یحیی ‌آل ‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق

مقوله تولید این روزها در کشور از اهمیت بسزایی برخودار است. در برخی صنایع ازجمله خودروسازی و قطعه‌سازی با توجه به حجم اشتغالی که این دو صنعت ایجاد می‌کنند، حمایت دولت از آن‌ها مهم قلمداد می‌شود. حال در این رابطه، یحیی آل‌اسحاق رئیس اسبق اتاق بازرگانی تهران به تشریح این مساله پرداخته است.

برای رونق تولید چه باید کرد؟

مهم‌ترین تاکید و توصیه رهبر معظم انقلاب به دولت همواره مساله تولید است. در حوزه اقتصاد هم مهم‌ترین مساله یعنی نخ تسبیح چالش‌ها و نقطه مثبت فرصت‌ها همین موضوع تولید است. اگر یک کشور بتواند مجموعه زنجیره موثر و عوامل تاثیرگذار بر تولید را بر اساس واقعیت‌های تولید و الزاماتی که در زنجیره تولید است، بسترسازی و مراقبت کند؛ نقطه کلیدی موفقیت دولت خواهد بود.

در این رابطه چه نکته‌ای از همه کلیدی‌تر است؟

اما باید به این مساله توجه کرد که تولید نه با خواهش و نه با شعار دادن و نه با تعریف و تمجید به دست نمی‌آید بلکه تولید مقوله‌ای از جنس خودش است که اگر الزاماتش را فراهم نکنیم، پا نمی‌گیرد.

مختصات یک سیاست تولیدی موفق چیست؟

وقتی در مورد تولید صحبت می‌کنیم باید بدانیم تولید چه محصولی مدنظر ماست و برای چه می‌خواهیم تولید کنیم. ضمن اینکه در تولید باید به خصوصیات کالای تولیدی و کیفیت آن نیز توجه داشت. وقتی محصولی را تولید می‌کنیم باید بدانیم که آن محصول برای کدام بازار و با چه مشخصات، چه سلیقه و چه کیفیت و استانداردی تولید می‌شود. در تولید باید مصرف‌کننده ملاک تولید باشد. یعنی بدانیم که هدف از تولید ما برای رفع نیاز کدام بخش است. تولید باید اندازه داشته باشد زیرا اگر بهترین و با کیفیت‌ترین کالا را تولید کنیم اما برای آن مصرف‌کننده نداشته باشیم بیهوده کالا را تولید کرده‌ایم. تولید احتیاج به مطالعه و بازارشناسی دارد.

نقش تکنولوژی در این رابطه چیست؟

باید با تکنولوژی‌های روز دنیا تولید انجام دهیم و نباید در این زمینه از رقبا عقب ماند زیرا در صورتی که تولید با تکنولوژی‌های روز دنیا انجام نشود، تولیدکننده نمی‌تواند در فضای رقابتی داخلی و خارجی پیروز شود. باتوجه به فضای رقابتی باید تولیدکننده هزینه‌های مختلف را بررسی و کالا را به‌گونه‌ای تولید کند که هزینه تمام‌شده آن کمتر باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

آخرین اخبار