگر خودروی هیبرید غیرواقعی هم وجود دارد؟! برای روشن شدن این موضوع اشارهای گذرا به رسوایی سال گذشته فولکسواگن در مورد پیشرانههای دیزلی که به دیزلگیت معروفند خالی از لطف نیست.
پس از این اتفاق بود که با تغییر دیدگاه مردم نسبت به موتورهای دیزلی و کاهش روند تولید این دسته از پیشرانهها در اروپا کمپانیهای مطرح قطعهسازی همچون ولئو، دلفی، کانتیننتال و بوش به فکر کاهش عملی آلایندگی پیشرانههای بنزینی افتادند و تنها راه عملی برای این کار را در یک مقطع زمانی استفاده از موتورهای ۴۸ولتی معرفی کردند؛ موتورهای برقی کوچکی که میتوان در شرایط مختلف برای کاربردهای مختلفی از آنها استفاده کرد.
کاربردهای مختلف این موتور الکتریکی کوچک تنها به کاهش آلایندگی هوا برنمیگشت، بلکه در دورهای پایین و همچنین در سرعتهای بالا میتوان مصرف سوخت کمتری را ثبت کرد؛ علاوه بر این از این سیستم میتوان برای از بین بردن اثر لگ توربو در پیشرانههای توربوشارژ بهره برد.
این موتورهای برقی نسبتا ضعیف به کمک موتورهای بنزینی رایج خواهند آمد و البته برای جای دادن آنها داخل کاپوت هزینه زیادی صرف نخواهد شد.
سیستم ۴۸ ولتی بهعنوان مکملی برای خودروهای «هیبرید موازی» بهکار میرود و نیاز به جایگزین کردن سیستم الکتریکی حال حاضر خودروها با سیستم ۴۸ولت نیست.
بهعبارتدیگر، موتور الکتریکی جدید و باتری ۴۸ولت را میتوان بهراحتی در کنار موتور احتراق داخلی و باتری ۱۲ ولت معمولی بهکار برد. برای تضمین کارا بودن آن باید به رنو اشاره کنیم که در مدل سنیک از همین روش برای کاهش مصرف سوخت و البته کاهش آلایندگی استفاده کرده است.
اما پس از رنو شرکتهای دیگری چون فولکسواگن، پژو- سیتروئن، مرسدسبنز و ولوو نیز در حال انجام مراحل فنی برای قراردادن این موتورها در کنار موتورهای بنزینی هستند.
میتوان از این خودروها بهعنوان هیبریدهایی غیرواقعی نام برد که امکان استفاده از آنها بهصورت صرفا برقی وجود ندارد، اما نکته این امر همینجا است، چراکه هنوز هیچ خودرویی که مجهز به موتور ۴۸ولتی است تحت عنوان هیبرید وارد کشور ما نشده است و تمام هیبریدهای واردشده، میتوانند طی مسافت کوتاهی صرفا با موتور برقی خود حرکت کنند.
در واقع میتوان گفت در قانون جدید ترتیبی اتخاذ شده است تا از ورود خودروهای مجهز به موتور برقی ۴۸ولتی با تعرفه خودروهای هیبریدی جلوگیری به عمل آید.