بازار خودرو

فعالان بازار خودرو معتقدند ثبات نرخ ارز یکی از عوامل اثرگذار بر بازار خودرو است؛ اما این روزها با ورود به‌آخرین ماه سال، همچنان شاهد نوسانات ارزی هستیم؛ شرایطی که خریدار و فروشنده را در بازار خودرو گیج و سردرگم کرده است.

با آغاز تنش در بازار ارز، ورق در بازار خودرو برگشت و از بهمن‌ماه قیمت خودروها روند صعودی به‌خود گرفت؛ جریانی که حالا با تداوم بی‌ثباتی و رشد نرخ ارز و طلا، بازار خودرو را نیز متلاطم کرده و هر روز قیمت‌ها را در بازار بالا و پایین می‌کند. این اتفاق درحالی رخ می‌دهد که مسئولان وزارت صمت وعده داده بودند در صورت صبر و تامل خریداران، قیمت خودرو در ماه‌های پایانی سال کاهش خواهد یافت؛ اما این روزها شاهدیم که به‌رغم آمار تولید و عرضه شرکت‌ها و وعده عرضه گسترده وارداتی‌ها، همچنان بازار خودرو با جهش قیمتی همراه است.

واکنشی که به‌اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار صرفا متاثر از قیمت ارز و انتظارات تورمی است که روند صعودی قیمت‌ها را در بازار خودرو شکل داده است. حال به‌رغم جریان هر ساله بازار خودرو در آستانه شب عید و رشد معاملات خودرویی، با افزایش قیمت‌ها در بازار، متقاضیان بسیاری به‌دلیل عدم‌توانایی خرید خودرو پا پس کشیدند و صرفا اندک مشتریان علاقه‌مند برای تبدیل خودرو به‌مدل سال، در صف خریداران جدی بازار هفته‌های پایانی سال قرار دارند.

البته برخی فعالان بازار خودرو اوضاع کنونی بازار و قیمت‌ها را جدای از اثرپذیری از نرخ دلار، ناشی از کمبود عرضه و رشد تقاضا در ماه‌های پایانی سال می‌دانند؛ شرایطی که برخلاف انتظارات و با ادامه بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان، نه صفی را برای خرید تشکیل داده و نه رونق چندانی را در معاملات خودرویی رقم زده است. درهمین زمینه یکی از کارشناسان بازار خودرو بر این باور است تا زمانی که تلاطمات بازار ارز ادامه‌دار باشد و وعده عرضه خودروهای وارداتی عملی نشود، بازار معاملات خودرو با بلاتکلیفی و رکود در خریدوفروش همراه خواهد بود.

به‌گفته کارشناسان، در حال حاضر به‌رغم رشد قیمت‎ها در بازار و جریان تقاضای هر ساله بازار خودرو در آستانه شب عید، هیچ جنب‌‎وجوش خاصی در بازار دیده نمی‌شود و صرفا مالکان و فروشندگان در بازار خودرو با نوسانات بازار ارز و محاسبات روز بازار دلار، قیمت خودروهای‌شان را تعیین می‌کنند؛ شرایطی که موجب شده است بسیاری از خریداران به‌امید ثبات قیمت‌ها دست نگه داشته و همین مساله موجب کاهش معاملات خودرویی شود.

این کارشناس بازار خودرو معتقد است با ادامه رشد هم‌زمان نرخ ارز و قیمت خودرو، بازار خودرو نیز شاهد رکود تورمی بیشتری خواهد بود و این جریان با بی‌ثباتی بازار ارز، بر بلاتکلیفی بازار و رشد بیشتر قیمت‌ها دامن خواهد زد. چنان‌چه نرخ ارز به‌منطقه حمایتی خود نیز بازگردد، اما به‌دلیل رشد تورم سالانه و پیش‌بینی نرخ ۴۰ درصد تورم در سال آینده، به‌نظر می‌رسد قیمت خودرو با تبعیت از نرخ تورم، روند افزایشی را در کنار تلاطمات بازار ارز تجربه کند.

اظهارات این فعال بازار درحالی نشان از جریان مبهم قیمتی در بازار خودرو در سال آینده دارد که تجربه سال‌های گذشته حاکی از افزایش قیمت‌ها با ورود به‌سال جدید بوده است. درواقع با ادامه ابهامات درخصوص نرخ دلار و واردات و از سویی امکان برخی تحولات اقتصادی در سال ۱۴۰۳، نمی‌توان اظهار نظر قطعی از وضع بازار خودرو و قیمت‌ها در سال آینده داشت.

افزایش قیمت ۵۰ میلیون‌تومانی هیوندای سانتافه!

خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته افزایش بهای یک تا ۷ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که پژو ۲۰۶ پانوراما (۱۴۰۲) با ۷ میلیون‌تومان افزایش ۶۲۱ میلیون‌تومان، پژو پارس TU۵ (۱۴۰۲) با ۶ میلیون‌تومان افزایش ۷۴۸ میلیون‌تومان، پژو ۲۰۷ اتومات (۱۴۰۲) با ۵ میلیون‌تومان افزایش ۸۵۴ میلیون‌تومان، پژو ۲۰۷ پانوراما اتومات ارتقا یافته (۱۴۰۲) با ۴ میلیون‌تومان افزایش ۹۲۰ میلیون‌تومان، سورن پلاس با موتور XU۷P (۱۴۰۲) با ۳ میلیون‌تومان افزایش ۵۹۰ میلیون‌تومان و تارا اتومات (ESP) (۱۴۰۲) با ۲ میلیون‌تومان افزایش ۸۹۲ میلیون‌تومان اعلام قیمت شدند.

همچنین درمیان خودروهای چینی شاهد افزایش قیمت ۵ تا ۲۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که لاماری ایما (۱۴۰۲) با ۲۰ میلیون‌تومان افزایش یک‌میلیارد و ۸۵۰ میلیون‌تومان، فونیکس تیگو ۷ پرو پریمیوم (۱۴۰۲) با ۲۰ میلیون‌تومان افزایش یک‌میلیارد و ۸۶۵ میلیون‌تومان، ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دنده (۱۴۰۲) با ۱۷ میلیون‌تومان افزایش ۸۸۵ میلیون‌تومان، جک S۵ نیوفیس (۱۴۰۲) با ۱۵ میلیون‌تومان افزایش یک‌میلیارد و ۵۶۰ میلیون‌تومان، دیگنیتی پرستیژ (۱۴۰۲) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش ۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون‌تومان و فونیکس FX پریمیوم (۱۴۰۲) با ۷ میلیون‌تومان افزایش ۲ ‌میلیارد و ۹۷ میلیون‌تومان نرخ‌گذاری شدند.

همچنین در گروه خودروهای خارجی پریمیوم شاهد افزایش قیمت ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که ارزش هیوندای سانتافه با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۶ میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان، هیوندای سوناتا هیبرید (GLS) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون‌تومان، کیا سورنتو GT لاین با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون‌تومان، کیا سلتوس (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۴ میلیارد و ۳۵۰ میلیون‌تومان و تویوتا راوفور دو دیفرانسیل فول با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۶ میلیارد و ۸۵۰ میلیون‌تومان رسید.

همچنین در میان خودروهای خارجی لوکس، شاهد افزایش بهای ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت ب‌ام‌و X۴ ۲.۸ با ۳۰۰ میلیون‌تومان افزایش به ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون‌تومان و پورشه ماکان با ۲۰۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون‌تومان رسید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =