کد خبر: 238437
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۸
مناقشه خودروسازان و کمیسیون صنایع مجلس

محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله امروز (یکشنبه 12 دی‌ماه ۱۴۰۰) روزنامه «دنیای خودرو»، به موضوع «مناقشه خودروسازان و کمیسیون صنایع مجلس» پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»، عضو ارشد شورای سردبیری «دنیای خودرو» در این‌باره نوشت:

مشکلات مالی که به‌واسطه تحریم‌ها، کاهش درآمدهای کشور و نیز خودتحریمی‌ها و سوءمدیریت‌ها، گریبانگیر بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی شده است، در ماه‌های اخیر عامل تشدید اختلافات بین مجلس و دولت و حتی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی بوده است. در این میان، صنعت خودرو به‌عنوان دومین صنعت بزرگ کشور پس از نفت که تحت تحریم مستقیم قرار دارد هم در میانه این گود قرار گرفته و به محل مناقشه دولت، مجلس و خودروساز تبدیل شده است.

از یک‌سو؛ خودروسازان بزرگ که اداره آن‌ها متأثر از روش‌های مداخله بالادستی است، توسط مجلسی‌ها و نهادهای نظارتی همچون سازمان بازرسی در مظان اتهام هستند و از سوی دیگر، خودروسازان انگشت اتهام را به سمت صنایع بالادستی دولتی اعم از فلزی و پتروشیمی و نیز مراجع قیمت‌گذاری گرفته‌اند که تحت فشار مجلس قرار دارند. در چنین شرایطی، وضعیت صنعت خودرو به‌مثابه عضوی از یک خانواده دچار بحران مالی است؛ بحرانی استرس‌زا که باعث ایجاد و تشدید اختلافات اعضای خانواده شده و چون به‌درستی مدیریت نشده است، فشار آن روی همه اعضا هر روز بیشتر می‌شود.

بدین‌ترتیب، به‌جای همگرایی و مشورت‌پذیری متقابل برای عبور از بحران، شاهد افزایش تعارض‌ها در نحوه مدیریت آن و در نتیجه بروز آسیب‌های ناشی از این وضعیت هستیم. این است که مانند دعوای اخیر میان خودروسازان و مجلسی‌ها (در گردهمایی قطعه‌سازان)، طرفین دعوا به‌جای تفاهم و تلاش برای حل موضوع، انرژی خود را صرف مقصر جلوه‌دادن یکدیگر و جبهه‌گرفتن در مقابل هم می‌کنند که هیچ کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند. گرچه مجلس‌نشینان که خود را نمایندگان مردم می‌خوانند، همان گلایه‌های مردم را برای خودروسازان تکرار می‌کنند، اما کار نماینده صرفا بازگو کردن حرف مردم نیست، بلکه تلاش برای برآورده ساختن خواسته‌های آنان است؛ خواسته‌هایی که بدون انجام اصلاحات ساختاری در کل اقتصاد و صنعت کشور برآورده نخواهد شد.

فارغ از موضوع عقب‌ماندگی‌های صنعت خودرو ایران که «اظهر من الشمس» است و برشمردن آن‌ها در این مجال مصداق زیره‌بردن به کرمان، یک خودرو ایمن و باکیفیت که عرضه و تحویل فوری نیز داشته باشد، درحال‌حاضر با درآمد سرانه‌ای که مردم ما دارند، قابل خرید نیست. وگرنه می‌شد از ایران‌خودرو و سایپا خواست که کل تولیدات خود را تعطیل کرده و صرفا تارا و شاهین تولید کنند که تا حدودی به‌روزترند و از برخی حداقل‌های کیفیت و ایمنی برخوردارند. اما به‌راستی چند درصد مردم می‌توانند این خودروها را حتی با همان قیمت کارخانه بخرند؟

از سوی دیگر، تولید همان خودروهای ارزان‌تر و به‌اصطلاح عمومی نیز درحال‌حاضر به دلیل جهش قیمت نهاده‌های تولید گران تمام می‌شود و تورم شامل حال خودرو نیز هست؛ از این رو، فارغ از بگیر و ببند و دستور و تکلیف، هر وقت دولت قادر به مدیریت قیمت تخم مرغ شد، قیمت خودرو را هم نه در کارخانه و دور از دسترس مردم، بلکه در بازار و به‌صورت قابل خرید با همان قیمت برای همه مردم کنترل خواهد کرد! پس بهتر است آقایان در دولت و مجلس و صنعت خودرو از حالت تدافعی درآیند و دستکم در این روزگار که مجلس و دولت یک‌دست شده‌اند، با رویه‌های تفاهمی و به دور از غوغاسالاری و فرافکنی به داد مردم برسند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =

آخرین اخبار