به گزارش« اخبار خودرو » ، سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودروی کشور از برگزاری اولین مجمع سالانه عادی و فوقالعاده این انجمن در سال ۹۶، با حضور نماینده وزارت کار و اعضای انجمن خبر داد.
[caption id="attachment_210986" align="alignleft" width="345"]
ابقای بازرس انجمن در سال کاری جدید
فرهاد به نیا در این رابطه در گفتوگو با «دنیای خودرو»، با اشاره به انتخاب بازرس جدید بهعنوان دلیل برگزاری این انجمن، گفت: «دستور کار اصلی، انتخاب بازرس برای یک سال کاری دیگر بود. چهار کاندید به این منظور معرفی شدند که از میان آنها حسام اردشیر بازرس فعلی انجمن بار دیگر با ۴۶رای در این جایگاه باقی ماند.»
به گفته به نیا، مجمع سالانه انجمن قطعه سازان ایران در نوبت سوم با یکسوم اعضا، رسمیت پیدا کرد و پساز گزارش اولیه هیاتمدیره به اعضا درمورد عملکرد سالانه خود، اعضای هیاترئیسه مجمع انتخاب شدند تا دستور کار را که مربوط به انتخاب بازرس بود، اجرا کنند.
وی با توضیح این مطلب که در این جلسه گزارشهای اعضای هیاترئیسه مجمع، رئیس هیاتمدیره، دبیر، خزانهدار و بازرس انجمن به اعضا ارائه شد، اظهار کرد: «در بخشی از جلسه این مجمع، تعدادی از قطعهسازان به مشکلات، موانع و چالشهای موجود در مسیر فعالیت خود اشاره کردند که از آن جمله میتوان به مواردی مانند افزایش نرخ ارز، گرانشدن مواداولیه و تاخیر در پرداخت بدهیهای خودروسازان اشاره کرد. بر این اساس قطعهسازان از هیاتمدیره درخواست کردند تا اقدامات و مذاکرات جدی در زمینه دریافت مطالبات معوقه از خودروسازان داشته باشند.»
ارزیابی عملکرد سالانه رئیس هیات مدیره
سخنگوی انجمن قطعهسازان در رابطه با شکل پیگیریهای انجمن در زمینه مطالبات و برنامهریزیهای آتی برای حل مشکلات فعالان این بخش، توضیح داد: «در انجمن تعدادی کمیته پیگیری مسائل شامل کمیته خودرو، کمیته حل مشکلات بانکها، بیمه و مالیات، کسبوکار و... وجود دارد که هر کدام در این زمینههای تخصصی، کار خود را انجام میدهند.»
وی در ادامه با بیان اینکه قرار بر این است درباره انتخاب مجدد رئیس هیاتمدیره، یک بار در سال باتوجهبه عملکرد، تصمیمگیری مجدد شود، تاکید کرد: «البته طبق اساسنامه انجمن، رئیس هیاتمدیره برای مدت ۳سال انتخاب میشود. اما این پیشنهاد بهطور شفاهی و با هماهنگی خود اعضای هیاتمدیره مطرح شد و مورد توافق قرار گرفت که به این ترتیب هر سال عملکرد رئیس هیاتمدیره ارزیابی شود.»
استفاده از روش موفق اروپایی برای قطعهسازان
فرهاد به نیا در بخش دیگری از اظهارات خود در رابطه با تاکید ایدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ادغام قطعهسازان با اهداف ارتقای کیفیت و رقابتپذیرشدن تولیدات در سطح جهانی، اظهار کرد: «بحث ادغام یا تییرینگ قطعهسازان در اروپا در یک دوره اجرا شد، مشکلات این روش مشخص شد و درحالحاضر این روش در اروپا منسوخ شده است. در ایران نیز حدود ۱۵سال قبل مساله تییرینگ مطرح شد، تعدادی از قطعهسازان به صورت تییر۲ تعیین شدند و چند قطعهساز در زیرمجموعه آنها قرار گرفتند. اما این روش در همان زمان مشکلات زیادی را به همراه داشت.»
به گفته وی، وقتی یک تییر۱ یا تییر۲ در زمینه قیمتگذاری با خودروسازان مشکل پیدا میکنند، قطعهسازان زیرمجموعه را به رقابتهای جدی وادار میکنند که گاهی باعث از دور خارج شدن قطعهسازان میشود که در این فرایند شاید بهطور کلی بحث داخلیسازی خود به خود از بین برود.
به نیا در توضیح دلیل ایجاد این فرایند، گفت: «وقتی تییرینگ تشکیل میشود، برای اینکه قیمت تمامشده محصول مطابق با خواست خودروساز باشد، گاهی مساله قطعهسازی داخلی تحتتاثیر قرار میگیرد. بنابراین تییرینگ و ادغام در ایران سابقه خوبی نداشته است و اینبار هم نتیجه مثبتی نخواهد داشت. اینکه تا امروز سازوکار درستی در این زمینه تبیین نشده است، به زیان قطعهسازان کوچک خواهد بود.»
وی در رابطه با پیشنهاد جایگزین این روش، اظهار کرد: «روش کمپانیهای خودروساز بزرگ جهانی و اروپا امروز به این شکل است که قطعهسازان را با توجه به کیفیت محصول، تکنولوژی، توان مهندسی و توان مالی، رتبهبندی میکنند و بر این اساس به آنها ظرفیت تولید و قیمت میدهند.»
به گفته به نیا این روش میتواند در ایران هم اجرا شود. باید یک بانک اطلاعات برای هر خودروساز ایجاد شود تا براساس آن قطعهسازان ارزیابی شوند و در کنار آن خودروساز به قطعهساز گواهی A، B، C و... دهد. بعد از این درجهبندی میتواند درمورد ظرفیت و قیمت با هرکدام از قطعهسازان به توافق برسد.