ازسویدیگر نمادهای ایرانخودرو، سایپا، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، گروه بهمن، پارسخودرو، سایپادیزل و ایرانخودرودیزل همگی منفی و در مقابل اما سه نماد کرمانخودرو، بهمندیزل و زامیاد مثبت شدند.
بهنظر میرسد نماد زامیاد با توجه به تحولاتی که در حوزه تولید و فروش رقم زده است، بهزودی راه خود را از گروه خودرویی جدا کند یا اینکه تبدیل به لیدر جدید این صنعت در بازار سهام شود.
همچنین روز چهارشنبه در گروه خودرویی طی ۲۶ هزار نوبت معاملاتی ۶۲۸ میلیون سهم به ارزش ۲۲۱میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت که نسبتبه روز سهشنبه با رشد روبهرو شد. همچنین ارزش بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز چهارشنبه بالغبر ۲۴۳ هزار میلیارد تومان شد.
بورس باردیگر منفی شد!
روز چهارشنبه و در جریان معاملات بازار سهام، شاخصکل بورس با نزول ۸۸۱واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۶۴ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افت ۱.۶۴۶واحدی در محدوده ۷۱۴هزار واحد ایستاد. در این بازار هم ۷.۴میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۶.۳هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با افت ۸۸واحدی در محدوده ۲۳هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس هم ۵.۶میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۱هزار میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. این درحالی است که شرایط نزولی بورس سهامداران را کلافه کرده است.
در همین رابطه وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه گفت: جلسه چند روز پیش رئیس سازمان برنامه با بورسیها نشان داد نگاه دولت به بازار سهام یک مانع جدی برای رشد بورس است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: تامین مالی ۲۵۴هزار میلیارد تومانی در زمینه فروش اوراق و تامین مالی ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برای جهش تولید از بورس، اندک رمق باقیمانده بورس را نیز از بین خواهد برد. وی افزود: به نظر میرسد تا زمانیکه نگاه دولت به بازار سرمایه تغییر نکند، روند بورس همچنان منفی بوده و رکود مهمترین دستاورد این نگاه به بازار سرمایه است.
در چنین شرایطی، فعالان بازار سهام معتقدند نوسان و فراز و نشیبها جزیی از ماهیت و ذات بازارهای مالی است، در نتیجه این نوسانها سبد سرمایهگذاری افراد را وارد سود و زیان میکند.
استراتژی سهامداران در مواجهه با بازار و روندهای منفی میتواند متفاوت باشد اما شرایط فعلی بازار ناشیاز برخی مصوبات بوده که همین امر باعث ایجاد فاصله بازار با فضای تحلیلی شده است.