بهروز محبی نجم آبادی

عدم پاسخگویی خودروسازان به نیاز مشتریان در حوزه کیفیت یکی از معضلاتی است که همواره باعث نارضایتی متقاضیان محصولات خودروسازان شده است. در این خصوص کارشناسان معتقدند مجلس موظف است با تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی، تکلیف مردم با دو خودروساز بزرگ را یکبار برای همیشه روشن کند.

در ادامه بهروز محبی نجم‌آبادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به بیان نظرات خود می‌پردازد.

به عقیده کارشناسان و فعالان صنعت خودرو ادامه رویه فعلی در این حوزه امکان‌پذیر نیست، به نظر شما دلیل تشدید مشکلات روزافزون صنعت خودرو طی یک‌دهه گذشته چیست؟

صنعت خودرو در یک‌دهه گذشته با مصائب عدیده‌ای روبه‌رو شده است، که ریشه‌ همه این مشکلات را در دخالت‌های دولت و قیمت‌گذاری دستوری باید جست. دولتی بودن مشکل اساسی صنعت خودرو است؛ متاسفانه وجود نیروی کار مازاد و هلدینگ‌های تودرتو بهره‌وری در شرکت‌های خودروساز بزرگ را کاهش داده و خودروسازان نیز هر بار به بهانه ‌ای مختلف قیمت‌ها را افزایش می‌دهند و فشار مضاعفی را به مردم وارد می‌کنند.

کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند ایجاد شرایط گلخانه‌ای برای صنعت خودرو باعث شده است این صنعت از همتایان خود در سراسر جهان عقب بماند. به نظر شما برای ارتقای سطح کیفی محصولات در صنعت خودرو چه اقداماتی باید انجام شود؟

واگذاری صنعت خودرو به بخش‌خصوصی و حمایت دولت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در خودروسازی یک ضرورت است. علاوه‌بر این با رونق قطعه‌سازی و سرمایه‌گذاری خارجی توسط شرکت‌های معتبر خارجی ازجمله خودروسازان بزرگ چینی می‌توان مسائل صنعت خودرو را به حداقل برساند.

تولید زیان در صنعت خودرو طی چند سال گذشته بنگاه‌های بزرگ و پیشرو در این حوزه را تا مرز ورشکستگی پیش برده است، راهکار پیشنهادی شما برای جبران زیان صنعت خودرو چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر مطرح شد مسیر توسعه صنعت خودرو در کاهش حضور دولت در صندلی‌های مدیریتی این بنگاه‌هاست. همچنین ریل‌گذاری که برای پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط دولت‌های گذشته انجام شده فرصت مناسبی برای صادرات خودرو، واردات قطعات و سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =

آخرین اخبار