به گزارش « اخبار خودرو » ، چند سالی است که بهخاطر مسائل مختلف، بخش عمدهای از بازار اروپا به خودروهایی در سگمنت بسیار کوچک اختصاص یافته است. چند سال پس از اینکه خرید خودروهای کوچک در اروپا رواج یافت، نه در اروپا بلکه در کل جهان تقاضای بالایی برای خرید شاسیبلندها و کراساوورها ایجاد شد. این درحالی بود که هرچند وقت یکبار برای بیشتر کردن قابلیت خرید این شاسیبلندها، رفتهرفته ارتفاع و ابعاد آنها کوچکتر میشد.
این دو روند را در کنار هم بگذارید و به این فکر کنید که حالا مردم اروپا نیز کمی نسبتبه خرید شاسیبلندها «البته از انواع کوچکشان» علاقه نشان دادهاند. پس از مدتی تفکر، خودروسازان به این نتیجه رسیدند که بهترین راهکار برای بازار اروپا ورود پیدا کردن به سگمنت جدیدی است که میتوان آن را درست در مرز خودروهای کوچک و کراساوورهای سایز کوچک دانست، البته هر خودروسازی برای تولید این خودروها استراتژی متفاوتی را در پیش گرفت، اما بیشتر این خودروها نسخههای ارتفاع گرفته از هاچبکهای سایز کوچکی هستند که تغییرات ظاهری اندکی در آنها باعث شده بیشتر شبیه به شاسیبلندها به نظر برسند.
در اینجا قصد داریم چهار گزینه بسیار مدرنی را که میتوان آینده درخشانی برای آنها در بازار اروپا متصور شد، موردبررسی قرار دهیم. این چهارخودرو عبارتند از: C3 سیتروئن ایرکراس، کیا استونیک، رنو کپچر و سئات آرونا.
[caption id="attachment_211623" align="aligncenter" width="1040"]
سئات آرونا : آرونا اولین فرزند خانواده شاسیبلندهای سئات است (دومین عضو این خانواده آتکا است که از آرونا بزرگتر است). تمام خودروهای شاسیبلند سایز کوچک این برند اسپانیایی از پلتفرم مشترکی به نام MQB A0 بهره میبرند که در اصل متعلق به سئات ابیزا و فولکسواگن پولو است.
رنو کپچر : رنو در این ماشین بزرگترین ضعف کلیو یعنی داشبورد کوچک آن را برطرف کرده است. در حالی که سایر رقبای این تست گروهی از تازهواردهای بازار هستند، کپچر بهعنوان پیش کسوت این سگمنت از سال ۲۰۱۳ در بازار اروپا حضور فعالی داشته و دارد. البته در این سالها برای پیشیگرفتن از رقبا بهروزرسانیهایی در ظاهر این خودرو انجام شده است.
کیا استونیک : درواقع با ریو یعنی یکی از خودروهای پرفروش کیا روبهرو هستیم؛ بنابراین میتوانیم به خودمان دلداری بدهیم که گذشته استونیک به پراید خودمان برمیگردد. البته نمیتوان کتمان کرد که ظاهر استونیک به اندازه ریو کسلکننده نیست، اما بههرحال این خودرو به خاطر سیاستهای کمپانی کرهای برای تولید برادری برای هیوندای کنا ساخته شده است. نام این خودرو ترکیبی از دو کلمه «سرعت» و «نیرو زا» به زبان انگلیسی است.
C3 سیتروئن ایرکراس : سرنخ در نام این خودرو است: عنوانی که روحیه تهاجمی این خودرو را در عین کوچکی جثهاش نشان میدهد و یادآور لشکرکشیهای یک کشور کوچک اروپای باستان برای جنگ با رومیان و یونانیان است. این خودرو برپایه هاچبک سایز کوچک C3 ساخته شده ولی فاصله بین محور آن ۵۴میلیمتر افزایش یافته و تغییرات ضروری دیگری نیز روی آن انجام شده است.
بچه شاسیبلند یا استیشن کوچک مدرن شده؟
C3 سیتروئن ایرکراس : حتما میدانید که ایرکراس درواقع جایگزین C3پیکاسو (نقاش مشهور اسپانیایی) بوده که البته کمی کوتاه و پهنتر از آن شده است، به همین خاطر شاید بد نبود که به آن لقب C3 تولوز-لوترک (نقاش مشهور فرانسوی که جثهای کوچک داشت) را میدادند. به هر حال صندوق عقب این خودرو دارای فضای بار زیادی است و حتی در صورتی که نیازمند فضای بیشتری هستید، میتوانید صندلیهای آن را به حالت خوابیده قرار دهید.
کیا استونیک : شاید در ظاهر استیشن بودن به استونیک بیشتر میخورد، اما در عمل فضای بار آن از همه کمتر است و از آن بدتر حس شاسیبلند سواری و داشتن ارتفاعی بیشتر از خودروهای عادی در این خودرو نیز کمتر از رقبا است، بنابراین استفاده از این خودرو میتواند به شما حسی شبیه به پوچگرایی را منتقل کند.
رنو کپچر : رنو سالهاست که استیشنهای خوبی را میسازد و بنابراین اصلا شگفتآور نخواهد بود اگر به چند منظور بودن کپچر فکر نکند. کف صندوق این خودرو بهطور استاندارد قابلیت تنظیم ارتفاع را دارد و صندلیهای پشتی آن نیز به غیر از داشتن امکان خوابیده شدن، میتوانند به سمت صندلیهای جلو روی ریل حرکت کنند.
سئات آرونا : با وجود اینکه در این خودرو فضای باری زیادی در نظر گرفته شده، اما از نظر امکان افزایش فضای بار، آرونا اصلا انعطافپذیر نیست. با وجود اینکه میتوان ارتفاع صندوق را تنظیم کرد، اما صندلیهای عقب در جای خود کاملا ثابت هستند.
زیر کاپوت آنها چه خبر است؟
سیتروئن C3 ایرکراس: برای توانبخشی به این خودرو بهعنوان گزینه اصلی یک موتور ۱.۳لیتری با قدرت ۸۱اسببخار در کنار آن موتور ۱.۶لیتری دیزلی و موتور یک لیتری توربوشارژی با توان ۱۲۸اسببخار بهعنوان قویترین پیشرانه این خودرو درنظر گرفته شده است. هر سه این موتورها مصرف سوخت بسیار پایینی دارند.
کیا استونیک: مدل پایه این خودرو با موتور ۱.۴لیتری تنفسطبیعی با توان ۹۸اسببخار درنظر گرفته شده، اما گزینه یک لیتری توربوشارژ در این خودرو نیز موجود است که توان آن به ۱۱۸اسببخار میرسد. همچون C3 این خودرو نیز قابلسفارشگذاری با موتور دیزلی است که ۱.۶لیتر حجم آن و ۱۰۸اسببخار توان آن است.
رنو کپچر: انتخاب اصلی این خودرو موتور ۳سیلندر ۹۰۰سیسی است، ولی موتورهای ۴سیلندر ۱.۲لیتری بنزینی و ۴سیلندر ۱.۵لیتری بنزینی نیز وجود دارند که همه بهصورت تنفس طبیعی فعالیت میکنند. با وجود اینکه این خودرو با شتاب ۹.۹ثانیه از همه سریعتر است، اما نسبتبه تمام رقبا آلایندگی بیشتری دارد.
سئات آرونا: ترکیب اصلی فولکسواگن برای این سگمنت ترکیبی از موتورهای یکلیتری بنزینی و ۱.۶لیتری دیزلی است که به ترتیب توان ۹۴ و ۱۱۴اسببخاری دارند، اما اگر علاقهدارید تجربه هاچبکهای داغ گروه فولکسواگن را در آرونا نیز تجربه کنید، موتور ۱.۵لیتری توربوشارژ یا به تعبیر فولکس TSI با توان ۱۴۸اسببخار نیز برای این خودرو درنظر گرفته شده است.
عملکرد در آفرود
سیتروئن C3 ایرکراس: ایرکراس نسبتبه C3 معمولی واکنشهای بهتری نسبت به تعویض دنده دارد، البته قطعا نمیتوان آن را با فورد فیستا مقایسه کرد، اما به هر حال ۱۰۹اسببخارموتور آن با ترکیب خاصتری راهی چرخهای جلو میشود و اگر هر دوی آنها در باتلاق بیفتند، ایرکراس راحتتر میتواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد.
کیا استونیک: همانطور که قابل انتظار است، کیا استونیک در پیچها پایداری زیادی از خود نشان میدهد، اما وقتی نوبت به گذر از دستاندازها میرسد، فنرهای این ماشین کرهای به سختی به شما فشار وارد میکنند. خودتان حسابش را بکنید که در فضای خارج جاده چه خبر است!
رنو کپچر: بیش از چیزی که تصورش را بکنید گیربکس این خودرو بهتر از سایر رقبا عمل میکند و شاید بیشتر از سه خودروی دیگر در این تست بتوان در فضای خارج جاده به آن اعتماد کرد. البته کاش صدای موتور ۱.۲لیتری آن کمی جذابتر بود تا احساس بهتری نسبت به آن پیدا میکردیم.
سئات آرونا: شاید بتوان این ماشین را فولکسواگن پولوی ارتقا یافته نامید. همزمان با لذت رانندگی در جاده برعکس استونیک میتواند در فضای خارج جاده نیز نسبتا خوب عمل کند، موتور غرش خوبی دارد و گیربکس دو کلاچه سفارشی آن نیز فوقالعاده است. در واقع آرونا بهترین ترکیب بین جاده و خارج جاده است.
نتیجهگیری
سیتروئن C3 ایرکراس: سیتروئن باید بابت ورود موفق به این کلاس خوشحال و راضی باشد. باوجود اینکه نمیتوان آن را خیلی سرگرمکننده دانست، اما شکی نیست که قابلیت بالای خرید و طراحی شاخص آن باعث موفقیتش خواهد شد.
کیا استونیک: شما با ۱۲هزارپوند میتوانید یک ریو بخرید و پیشنهاد ما نیز همین است، اما اگر میخواهید ریوی شما پایداری و توان موتور بیشتری داشته باشد، پنجهزار پوند بیشتر بپردازید و استونیک را بگیرید.
رنو کپچر: فضای زیاد کابین و سواری نهچندان بد رنو کپتور بسیار جالب توجه است، اما تعداد کم موتورهای قابل سفارشگذاری جذابیت آن را کم کرده است.
سئات آرونا: این خودرو ایمنترین، زیباترین و خوشفرمانترین انتخاب است. اما هیچ جای شگفتی وجود ندارد، چرا که سیتروئن تمام اینها را علاوه بر فضای داخلی بیشتر و قیمت منطقیتر ارائه میدهد، فراموش نکنید که آرونا گرانترین گزینه تست ما بود.
[aparat]nypxS[/aparat]