به گزارش« اخبار خودرو » ، تسلا یکی از مطرح ترین برندهایی است که در زمینه طراحی و تولید خودروهای برقی و هوشمند فعالیت میکند. درواقع میتوان این شرکت را یکی از بزرگترین شرکتهای این حوزه دانست.
این شرکت پیش از این و در آغاز فعالیت خود به تولید خودروهای سواری برقی پرداخت که سروصدای بسیاری را در این بخش به راه انداخت. بعد از آن تسلا کار خود را با پروژه تولید خودروهای سنگین باری ادامه داد و توانست در یک بازه دوساله نمونه الکتریکی از این خودروها را رونمایی کند. گرچه تولید این مدل نظرات متفاوتی را بههمراه داشت اما در نهایت بعد از رونمایی توانست مشتریان بسیاری را در ماه های نخست به خود جذب کند.
حالا اما خودروسازی تسلا معتقد است باید در زمینه حمل و نقل عمومی نیز ورود پیدا کند و به تولید اتوبوسها، مینی بوسها و میدل باسهای برقی بپردازد.
[caption id="attachment_210635" align="aligncenter" width="1210"]
این شرکت حتی ایده هایی را نیز در این زمینه مطرح کرد، از تولید میدل باسهای بدون سرنشین تا تولید تونلهای زیرزمینی. برخی از این ایده ها براساس اعلام این شرکت به مرحله اجرا رسیدند و برخی دیگر در طراحی اولیه متوقف شدند اما هیچ یک از این دو، تسلا را از تلاش برای رسیدن به موفقیتهای بعدی بازنمیدارد. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا این تولیدات را مربوط به دومین طرح جامع تسلا دانسته است.
مینی بوسهای بدون راننده
شرکت تسلا که همواره بهدنبال ایده های خلاقانه برای تولید خودروهاست، در یک سال گذشته برنامه های بسیاری را برای تولید خودروهای مسافری و ورود به بخش حمل و نقل عمومی اعلام کرد.
نخستین ایده این شرکت، تولید نمونه ای از میدل باسهای هوشمندی بود که بتوانند در سراسر شهرها آنها را بدون راننده رها کنند. براساس این ایده افراد میتوانستند با استفاده از نرم افزارهای تلفن همراه خود برای سوار شدن به این خودروهای رهاشده در شهر برنامه ریزی کرده و به راحتی سفرهای درون شهری خود را مدیریت کنند.
تسلا همچنان اعلام کرده است این وسایل حمل ونقل عمومی باید قابلیت ارتباط با ایستگاهها را داشته باشند. همچنین به عقیده تسلا این خودروها باید نسبتبه وضعیت چراغهای چهارراه ها و ترافیک موجود در مسیر اطلاعات درستی داشته باشند تا براساس متقاضیان موجود در ایستگاهها نسبت به سوار کردن آنها اقدام کنند.
این خودروهای هوشمند با بررسی اطلاعاتی که از منابع مختلف جمع آوری میکنند و با پردازش آنها، بهترین مسیر را برای دور زدن ترافیک ها انتخاب کرده و افراد را به مقصد میرسانند. قرار بود این میدل باسها روی پلتفرم شاسی بلند X این شرکت تولید شوند.
مشخصاتی از مدل X
مدل X که میدل باسهای تسلا قرار است روی پلتفرم آن ساخته شوند، درواقع یک کراس اوور تمام و کمال با درهایی است که به صورت پروانه ای باز و بسته می شوند. این مدل از یک باتری با قدرت ۹۰کیلووات ساعت بهره میبرد که برای طی مسیری بهطول ۴۱۳کیلومتر کفایت میکند.
طبق گفته های ماسک، مدل X با توجه به نتایج تستهای تصادفات که در کارخانه تسلا انجام شده است، ایمن ترین خودروی SUV موجود است. این خودرو در تمام دسته بندی تستهای تصادفات، بالاترین امتیازات را کسب کرده است.
ایلان ماسک در مورد این خودرو از توصیف مینی بوس و اتوبوس استفاده میکند و بهنظر میرسد قصد ندارد این خودرو را در حد یک مینی ون نگه دارد.
بخش طبقه بندی خودروها در این شرکت، این مینی بوس کلاس X را با اتوبوس کلاس Y شرکت فولکس واگن در یک کلاس قرار میدهند و از نظر نشریه Jalopnik، محصولات ذکرشده این دو شرکت با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
اتوبوسهای شیشه ای تسلا
تسلا هرگز به طراحی و تولید یک مدل راضی نبوده و همیشه سعی کرده است چند مدل را بهطور همزمان به مرحله اجرا برساند. بعد از پروژه ناتمام مینی بوسها، این شرکت به سمت طراحی مدل دیگری رفت که نمونه زیرزمینی تسلا نام گرفت. طراحی این مدل زیرزمینی شرکت تسلا در عین نوآوری بسیار ساده و جادار است.
تقریبا بیشتر بدنه این مدل از شیشه ساخته شده است و فضای کافی برای نشستن و ایستادن مسافران را در اختیار دارد. درون این خودروها امکانات رفاهی بیشتر از آنچه در اتوبوسهای درونشهری وجود دارد، ارائه خواهد شد و افراد میتوانند صندلیهای خود را در هر زاویه ای که بخواهند، بچرخانند.
طراحان این مدل سعی کرده اند از فضای کافی برای حمل و نقل افرادی بهره ببرند که از ویلچر استفاده میکنند. همچنین اعلام شده در این اتوبوسها فضایی برای قراردادن کالسکه و سبدهای خرید وجود خواهد داشت.
برنامه هایی برای حمل و نقل زیرزمینی
مدیرعامل شرکت تسلا اعلام کرد به منظور پیشبرد پروژه مینی بوسهای شیشه ای طی یکسری توافقات انجام شده در واحد حفاری این شرکت، تونلهای لازم برای شبکه اتوبوسهای زیرزمینی در شهر لس آنجلس آماده خواهند شد.
ایلان ماسک در یکی از مصاحبه های خود اعلام کرد شبکه اتوبوسهای زیرزمینی در فاز اول فقط برای مالکان خودروهای تسلا قابل استفاده است و در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات با مسئولان شهری لس آنجلس استفاده عمومی نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
اگرچه بسیاری ازکارشناسان مهندسی شهری طرحهای ایلان ماسک را غیرکارشناسی و در برخی موارد غیرقابل اجرا میدانند، اما مالک جوان شرکت تسلا بر این باور است تاسیس شبکه گسترده تونلهای زیرزمینی با توجه به ماهیت ایمن، اقتصادی و بی نیازی از تغییر در مبلمان شهری، بهترین گزینه برای کاهش ازدحام خودروها و مسافران در سطح خیابانهاست.
درحالحاضر پروژه حفاری اولین تونل در شهر لوس آنجلس آغاز شده است که در صورت موفقیت در سایر شهرهای بزرگ نیز اجرا خواهد شد. هزینه بسیار بالای حفاری با ماشینآلات TBM که با توجه به پیچیدگی شرایط تا یکمیلیارددلار برای ۱٫۵کیلومتر حفاری افزایش مییابد، باعث شد شرکت تسلا در اقدامی هوشمندانه و با کاهش قطر دستگاههای حفاری از هشتمتر به چهارمتر نه تنها هزینه حفر تونل را چند برابر کاهش داده بلکه سرعت حفر تونل را نیز افزایش دهد.
تسلا در کشاکش تولید مینی بوس
با گذشت بیش از یکسال از وعده تولید مینی بوسهای تسلا، بهنظر میرسد این شرکت در مورد ساخت این مدل چندان مطمئن نیست. براساس گفته های ایلان ماسک قرار بود مینی بوس خودران تسلا تا پایان سال ۲۰۱۷ رونمایی شود.
در این مدت مدیرعامل تسلا به روزرسانیهای بسیاری را در مورد مدلهایی ازجمله کشنده و مدل Y این شرکت اعلام کرده اما مدتهاست نظری در مورد برنامه تولید این مینی بوس بیان نکرده است.
این در حالی است که چند ماهی از آخرین تاریخ وعده شده برای تولید این مینی بوسها میگذرد. هرچند ایلان ماسک در اوایل این پروژه اعلام کرده بود تولید مینی بوسهای تسلا در برنامه جامع دوم این خودروسازی قرار دارد اما در آخرین مصاحبه خود با رسانه های مطرح جهان اعلام کرد این خودرو در دست تحقیق و توسعه قرار گرفته و بهجز آنکه روی پلتفرم X ساخته میشود، برنامه قطعی دیگری برای آن در نظر ندارد.