خودروهای آفرودی در سوادکوه 

اردیبهشت‌ماه معاون عملیات پلیس راهور فراجا بیان کرد که خودروهای آفرود با توجه به قوانین و مقررات فعلی راهنمایی و رانندگی، اجازه تردد در معابر عمومی را ندارند و این خودروها صرفا برای استفاده در اماکن ورزشی و طبیعت‌گردی و تفریحی هستند.

سردار محمدباقر سلیمی استفاده از این خودروها را در محیط‌های خارج جاده‌ای همچون کویر و اماکنی از این دست جایز دانست و افزود: چنانچه این خودروها بخواهند در معابر عمومی جابه جا شوند باید به صورت محموله و روی کفی و یدک حمل شوند. در ادامه این موضوع را بررسی می کنیم.

طرح برخورد با خودروهای آفرودی در سوادکوه

چند روز پیش، فرمانده انتظامی سوادکوه از اجرای طرح برخورد با خودروهای آفرود در این شهرستان خبر داد و گفت: در اجرای این طرح، ماموران انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی این شهرستان در اقدامی عملیاتی ۴۰ خودرو را شناسایی و توقیف کردند.

سعید مهدوی در ادامه گفت: باتوجه به انجام تغییرات غیرقانونی در ظاهر خودروها و انجام حرکات نمایشی آفرودی در این شهرستان، موضوع در دستورکار ماموران قرار گرفت. وی افزود: در اجرای این طرح ماموران انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی این شهرستان در اقدامی عملیاتی ۴۰ خودرو را شناسایی و توقیف کردند.

این مقام مسئول درمورد ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی توسط برخی از افراد در شهرستان سوادکوه بیان کرد: برخی افراد با خودروهای آفرود وارد شهرستان می‌شوند که علاوه‌بر آسیب به منابع طبیعی، ناهنجاری‌هایی را به وجود می‌آورند که در یک ماموریت ۴۰ دستگاه خودرو آفرود وارد شهرستان شده بودند که باتوجه به ناهنجاری‌هایی که بوجود آورده بودند ۲۸ نفر تحویل مراجع قضایی داده شدند.

فرمانده انتظامی سوادکوه با بیان اینکه آفرودسواران در جنگل بیشترین آسیب را به زیست‌بوم‌ها می‌زنند و نباید به بهانه ورزش، اراضی ملی را تخریب کرد، یادآور شد: به منظور حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی با آفرودسواران متخلف و متعرض به منابع طبیعی برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

مهدوی اضافه کرد: خودروهای موردنظر متوقف و رانندگان آن‌ها به مرجع قضایی معرفی شدند. همچنین ۲۹دستگاه خودرو آفرودی و ۶۵نفر از اعضای یک گروه غیرقانونی چند ماه گذشته دستگیر شدند که در قالب تور هنرهای نمایشی وارد شهرستان سوادکوه شده بودند. ۲۷ نفر راهی زندان و مابقی به قید وثیقه سنگین با حکم آزاد شدند.

برخورد قانونی با خودروهای آفرودی در اردبیل

اسفندماه سال گذشته هم مدیرکل منابع طبیعی اردبیل از انجام برخورد قانونی با آفرودسواران که طبیعت و مناطق جنگلی بکر استان اردبیل را نابود می‌کنند، خبر داد. محمود قلی‌زاده در این باره اعلام کرد: طی هماهنگی با مراجع انتظامی و قضایی با آفرودسوارانی که مناطق جنگلی و طبیعت استان اردبیل را به نابودی می‌کشانند، برخورد قانونی انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: تردد خودروهای آفرود به صورت گروهی و با انجام روش‌های هیجانی به فشرده شدن خاک، فرسایش آن در دراز مدت، نابودی پوشش گیاهی، پایین آمدن نفوذپذیری آب در خاک، عدم زادآوری گیاه و درختان مناطق جنگلی و طبیعی و همچنین نشستن گرد و خاک بر اندام گیاهی در کنار آلودگی صوتی منجر می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: تعداد زیادی از گونه‌های جنگلی مانند درختچه، نهال و گونه‌های گیاهی در زیر چرخ خودروهای آفرود نابود شده و پوشش گیاهی با عبور این خودروها از بین می‌رود.

قلی‌زاده از عبور آفرودسواران در مناطق جنگلی به عنوان تهدیدی جدی برای حیات‌وحش نیز یاد کرد و یادآور شد: عبور آفرودسواران در طبیعت و جنگل‌ها به ترس حیوانات و تخریب حیات‌وحش منجر می‌شود و به رانده شدن گونه‌های جانوری به مکان های خارج از زیستگاه طبیعی و ناامن می‌انجامد.

وی از آماده‌باش نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی خبر داد و افزود: عموم مردم هرگونه موارد نقض قوانین در این زمینه را به شماره تلفن ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش کنند.

مهلت ۴۸ساعته برای اصلاح موارد تخلف در خودروهای آفرودی

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان اعلام کرد تردد خودرو آفرود در معابر درون‌شهری ممنوع است. سرهنگ فرخ جمالی در این باره گفت: رانندگان آفرود برخلاف قانون اقدام به تغییر ارکان وسیله‌نقلیه به ویژه استفاده از لاستیک‌های پهن و ارتفاع بلند بیش‌از نیم‌متر می‌کنند.

وی افزود: تردد این قبیل وسایل نقلیه در معابر شهری که محل عبور وسایل نقلیه سبک، موتورسیکلت و عابر است، بسیار خطرآفرین بوده و در صورت بروز تصادف، احتمال خسارت و مرگ و میر بسیار بالاست.

رئیس پلیس راهور همدان با بیان اینکه طرح برخورد با این قبیل وسایل نقلیه در حال اجراست، گفت: این قبیل خودروها با عنوان نقص فنی توقیف و پس از فک پلاک روی وسیله نقلیه، پلاک تعمیری نصب می‌شود و مالک خودرو مکلف به رفع نواقص فنی در مدت زمان تعیین شده است.

وی اضافه کرد: پس از بازدید کارشناس پلیس راهور و تایید رفع نقص فنی، پلاک تعمیری از روی خودرو فک و پلاک اصلی به مالک وسیله نقلیه بازگردانده می‌شود. بیشتر مالکان خودروهای آفرود نسبت به تقویت موتور، استفاده از چراغ‌های زنون به تعداد زیاد و تعویض لاستیک و استفاده از لاستیک‌های پهن با ارتفاع بالا اقدام می کنند که باید وسیله نقلیه را طی ۴۸ ساعت از حالت آفرود خارج کرده و به شکل ظاهری اولیه بازگردانند.

سرهنگ جمالی در پایان تاکید کرد: پس از یک نوبت اخطار و نصب پلاک تعمیری چنانچه دوباره مالک وسیله‌نقلیه نسبت به تغییر ارکان خودرو اقدام کند، پلیس ضمن توقیف خودرو، راننده را به مرجع قضایی معرفی خواهد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =

آخرین اخبار