عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:
بازار بزرگ تهران یکی از قدیمیترین مراکز خرید ایران محسوب میشود و البته یکی از قطبهای اقتصادی کشور نیز بهشمار میرود. بازار بزرگ تهران نه تنها از لحاظ اقتصادی بلکه از لحاظ تاریخی نیز بسیار مهم است.
در مورد پیدایش بازار بزرگ تهران اختلافنظرهایی وجود دارد؛ اما بیشتر مورخان بر این باورند این بازار در زمان صفویه ساخته شده و در دوران قاجار رونق گرفته و گسترش یافته است.
در آبان ۱۳۵۶ نام بازار بزرگ تهران با شماره ثبت ۱۵۴۰ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. این روزها با گسترش کسبوکارهای مختلف در بازار بزرگ تهران و البته گسترش جمعیتی پایتخت، مراجعهکنندگان به این بازار هر روز بیشتر میشود و این حجم از تردد مشتری، کسبه و بار به قلب تهران، مشکلات بسیاری را در حوزه های ایمنی و ترافیک ایجاد کرده است.
مسئولان شهری که طی سالهای اخیر طرح های مختلفی را برای ساماندهی ترافیک بازار تهران اجرا کرده، ولی به نتیجه مثبتی نرسیده بودند، مرداد ماه سال گذشته برای اولین بار طرح جابهجایی بازار تهران را مطرح کردند.
طرحی که آنقدر غیرممکن به نظر میرسید که برای اصلاح این گفته تعدادی از مدیران شهری و شورای شهر گفتوگوهایی انجام دادند تا ماجرا شفاف شود.
رسیدگی به وضعیت بازار تهران سالهاست محل بحث مدیریت شهری تهران و کارشناسان شهرسازی شده و البته بینتیجه مانده است. در آن زمان، سازمان بازرسی و مدیریت بحران، اوضاع محدوده ۱۱۲هکتاری بازار تهران را بحرانی توصیف کرده و مدتی بعد از آن هم استاندار تهران از جابهجایی این محدوده گفت، اما این گفتهها خیلی زود اصلاح و درنهایت گفته شد قرار است بازار بزرگ تهران ساماندهی شود.
در همان زمان، علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز درباره اینکه آیا امکان انتقال بازار تهران به نقطهای دیگر از شهر وجود دارد، گفت: این موضوع در دست بررسی بوده و الگوهای جایگزین و مختلف مدنظر قرار گرفته است.
چند سال قبل نیز اعضای شورای شهر تهران اعلام کردند براساس آمار، بیش از یک میلیون موتورسیکلت در بازار تهران در حال تردد است و قرار بود طرحی را پیشنهاد بدهند که برای دوسال، پلیس راهور اجازه تردد موتورهای غیر برقی را در این محدوده صادر نکند.طرحی که البته هرگز اجرایی نشده و خیلی زود فراموش شد.
حتی در سال ۱۳۸۹ شهردار منطقه ۱۲با اعلام اینکه در طرح ساماندهی بازار تهران، احداث خط تراموا پیشبینی شده است، گفت: این خط تراموا با زیر ساخت مناسب از میدان امام حسین آغاز و با گذر از خیابانهای خیام، ناصرخسرو و ۱۵خرداد به میدان امامخمینی(ره) منتهی میشود.
امروزه با مراجعه به بازار تهران، مشکلات ترافیکی، ایمنی و حملونقلی بیشتر از گذشته رخ نشان میدهد و البته نتیجه این طرحهای بزرگ، در عمل به ساماندهی چرخدستیهای بازار بزرگ تهران منجر شده است. خبری که ۲۵ اردیبهشت ماه امسال توسط شهردار منطقه ۱۲ تهران اعلام شد.
حتی با جستوجویی ساده در فضای مجازی میتوان به طرحهای مطالعاتی حملونقلی و ترافیکی برای بازار تهران دست پیدا کرد. طرحهایی که اگر زودتر اجرایی نشوند، بازار بزرگ تهران چنان گسترش پیدا میکند و مملو از جمعیت، موتورسیکلت و خودرو میشود که ساماندهی آن به مراتب دشوارتر از امروز خواهد بود.