بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، سایپا، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، گروه بهمن، کرمانخودرو، ایرانخودرودیزل و بهمندیزل منفی شدند اما درمقابل تنها نمادهای سایپادیزل و زامیاد مثبت شدند. همچنین روز شنبه در گروه خودرویی طی ۲۴ هزار نوبت معاملاتی ۴۴۶میلیون سهم به ارزش ۱۶۰میلیارد تومان موردمعامله قرار گرفت که نسبتبه روز چهارشنبه با رشد روبهرو شد. ارزش بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه نیز بالغبر ۲۳۲ هزار میلیارد تومان شد.
بورس منفی شد
روز شنبه و در جریان معاملات بازار سهام،شاخص کل بورس با افت ۱۴.۳۵۰ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۶۰ هزار واحدی قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با کاهش ۲.۸۵۰واحدی در محدوده ۶۹۱ هزار واحدی ایستاد. در این بازار نیز ۶.۵میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۶ هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با افت ۵۸واحدی در محدوده ۲۲هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۳.۸میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۷هزار میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بازار سهام از نظر تکنیکالی و بنیادی در وضعیت مطلوبی قرار دارد. اما در چند ماه گذشته دیدهایم این دو مولفه فضا را به موضوع اعتماد به بازار سهام واگذار کردهاند و تا زمانی که اعتماد به بورس ترمیم نشود، نمیتوان از تعادل در بورس صحبت کرد.
سهامداران باید متقاعد شوند که وارد بازار شوند. تا زمانی که حجم کل معاملات و معاملات خرد در این حد پایین است، نباید انتظار خروج بورس از رکود را داشته باشیم. کارشناسان بورس، اصلیترین عامل ریزش بازار را بحران انرژی در کشور میدانند.
بسیاری از صنایع به علت کمبود برق ساعات و روزهای فعالیت خود را کاهش دادهاند. ازسویدیگر بررسیها نشان میدهد سود خالص ۱۴۹هزار میلیارد تومانی، صنایع بورسی در اولین فصل سال نسبتبه زمستان سال قبل ۲۴درصد کاهش را نشان میدهد. این درحالی است که گزارشهای زمستان نیز بسیار ناامیدکننده بود.
به نوعی میتوان گفت بورس این روزها هم به دلیل کاهش اعتماد و هم به دلیل گزارشهای سهماهه شرکتهای بورسی، اوضاع مناسبی ندارد. بر این اساس درباره کاهش اعتماد سهامداران به بازار سهام، صحبتهای زیادی شده و تا زمانی که دولت تغییر رویه ندهد، این موضوع حل نخواهد شد. حال باید دید در چنین شرایطی، بورس چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.