آیین انعقاد ۱۱ قرارداد و تفاهمنامه ساخت داخل قطعات ارائهشده در نخستین میز ساخت داخل سال ۱۴۰۳، میان شرکت طراحی، مهندسی و تامین قطعات ایرانخودرو (ساپکو) و شماری از قطعهسازان شبکه تامین با حضور مدیران و مقامات دو طرف، در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو تهران برگزار شد. در این نمایشگاه چهار روزه که از سهشنبه ۲۹خردادماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز شده بود و در روز جمعه یکم تیرماه بهکار خود پایان داد؛ شرکتهای ساپکو، محورسازان، مهرکام پارس، ماشینابزار، یاپکو و قالبهای صنعتی ایرانخودرو محصولات خود را در سالن خلیج فارس به نمایش گذاشته بودند.
تشکیل نخستین میز ساخت داخل قطعات سال ۱۴۰۳
در راستای راهبردهای کلان گروه صنعتی ایرانخودرو مبنی بر توسعه و تعمیق ساخت داخل قطعات و همگام با تشکیل میز ساخت داخل قطعات در غرفه ساپکو در نمایشگاه بینالمللی قطعات خودرو تهران، پنج قرارداد دوجانبه ساخت داخل و تعمیق ساخت داخل قطعات به امضای مدیران عامل طرفین و همچنین شش تفاهمنامه دو و سه جانبه ساخت داخل قطعات به امضای مقامات مرتبط در شرکت طراحی، مهندسی و تامین قطعات ایرانخودرو (ساپکو) و قطعهسازان رسید.
قطعات موضوع قراردادهای داخلیسازی و تعمیق ساخت داخل
در این مراسم قراردادهای ساخت داخل قطعات لامپ هالوژنی مهشکن H۸، یونیت کنترلی ایربگ و شیر CVVT با شرکتهای تولیدکننده منعقد شد و همچنین قرارداد تعمیق ساخت داخل قطعات اجزای سانروف و توربوشارژ و افزایش تیراژ تولید توربوشارژر با دو شرکت قطعهساز به امضا رسید. همچنین شش تفاهمنامه بومیسازی قطعات میان ساپکو و شرکتهای توانمند داخلی منعقد شد.
براساس این تفاهمنامهها که مبنا و آغاز همکاریهای جدی و الزامآور ساپکو و قطعهسازان دانشبنیان متقاضی بومیسازی قطعات ارایهشده در میزهای ساخت داخل شرکت طراحی، مهندسی و تامین قطعات ایرانخودرو هستند، قطعات شمع سوزنی، صفحات الایدی مالتیمدیا، اینفلیتپر ایربگ، ریل سوخت گاز و کالیپر برقی در اولویت پروژههای خودکفایی و بومیسازی شرکتهای توانمندی داخلی قرار گرفتند.
امضای قرارداد و تفاهمنامههای مذکور در راستای تقویت و توسعه همکاری ساپکو و شرکتهای دانش بنیان و بهرهمندی همهجانبه از توان تولید و ساخت داخل در سطح کشور و توسعه ساخت داخل صورت گرفته است.
بازدید وزیر صمت از غرفه ایرانخودرو در نمایشگاه قطعات
همزمان با افتتاح نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو تهران وزیر صمت به همراه مدیرعامل ایرانخودرو از غرفه زنجیره تامین این گروه صنعتی در نمایشگاه بازدید کرد.
در حاشیه آیین افتتاح این نمایشگاه، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به هدفگذاری تولید یکمیلیون و ۷۰۰هزار دستگاه خودرو در سال جهش تولید با مشارکت مردم گفت: «صنعت خودروسازی دارای ظرفیت مناسبی برای توسعه است و بیش از ۶۰ صنعت دیگر با خودروسازی در ارتباط هستند که رونق تولید خودرو، زمینهساز رونق در خطوط تولید این تعداد صنعت میشود.»
عباس علیآبادی توجه به مهندسی خودرو را ازجمله برنامههای مهم خودروسازان برای توسعه برشمرد و گفت: «تحولات سریع در سطح جهان در جریان است و خودروسازان و قطعهسازان ایرانی باید خود را با این تحولات تطبیق دهند.»
وی با بیان اینکه خودروسازان این پیام را دریافت کردهاند که متعهد به تحقق اهداف کمی و کیفی تولید باشند، خاطرنشان کرد: «برای تحقق این اهداف، قطعهسازان نباید تبدیل به گلوگاه شوند و به همراه خودروسازان باید در مسیر جهش کیفیت برای جلب رضایت ذینفعان که همان مشتریان هستند، گام بردارند.»
رضایت مشتریان افزایش خواهد یافت
وزیر صمت با بیان اینکه به دنبال صادرات و بازارهایی که برایمان گشوده خواهد شد، هستیم، افزود: «جهان به سمت خودروهای برقی و هوشمند میرود و ما هم باید خودمان را با آن مطابقت دهیم. بر این اساس، به دنبال خودروهای روز و آینده هستیم و در این راستا، اتفاقات گذشته میتواند زیربنایی برای تحولات آینده باشد.»
علیآبادی ادامه داد: «جهش تولید وقتی اتفاق میافتد که رونق تولید شکل گیرد و تولیدکننده باید محصول را با کیفیت تولید و عرضه کند.»
وی با اشاره به برنامههای وزارت صمت در تحقق اهداف کمی و کیفی تولید خودرو تصریح کرد: «رضایت کافی از صنعت خودروسازی وجود ندارد و برنامههای متنوعی درنظر گرفته شده است که با کمی تامل نتیجه خواهد داد و رضایت مشتریان افزایش خواهد یافت. چراکه هدفگذاریهای ما طبق صدای مشتریان است.»
بنابراین گزارش، در این بازدید، احمد آقایی؛ معاون صنایع حملونقل وزیر صمت، بابک احمدی؛ معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شهباز حسنپور بیگلری؛ نماینده کمیسیون اقتصادی و مصطفی طاهری؛ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و کیانوش پورمجیب؛ مدیرعامل شرکت طراحی، مهندسی و تامین قطعات ایرانخودرو (ساپکو)، وزیر صمت را همراهی کردند.