به گزارش « اخبار خودرو » ، خودروسازی هایگر (Higer) که به نام اتوبوس سازی هایگر نیز شناخته میشود، یکی از تولیدکنندگان چین است که در سال ۱۹۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد. همانطور که اکنون BYD چین تبدیل به پرچمدار صادرات اتوبوسهای الکتریکی در جهان شده است، هایگر به عنوان سردمدار صادرات اتوبوسهای شهری، بین شهری و تشریفاتی در چین شناخته میشود و محصولات خود را به ۱۰۰ کشور مختلف در آسیایی جنوبی، خاورمیانه، آفریقا، روسیه، اروپای شرقی و آمریکا ارسال میکند.
این شرکت از سال ۲۰۱۵ سطح صادرات خود را به ۱۱٫۷ میلیارد یوان رساند که این موفقیت جایزه «برترین برند چین» و چند افتخار دیگر را برای هایگر به همراه داشت. این جوایز باعث شدند برند هایگر با ارزشی معادل ۱۴٫۴۹۲میلیاردیوان در میان ۵۰۰ برند برتر چین قرار بگیرد و بیشترین سرعت رشد در صنعت اتوبوس این کشور را به خود اختصاص دهد.
[caption id="attachment_212059" align="aligncenter" width="480"]
فعالیت ۲۰ ساله هایگر
اتوبوس سازی هایگر کار خود را در سال ۱۹۹۸ شرع کرد و یکسال بعد از آن توانست یک هزار اتوبوس پدالی را تولید کند. این شرکت کارخانه ای را به وسعت ۴۰۰هزارمترمربع در سال ۲۰۰۳ راه اندازی کرد و در همان سال توانست گواهی بین المللی ISO/TS16949 را با موفقیت کسب کند.
اتوبوس سازی هایگر پله های ترقی را بهسرعت پشت سر گذاشت و توانست سالانه موفقیتهای چشمگیری را در کارنامه خود به ثبت برساند. این شرکت در سال ۲۰۰۴جایزه «تجهیزات با بالاترین ایمنی» را به دست آورد و اتوبوسهای سری V8 را روانه بازار کرد. سال ۲۰۰۵ نیز برای این شرکت خالی از لطف نبود و نخستین محموله صادراتی این شرکت را با آمار سالانه ۱۰هزار دستگاه به همراه داشت.
یکسال بعد از آن در همکاری با اسکانیای سوئد، اتوبوس لوکس A380 را به خط تولید آورد. اتوبوسهای این شرکت که از محبوبیت بسیاری برخوردارند، در برخی برنامه های ملی و بین المللی بهکار گرفته شدند که استفاده از ۵۰۰دستگاه اتوبوسهای تولیدی هایگر در پانزدهمین دوره از «بازیهای آسیایی» در دوحه و ۱۵۰۰ دستگاه از اتوبوسهای این شرکت در سال ۲۰۰۹ در بیست و نهمین بازیهای المپیک در پکن برخی از مهمترین موارد استفاده این محصولات در رویدادهای بزرگ است. این شرکت در سال ۲۰۱۰ موفق به گذراندن الزامات بازرسی برای واردات و صادرات در کشور خود شد.
سیستم G-BOS نیز در سال ۲۰۱۰ رونمایی شد که ادغامی از GPS، ثبت رانندگی، ثبت مصرف سوخت، مدیریت تعمیر و نگهداری، تجزیه و تحلیل از راه دور بود. با گذشت ۱۶سال از فعالیت این شرکت و در سال ۲۰۱۴ این شرکت فروش خود را به بیش از ۱۰میلیاردیوان رساند. طبق لیست منتشرشده برای ۵۰۰ برند برتر چین از سال ۲۰۱۵، این شرکت در رتبه ۱۲۹ فهرست قرار گرفت که درمقایسه با جایگاه صدوسی و چهارم سال گذشته رتبه بهتری را از آن خود کرده بود. ارزش این شرکت در آن سال ۲۰٫۲۸۶ میلیارد یوان اعلام شد.
محصولات هایگر ؛ از اتوبوس تا پیکاپ
شرکت هایگر محصولات خود را در سری A (شامل ۶ مدل)، سرای V (شامل چهار سری)، سری H (شامل چهار مدل) و سری H کلاسیک (شامل ۴ مدل) برای مدلهای بین شهری و سری B (شامل ۹ مدل) برای اتوبوسهای شهری دسته بندی کرده است. این شرکت از تولید اتوبوسهایی با سوختهای نوین نیز غافل نمانده و تاکنون سه مدل اتوبوس هیبریدی، یک اتوبوس هیدروژنی، دو مدل اتوبوس برقی، سه مدل اتوبوس گازسوز شهری و سه مدل اتوبوس گازسوز بینشهری تولید کرده است. از دیگر محصولات هایگر میتوان به ۷مدل از اتوبوسهای مدرسه این شرکت اشاره کرد.
در زمینه تولید خودروهای مسافری نیمه سنگین نیز ۳ مدل در سری H، ۳ مدل در سری V، چهار مدل در سری RUILONG، سه مدل در سری استار و دو مدل در سری COASTER ازجمله محصولات این شرکت است. خودروسازی هایگر در تولید خودروهای تجاری سبک نیز اقداماتی را انجام داد که منجر به راه اندازی بخش کاربری های سبک این شرکت در سال ۲۰۱۰ شد. خودروهای H5V، H5C، H5P (پیکاپ هایگر) نمونه ای از محصولات سبک این شرکت بوده اند که توانستند بازارهای بسیاری را در اختیار بگیرند.
هایگر در ایران
محصولات شرکت هایگر توسط آکیادویچ در ایران عرضه میشود. آکیادویچ در حال حاضر اتوبوس KLQ6181GQ، اتوبوس ۶۱۲۹، اتوبوس GC6128 و اتوبوس GQ6128 شرکت هایگر را در رده اتوبوسهای شهری به بازار ایران عرضه میکند. همچنین آکیادویچ به تولید و فروش اتوبوس بین شهری ۶۱۲۱ هایگر پرداخته است.
این شرکت در میان خودروهای سبک و نیمه سنگین تجاری نیز پیکاپ هایگر، مینی بوس ۶۶۰۸ و دو ون ۶۵۴۸Q و آمبولانسی را برای بازار ایران انتخاب کرده است. شرکت آکیادویچ که در آذرماه سال ۱۳۸۴ توسط شرکت آناکیش و شرکت افق سعید تاسیس شد، پس از مطالعه و بررسی بازار داخلی و خارجی خودرو و قطعه سازان و مذاکرات فراوان با شرکتهای فولکس، ایدم، چرخشگر، کامینز، ZF و اورلند، هایگر، زوندا و... در نهایت موفق به اخذ نمایندگی فروش و انتقال دانش فنی خودروسازان معتبر به منظور واردات و تولید با شرکت اتوبوس سازی Higer چین و شرکت HESS سوئیس (سازنده انواع اتوبوسهای ۱۲ تا ۲۴ متری با تکنولوژی CO-BOLT) شد.
این همکاریها، راه اندازی کارخانه شماره یک شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی را در زمینی به مساحت ۲۵هزارمترمربع در شهر تبریز به همراه داشت. پس از آن عملیات اجرایی احداث کارخانه شماره ۲ در شهرک صنعتی کاغذکنان در تیرماه سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۱۸هزارمترمربع آغاز شد که با راه اندازی این فاز، ظرفیت تولید این شرکت به ۲۵۰۰دستگاه در سال افزایش خواهد یافت.
اتوبوسهای ابرخازنی هایگر در همدان
پیش از این اتوبوسهای برقی هایگر در ناوگان اتوبوسرانی برخی استانهای کشور از جمله همدان مورد استفاده قرار گرفتند. این اتوبوسها به دلیل استفاده از برق بهعنوان سوخت، مزیتهای بسیاری نسبت به اتوبوسهای دیزلی داشتند که ازجمله آنها میتوان به مصرف سوخت پایین، قیمت ارزانتر سوخت و کاهش آلودگی هوا اشاره کرد.
شرکت هایگر تصمیم به استفاده از سیستم ابرخازنی در این اتوبوسها گرفته بود چرا که به گفته یکی از مدیران هایگر استفاده از باتری معایبی چون نیاز به زمان بالا برای شارژ، عمر کوتاه باتری و وزن سنگین دارد که تکنولوژی شرکت هایگر این نواقص را برطرف کرده است.
اتوبوسهای ابرخازنی هایگر طی ۱۰دقیقه شارژ میشوند و در هر بار توقف و ترمز زدن امکان شارژ دارند و در هر ایستگاه نیز به منبع تغذیه متصل میشود تا در زمان توقف عملیات، شارژ انجام شود. کشورهای بلغارستان، استرالیا، اتریش و صربستان نیز از این نوع اتوبوس استفاده در ناوگان خود استفاده کرده اند.