علی بهشتی‌ روی

علی بهشتی‌ روی *

ریسک‌های ناشی‌از تحولات منطقه‌ای و هم‌چنین ریسک‌های نشأت‌گرفته از تصمیمات نهادهای سیاستگزار دولتی، مهم‌ترین عوامل تداوم نزول و رکود در بورس برای سهامداران خودرویی به‌شمار می‌آیند و این عوامل عمدتا از حیطه اختیارات و اثرگذاری سازمان بورس خارج هستند.

ازسوی‌دیگر افرادی که وارد بازار سرمایه می‌شوند باید بدانند این بازار، با بازارهای کم‌ریسک چون سیستم بانکی متفاوت است. همچنین بین ریسک و بازده رابطه مستقیمی وجود دارد؛ در ادبیات مالی گفته شده اگر ریسک بیشتری را بپذیرید، احتمالا سود بیشتری نصیبتان می‌شود، ولی البته امکان دارد به جای سود، ضرر و زیان بیشتری را نیز متحمل شوید. این روزها بازار در شرایطی است که به‌ناچار باید سازمان بورس تلاش می‌کرد رقم زیان را به حداقل برساند.

به‌نظر می‌رسد اعمال محدودیت دامنه‌ نوسان، بر مبنای همین منطق اعمال شده است. به بیان دیگر، نکته مهم آنکه بخشی از ریسک‌ سیستماتیک بازار، در بحران اخیر منطقه، ریشه دارد که قاعدتا از عهده سازمان بورس و حتی دولت خارج است.

بخش دیگری از ریسک‌های سیستماتیک بازار مربوط به تصمیمات نهادهای سیاستگزار نظیر وزارتخانه‌های دولتی است. در این حوزه دکتر صیدی وعده داده است منافع بازار سرمایه را در قالب بودجه سالانه و تعامل و مذاکره با دستگاه‌ها دنبال کند. بر این اساس، استراتژی صبر و حفظ آرامش بهترین راهکار در شرایط فعلی بورس برای سهامداران است و در این رابطه اغلب کارشناسان متفق‌القولند درصورتی‌که ریسک‌های سیستماتیک از سر راه بازار برداشته شود و ریسک‌های داخلی افزایش پیدا نکند، شاهد اتفاقات خوبی در روند آینده بورس خواهیم بود.

ازسوی‌دیگر باید به تیم مدیریت سازمان بورس فرصت بدهیم به روش خود ریسک‌های سیستماتیک ناشی از عملکرد دستگاه‌های دولتی را تا حد امکان کاهش دهد، در این صورت مردم با بازار آشتی خواهند کرد. البته اگر همزمان ریسک‌های ناشی‌از بحران منطقه‌ای هم رفع شود، سطح اعتماد سرمایه‌ گذاران به بورس بار دیگر به سرعت افزایش می‌یابد. رئیس سازمان بورس به درستی گفته است که نباید در سیاستگزاری به گونه‌ای عمل شود که عملا دست در جیب ناشران کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =

آخرین اخبار