تراکتور

راه‌های روستایی یکی‌از عوامل اصلی و زمینه‌ساز توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق هستند اما لازم است در کنار پیشرفت‌های ناشی از احداث و توسعه راه‌های روستایی به ایمنی استفاده‌کنندگان از آنها نیز توجه شود. در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

نمی‌توانیم معجزه کنیم

رئیس پلیس‌راه کشور درباره راه‌های روستایی کشور گفت:‌ 8درصد جان‌باختگان حوادث رانندگی مربوط به راه‌های روستایی هستند.

سردار حسن مومنی در دومین نشست تخصصی روسای پلیس راه و مدیران کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور که با هدف ارتقای ایمنی عبور و مرور سفرهای نوروزی برگزار شد، افزود: در جاده‌ها پلیس راه و سازمان راهداری در خط مقدم خدمت به مردم هستند. هرجا که بحران باشد، مدیران پلیس راه و سازمان راهداری هم به همراه نیروهایشان حضور دارند.

وی ادامه داد: در جریان شرایط کشور و امکانات و اعتبارات لازم هستیم و نمی‌توانیم معجزه کنیم. اعتبارات و امکانات محدود و نیازمندی‌های ما نامحدود است و اگر هدف‌گذاری‌هایمان درست نباشد، نمی‌توانیم به هدف برسیم. هرکدام از نیروهای استانی باید امکانات را در استان‌ها بسیج کنند تا به هدف اصلی که کاهش کشته‌شدگان تصادفات است برسیم. کاهش مرگ‌ومیر، نقطه مشترک همه ماست. از این رو اختلاف در پلیس راه و راهداری را نمی‌پذیریم و هماهنگی بین همه بخش‌ها وجود دارد.

رئیس پلیس راه فراجا تصریح کرد: ایام نوروز امسال با ماه مبارک رمضان مقارن شده و ممکن است ترددهای شبانه را افزایش دهد، از این‌رو باید اقدامات و آشکارسازی‌های شبانه را افزایش دهیم.

مومنی با بیان اینکه مدیریت ترافیک به روش سنتی دیگر امکان‌پذیر نیست، افزود: یکی از ابزارهای کنترل در روش مدرن پیشگیری از تصادفات، دوربین‌های جاده‌ای است و علاوه‌بر توسعه امکانات، باید بیشترین استفاده را از امکانات موجود داشته باشیم.‌ البته امکانات و اعتبارات راهداری محدود است و باید از ظرفیت‌های استانی حداکثر استفاده را ببریم.

وی با اشاره به کنترل ناوگان حمل‌ونقل عمومی بار و مسافر، اظهارکرد: سامانه «سپهتن» هنوز به استفاده ۱۰۰درصدی نرسیده و باید کنترل‌های بیشتری داشته باشیم. همچنین درخصوص راه‌های روستایی باید گفت 8درصد جان‌باختگان در راه‌های روستایی هستند. از این رو مقرر شد تفاهم‌نامه مشترکی بین پلیس راهور و راهداری و حوزه راه وزارت کشور منعقد شود.

رئیس پلیس راه فراجا با بیان اینکه نقاط جدید حادثه‌خیز احصاشده است، گفت: وظیفه داریم امکانات خود را به‌کار گیریم. در آستانه عید نوروز امکان رفع این نقاط را نداریم؛ اما امکان آشکارسازی وجود دارد و باید برای آشکارسازی نقاط حادثه‌خیز اقدام کنیم. از سوی دیگر بالغ بر ۶۰درصد تصادفات، در ۳۰کیلومتری شهرها رخ می‌دهد و تمرکز ما روی این موضوع است.

کاهش ۷۲درصدی تلفات حوادث جاده‌ای در محورهای روستایی کرمانشاه

سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه از کاهش ۷۲درصدی تلفات حوادث جاده ای درمحورهای روستایی کرمانشاه خبر داد.

سید شهرام کهریزی در این باره اظهار کرد: طی آمار و اطلاعات ۹ماهه سال‌جاری تلفات حوادث رانندگی در محورهای روستایی نسبت‌به مدت مشابه سال قبل ۷2درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: ایمنی محورهای روستایی و کاربران روستایی یک مساله بسیار جدی محسوب می‌شود، زیرا تعداد زیادی از تلفات در محورهای روستایی اتفاق می‌افتد.

سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه تصریح کرد: با برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی و ایمن‌سازی جاده‌های روستایی برای راکبان موتورسیکلت و راکبان ادوات کشاورزی در روستاهای شهرستان‌ها با حضور کارشناسان اداره ایمنی و ترافیک و پلیس راه، گام‌های موثر و خوبی در کاهش تلفات جاده‌ای در محورهای روستایی برداشته شده است.

کهریزی درباره رفع نقاط پرحادثه در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه گفت: در سال ۱۴۰۱ نقاط پرحادثه مصوب ۱۹ نقطه بوده است که در سال‌جاری ۱۰نقطه پرحادثه ایمن‌سازی شده و ایمن‌سازی ۹نقطه پرحادثه در حال انجام است که برای تسریع در انجام این پروژه، نیاز به ابلاغ بودجه استانی است.”

عملیات ایمن‌سازی فیزیکی برای مدارس حاشیه راه‌ها

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه نیز در این باره گفت: در سال‌های گذشته بیشتر تلفات جاده‌ای در راه‌های روستایی مربوط به تردد راکبان موتورسیکلت و ادوات کشاورزی بوده و برای کاهش تلفات در راه‌های روستایی با برگزاری کلاس‌های منظم آموزشی‌، دانش لازم برای رانندگی در محورهای روستایی را به روستاییان ارائه کرده و آموزش فرهنگ درست رانندگی کردن در محورهای روستا در دستور کار قرار گرفته است.

وی درباره اقدامات ایمنی انجام شده برای دانش آموزان حاشیه راه‌ها نیز گفت: در چهار محور، عملیات ایمن‌سازی فیزیکی مدارس حاشیه راه‌ها انجام شده است.

احمدی درباره برگزاری کلاس‌های آموزشی برای دانش‌آموزان حاشیه راه‌ها عنوان کرد: ۳۳۶ نفر/ساعت طرح ارتقای ایمنی عبور و مرور دانش‌آموزان مدارس حاشیه راه‌ها با هدف آموزش و آگاه کردن دانش‌آموزان نسبت‌به مقررات ایمنی عبور و مرور در جاده‌ها توسط کارشناسان اداره ایمنی و ترافیک اجرا شده است.

وی درباره ارتقای سطح ایمنی راکبان موتور سیکلت گفت: در طرح ایمن‌سازی راکبان موتورسیکلت ۴۸۱ عدد کلاه ایمنی اهدا و ۷۲۴ نفر/ساعت کلاس آموزشی برگزار و ۲ هزار عدد برچسب شبرنگ نیز بر روی موتورسیکلت‌ها نصب شده است.

احمدی افزود: میزان آموزش انجام‌شده برای راکبان ادوات کشاورزی ۲۴۴ نفر/ساعت بوده و ۴۸۶ عدد شبرنگ نیز روی ادوات کشاورزی نصب شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =