در همین زمینه، مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع مجلس به بیان نظرات خود پرداخت.
وضعیت صنعت خودرو را چگونه ارزیابی میکنید؟
قیمتگذاری دستوری موجب افزایش زیان خودروسازان شده است. تا زمانی که نحوه حکمرانی بر این دو خودروساز و همچنین وضعیت شرکتداری آنها مشخص نشود، خصوصیسازی صنعت خودرو را به صلاح نمیدانم.
با توجه این شرایط خصوصیسازی صنعت خودرو کشور به کجا خواهد رسید؟
در دولت قبل امور مربوط به واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا انجام شد و پس از آن دولت برای واگذاری سهام خود اعلام عمومی کرد. در آن برهه زمانی جز یک شرکت قطعهساز مشتری دیگری برای سهام این دو خودروساز پیدا نشد. در حال حاضر زیان این شرکتها مانع از انجام این کار شده است.
چرا بخش خصوصی هم مایل به خرید خودروسازان نیست؟
در حال حاضر بالغبر ۲۱۰ همت میزان زیان انباشته خودروسازان است؛ در چنین شرایطی کدام بخش خصوصی اقدام به خرید سهام این شرکتها میکند. علاوهبر این موضوع، اکنون در صنعت خودرو کشور شاهد اجرای قیمتگذاری دستوری هستیم که همین مساله قفل واگذاری را محکمتر کرده است. در حال حاضر شرایط به هیچ عنوان برای خصوصیسازی صنعت خودرو فراهم نیست. برای واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا ابتدا باید ساختار آن اصلاح شود. قیمتگذاری دستوری خودروسازان را زیانده کرده است. تعیین قیمت اجباری برای محصولات هر بنگاهی باعث تشدید زیان آن میشود.
با این وجود چگونه باید سهام این دو خودروساز را واگذار کرد؟
واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا نیازمند اصلاح و همچنین تعیین تکلیف شرکتداری این دو خودروساز است؛ تا زمانی که این مورد محقق نشده باشد، خصوصیسازی صنعت خودرو را به صلاح نمیدانم.