گزارشهای مالی سال گذشته روانکارهای بورسی مشخص کرد نفت سپاهان پرسودترین شرکت این صنعت در سال ۱۴۰۲ بوده است.
نمودار زیر وضعیت سودخالص شرکتهای روانکار را در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد. همانطور که مشخص است نفت سپاهان درسال گذشته موفق به شناسایی سود خالص چهار هزار و ۱۲۳میلیارد تومانی شده که نسبت به رقبای خود اختلاف زیادی دارد. به این ترتیب سپاهان پرسودترین روانکار بورسی در سال ۱۴۰۲ لقب گرفت. موضوع دیگری که باید در رابطه با عملکرد درخشان سودآوری نفت سپاهان اشاره کرد روند سودآوری این شرکت است.
همانطور که در گزارش کارنامه سالانه روانکارهای بورسی مشخص شد، دو شرکت نفت ایرانول و بهران در سال ۱۴۰۲ با کاهش سنگین سودآوری روبهرو شدند. اما این روند در رقم سود خالص نفت سپاهان دیده نشد و شرکت توانست ارقام سودآوری سال ۱۴۰۲ خود را به عدد سال ۱۴۰۱ نزدیک کند.
همانطور که گفته شد نفت سپاهان در سال ۱۴۰۲ توانست به ثبات سودآوری برسد. این موضوع ناشی از افزایش درآمد شرکت در این سال بوده است؛ به طوری که شرکت در سال ۱۴۰۲ موفق شد «درآمد حاصل از فروش» خود را حدود ۲۷درصد افزایش دهد و از ۱۸هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به ۲۳هزار و ۲۵۸میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ برساند.
همانطور که مشخص است نفتسپاهان در سالهای اخیر موفق شد درآمد خود را بر مدار صعودی قرار دهد و هرسال این رقم را افزایش دهد.
رشد درآمد نفت سپاهان در سالهای اخیر، سود ناخالص شرکت را روی ریل صعودی قرار داده است. به طوری که سود ناخالص شرکت در هر سال رکورد سال گذشته را شکسته است.
گفتنی است رقم سود ناخالص نفت سپاهان از 4هزار و ۸۰۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ با رشد بیشاز ۲۱درصدی به 5هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان رسیده که با وجود افزایش سنگین هزینههای تولید عملکرد درخشانی محسوب میشود.
سود عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است. به طوری که این عدد از 4هزار و ۱۰۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ با رشد ۶.۷درصدی به 4هزار و ۳۷۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
تمامی این ارقام در حالی به ثبت رسیده که هزینه تولید شرکتهای روانکار در سال ۱۴۰۲ تحتتاثیر از تورم جهش بزرگی را تجربه کرده است.
علاوهبر تمامی موارد ذکرشده نفت سپاهان توانست در سهماهه ابتدایی سال جاری نیز عملکرد خوبی از خود نشان دهد. به طوری که حجم فروش شرکت در بهار ۱۴۰۳ نسبت به بهار سال گذشته افزایش داشت و این موضوع درآمد شرکت را بیشتر از ۲۲ درصد افزایش داد.
به طوری که درآمد نفت سپاهان از 4هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان در بهار ۱۴۰۲ به 5هزار و ۸۴۸ میلیارد تومان در بهار ۱۴۰۳ رسیده است. همچنین شرکت موفق شد درآمد صادراتی خود را در این فصل حدود ۱۹درصد افزایش دهد و به 3هزار و ۲۹۶ میلیارد تومان برساند.