هفتماه از زمان تصویب مصوبه ساماندهی فضاهای پارک حاشیهای شهر تهران میگذرد ولی هنوز نحوه اجرای آن مشخص نیست. مصوبهای که حتی برای آن یک تبصره در ردیفهای درآمدی بودجه شهرداری تهران لحاظ شده اما گویا این مصوبه با تغییر مدیران شهرداری به فراموشی سپرده شده است.
به گزارش «اخبار خودرو»، دیماه سال گذشته شورایشهر تهران، مصوبهای تحتعنوان «الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه عملیاتی ساماندهی فضاهای پارک حاشیهای معابر اصلی و فرعی سطح شهر تهران» به تصویب رساند و شهرداری را ملزم کرد طی 30روز لایحهای درخصوص ساماندهی پارکهای حاشیهای به شورا ارائه دهد. مهلتی که بعد از گذشت 210روز گویا هنوز به پایان نرسیده و بهگفته رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران با اجرانشدن این مصوبه، روزانه 11میلیاردتومان خسارت از این بخش به پایتخت وارد میشود.
این در حالی است که شورای شهر در زمان تصویب این مصوبه برای تشویق شهرداری به اجرای آن در بودجه سال97 در تبصرهای، درآمد هزارمیلیاردی بهواسطه اجرای این مصوبه در نظر گرفت تا شاید معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری بهدلیل درآمد مکتسبه هم که شده، هرچه سریعتر راهکارهای اجرایی این مصوبه را تدوین و به شورا ارائه دهد اما تیر شورایشهر به خطا رفت و این مشوق هم چارهساز نبود. حالا بعد از هفتماه، همچنان این مصوبه در برزخ است.موضوعی که رئیس کمیسیون حملونقل و ترافیک شورای شهر تهران نیز به آن اشاره میکند.
محمد علیخانی به «دنیایخودرو» میگوید: «معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری در اجرای مصوبه پارکهای حاشیهای قصور کرده است. متاسفانه در این زمینه کمکاری شدیدی صورتگرفته و درپی این قصور هنوز درآمدی از این بخش کسب نشده است.»
بهگفته او، شورای شهر تهران در این مورد و اجرایی نشدن این مصوبه و حتی ارائه ندادن راهکارهای اجرایی آن، به حوزه حملونقل و ترافیک تذکر داده و مکاتباتی را با شهردار تهران داشته ولی هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.
در تهران حدود یکمیلیون فضای پارک حاشیهای وجود دارد و سالهاست در سایه اجرای طرحهای ناموفقی همچون پارکومتر و پارکبانها بیسامان ماندهاند.
عضو کمیسیون حملونقل و ترافیک شورای شهر تهران با اشاره به سیاستهای منسوخی که تاکنون در زمینه مدیریت پارک حاشیهای در شهر تهران وجود داشته است، میگوید: «تاکنون برای ساماندهی پارکهای حاشیهای، فقط پارکومتر و پارکبان مطرح بوده این درحالی است که پارکومتر در دنیا منسوخ شده، زیرا باتوجه به اپلیکیشنهای موجود در این زمینه و همچنین امکاناتی که در اختیار مردم قرار میدهد، دیگر کسی از پارکومتر استفاده نمیکند. مقوله پارکبان نیز قابلیت اجرا ندارد. بههمیندلیل استفاده از اپلیکیشن پیشنهاد شوراست.»
بهگفته افشین حبیبزاده این اپلیکیشنها محل دقیق پارک، مبلغ و هزینه را مشخص و شهروندان میتوانند بهراحتی هزینه پارک خود را از طریق آن پرداخت کنند. زمانیکه پلیس به محل پارک مراجعه کند، مشخص خواهد شد چه کسی هزینه را پرداخت کرده و چه کسی پرداخت نکرده و باید جریمه بدهد. البته اینکه هزینه باید چگونه محاسبه شود، هنوز بهطور کامل مشخص نیست و اما قطعا بر مبنای زمان است و نمیتوان هیچ عددی را در مورد قیمت آینده پارک حاشیهای اعلام کرد.
شورایشهر تهران قصد دارد در این ساماندهی استفاده از پارکینگهای عمومی را افزایش دهد. درواقع منظور شورا نوعی تغییر فرهنگ است تا مردم از پارکهای حاشیهای کنار خیابان که معمولا رایگان یا بسیار ارزان هستند، به سمت استفاده از پارکینگهای عمومی بروند تا بدین ترتیب از حجم ترافیک معابر نیز کاسته شود.
این فرهنگسازی را حبیبزاده چنین تشریح میکند: «قدم بعدی در اجرای این مصوبه، افزایش قیمت پارکحاشیهای و کاهش قیمت پارکینگ است. اگر به تعداد کافی در شهر پارکینگ داشته باشیم، وارد مرحله دوم میشویم که معمولا قیمت پارک حاشیهای بسیار بالا و قیمت پارکینگ بسیار پایین خواهد شد، درنتیجه مردم تشویق میشوند از پارکینگ استفاده کنند و پارک حاشیهای فقط درمواقع کار ضروری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مصوبه ساماندهی فضاهای پارک حاشیهای معابر در تهران مانند دهها مصوبه دیگر شورای شهر هنوز در برزخ فراموشی است. شاید با پایدار شدن وضعیت مدیران شهر و شهرداری این مصوبه نیز وارد مرحله اجرایی شود ولی تا آن هنگام، شهر تهران روزانه 11میلیاردتومان بهدلیل اجرایی نشدن این مصوبه ساده، پول از دست میدهد.