موتور سه‌ سیلندر توربو (IK3LB) تارا

تغییرات ایجادشده در سامانه کلاچ و همچنین بهره‌گیری از جعبه‌دنده MT6 شتاب‌گیری بهتری را برای تارا جدید به ارمغان می‌آورد

مدیر طرح تارا با موتور کم‌مصرف سه‌سیلندر توربو (IK3LB) از عرضه این محصول در نیمه دوم سال آینده خبر داد. محمود خادم اظهار کرد: «این طرح بر اساس راهبردهای کلان ایران‌خودرو و توسعه سبد محصول تارا با قوای محرکه مختلف ازجمله موتور کم‌مصرف سه‌سیلندر و دست‌یابی به اهداف کمی مصرف سوخت محصولات و کاهش آلایندگی تعریف شده است.»

وی افزود: «در این محصول، حجم موتور IK3 نسبت به پیشرانه TU5 به میزان ۳۰۰ سی‌سی و مصرف سوخت آن ۱.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر کاهش یافته و این در حالی‌ است که توان موتور ۱۰درصد و گشتاور آن نیز ۲۵درصد افزایش پیدا کرده است. تغییرات ایجادشده در سامانه کلاچ و همچنین بهره‌گیری از جعبه‌دنده MT6، شتاب‌گیری بهتری را برای تارا جدید به ارمغان می‌آورد.»

کارایی و عملکرد بالاتر تارا با موتور IK3 نسبت به نسخه پایه

خادم ضمن اعلام این‌که تغییرات گسترده‌ای در محفظه موتور تارا با موتور سه‌سیلندر ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: «در این طرح، علاوه بر انطباق یک موتور جدید بر روی خودرو، سیستم‌های جانبی از قبیل انتقال قدرت، ترمز، دسته موتورها، ورودی هوای موتور، سامانه اگزوز، سوخت‌رسانی، خنک‌کاری، کولر، برق و الکترونیک و کالیبراسیون موتور و همچنین حسگرهای مختلف مرتبط با موتور نیز طراحی و تکوین یافته است و مجموعه کاملی را در محفظه موتور تشکیل می‌دهد.»

وی افزود: «به دلیل توربو بودن پیشرانه سه‌سیلندر تارا، قطعات جدیدتری نظیر اینترکولر نیز در این خودرو نصب شده تا نسبت به محصول پایه، کارایی و عملکرد بالاتری فراهم شود.»

پیاده‌سازی شبکه برق و الکترونیک IKBCM در تارا جدید

مدیر طرح تارا با موتور IK3LB با اشاره به پیاده‌سازی شبکه برق و الکترونیک ایران‌خودرو (IKBCM) در تارا با موتور سه‌سیلندر، عنوان کرد: «صندلی‌های تمامی سرنشینان مجهز به حسگر سرنشین و بر اساس استاندارد اجباری R16 دارای هشدار صوتی و تصویری بستن کمربند ایمنی خواهد شد که این موضوع، تغییراتی در سامانه برق و الکترونیک، صندلی و کمربندهای ایمنی خودرو به همراه داشته است.»

وی با بیان این‌که این نخستین محصول ایران‌خودرو خواهد بود که مطابق با استاندارد R16 است، افزود: «همچنین با توجه به تغییر فیزیکی و ابعادی موتور و قطعات جانبی، استانداردهای تصادف سرنشین و عابر پیاده نیز مورد بررسی و آزمایش قرار خواهد گرفت.»

وی با اشاره به این‌که تارا جدید پس از دریافت گواهی انطباق با استانداردهای ۸۵گانه تولید و عرضه خواهد شد، تاکید کرد: «این محصول حتی فراتر از استانداردهای ۸۵گانه عمل خواهد کرد.»

تولید نمونه اولیه آزمایشگاهی تارا با موتور سه‌سیلندر

خادم با بیان این‌که درحال‌حاضر نمونه اولیه آزمایشگاهی این خودرو تولید شده است، گفت: «شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران‌خودرو در حال انجام اقدامات مرتبط با کالیبراسیون و اصلاحات نهایی پیشرانه این محصول است.»

وی ادامه داد: «از تیرماه امسال، مرحله نمونه‌سازی برای انجام آزمون‌های اولیه کارخانه‌ای و بومی‌سازی آغاز می‌شود و پس از دریافت بازخوردها و انجام اصلاحات لازم، نسبت به ساخت و تولید قالب قطعات اقدام خواهد شد. در انتهای سال جاری نیز آزمون‌های اعتبارسنجی خودرو انجام خواهد شد و در نهایت این محصول در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ تجاری‌سازی و آماده عرضه به بازار خواهد شد.»

وی با اشاره به ظرفیت و توان تولید این محصول در خطوط ایران‌خودرو بیان کرد: «بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، شمارگان تولید این نسخه از تارا در نخستین سال تولید ۱۰هزار دستگاه و در سال دوم ۳۵هزار دستگاه خواهد بود که بر اساس تقاضای موجود، قابل افزایش خواهد بود.»

رونمایی از موتور سه‌سیلندر ایران‌خودرو در بهمن‌ماه سال گذشته

نخستین موتور ملی سه‌سیلندر تزریق مستقیم ایران‌خودرو در بهمن‌ماه سال گذشته در سیزدهمین همایش بین‌المللی موتورهای درون‌سوز و نفت به همراه دهمین نمایشگاه موتور تهران در سالن همایش‌های شرکت ساپکو رونمایی شد.

این پیشرانه که نخستین موتور از خانواده موتور سه‌سیلندر ایران‌خودرو محسوب می‌شود، توربوشارژ بوده و دارای گشتاور ۱۸۵ نیوتن‌متر و قدرتی در حدود ۱۲۰ اسب بخار است. پس از یک فاصله زمانی از تولید این موتور، سایر موتورهای این خانواده محصول نیز وارد چرخه تولید می‌شوند که با جعبه‌دنده‌های مختلف بر روی هر سه پلت‌فرم اصلی ایران‌خودرو نصب خواهند شد.

بنابراین گزارش، طرح موتور سه‌سیلندر، یک خانواده موتور شامل موتور تنفس طبیعی ۱۳۰۰سی‌سی، موتور توربو تزریق درگاهی ۱۳۰۰سی‌سی، موتور توربو تزریق مستقیم ۱۳۰۰سی‌سی و موتور دوگانه سوز ۱۳۰۰سی‌سی است. سطح فناوری و سوخت رسانی در این خانواده موتور متفاوت است و می‌تواند محدوده‌ای حدود ۱۲۰ تا ۲۴۰ نیوتن‌متر را پوشش دهد.

موتور کوچک این خانواده، معادل TU3 ایران‌خودرو بوده و قوی‌ترین و بزرگ ترین موتور این خانواده نیز معادل EF7 توربو شارژ است. با این خانواده موتور، ایران‌خودرو می‌تواند معادل تمام موتورهای موجود را از منظر توان و گشتاور پوشش دهد.

همچنین این موتور اکثر فناوری‌های روز دنیا را دارا بوده و با کمک این فناوری‌ها مصرف سوخت کاهش یافته است و پلت‌فرم ایران خودرو به سمت اعدادی کم‌تر از مصرف 6لیتر در ۱۰۰کیلومتر پیمایش می‌رود. بنابراعلام قبلی، برخی مذاکرات و توافقات اولیه برای عرضه این خانواده موتور به سایر خودروسازان کشور نیز صورت گرفته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

آخرین اخبار