آیونیک ۶

جولای سال ۲۰۲۲ میلادی بود که کمپانی هیوندای از نخستین سدان میان‌سایز خانوادگی تمام‌الکتریکی خود با نام آیونیک ۶ رونمایی کرد.

معماری اصلی این خودرو که بر اساس زبان جدید طراحی هیوندای شکل گرفته، برپایه پلت‌فرم E-GMP بوده و از نظر فنی با برادر کوچک‌ترش یعنی آیونیک ۵ یکسان است. آیونیک ۶ در حقیقت نمایشی از طراحی کلاسیک و مدرن هیوندای است.

این خودرو نسخه تولیدی از هیوندای پروفسی (Prophecy) است که سال ۲۰۲۰ در موتورشو ژنو به‌نمایش درآمد. هرچند آیونیک ۶ نسخه پخته‌تر، منطقی و جذاب‌تری نسبت به‌هیوندای پروفسی به‌شمار می‌رود که با استایل خاص خود، اشاره دقیقی به‌زبان جدید طراحی هیوندای دارد. این خودرو بر این اساس سبک طراحی خاصی از خودروهای دهه ۸۰ میلادی هیوندای و با تلفیقی از زبان جدید طراحی این کمپانی کره‌ای به‌تولید رسیده است.

با نگاهی به‌پروفیل آیونیک ۶ شاهد طراحی مشابه خودروهای فست‌بک هستیم. زاویه و فرمت خمیده سقف و کشیده بودن ستون C سبب شده است فرمت بدنه این خودرو مشابه کوپه‌ها باشد. همچنین سطوح منحنی و تخت در کنار اورهنگ‌های نسبتا کوتاه و تنوع در رینگ‌های ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اینچی، کاراکتر اسپرت و جذابی به‌این سدان تمام‌الکتریکی بخشیده است. آیونیک ۶ با چراغ‌های نسبتا بزرگ ذوزنقه‌ای در جلو، حجم‌های برآمده روی گل‌گیرهای جلو و خطوط تیز روی کاپوت همراه است که این ویژگی‌ها چهره کاملا اسپرت و جوان‌پسندی از این خودرو تمام‌الکتریکی به‌نمایش می‌گذارند.

در نمای عقب همچنان شاهد همان ترکیب طراحی کلاسیک و مدرن هستیم. حجم‌پردازی در نمای عقب و زاویه متمایل به‌پایین، مشابه خودروهای کلاسیک بوده و چراغ‌های پیوسته در عقب، یکی از اِلِمان‌های مدرن زبان جدید طراحی هیوندای محسوب می‌شود. در زمان ورود به‌کابین آیونیک ۶ با سبک طراحی مدرن و جذابی مواجه می‌شویم. دو نمایشگر ۱۲.۳ اینچی یکی برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر) و دیگری برای سیستم اطلاعات-سرگرمی و یک نمایشگر ۵ اینچی افقی لمسی برای تنظیمات سیستم تهویه‌مطبوع، فضای مدرنی را در کابین این خودرو فراهم آورده‌اند. طراحی کلیت داشبورد ساده و مینیمال است.

همچنین طراحی دریچه‌های سراسری تهویه‌مطبوع، کنسول شناور میانی و لبه‌های نسبتا بلند در گوشه‌های داشبورد، زیبا به‌نظر می‌رسند. از طرفی استفاده از چرم، روکش پارچه‌ای باکیفیت، دو رنگ بودن تریم داخلی و غربیلک‌فرمان دوشاخه به‌سبک هیوندای، فضای لوکسی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. درعین حال نورپردازی LED های نواری و سقف پانوراما، کابین آیونیک ۶ را دلنشین جلوه می‌دهند. در نسخه‌هایی که به انتخاب مشتریان دوربین‌هایی با وضوح بالا جایگزین آینه‌های جانبی شده‌اند، شاهد دو نمایشگر ۸ اینچی افقی در طرفین داشبورد هستیم.

از مهم‌ترین آپشن‌های آیونیک ۶ می‌توان به: سامانه فوق هوشمند کمکی رانندگی، کروزکنترل پیشرفته، سامانه فوق هوشمند پیشگیری از برخورد، سامانه هشدار انحراف از مسیر، سیستم فوق پیشرفته خروج ایمن از خودرو، سیستم آنالیز آنلاین ترافیک خودرو، سیستم هشدار نقاط‌کور و شناسایی عابرپیاده، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم پارک هوشمند مبتنی بر کنترل خودرو با گوشی تلفن‌همراه، سیستم شارژ سریع خودرو با قابلیت اشتراک با وسایل نقلیه الکتریکی، سیستم تهویه‌مطبوع دومنطقه‌ای و مجزا برای سرنشینان عقب، نمایشگر خودرو با قابلیت اتصال به‌اندروید اتو و اپل‌کارپلی، دستگیره‌های پنهان لمسی روی بدنه خودرو، ۱۰ ایربگ، سقف پانوراما با قابلیت مات شدن از داخل و... اشاره کرد. کمپانی هیوندای آیونیک ۶ را در سه نسخه متفاوت به‌بازار عرضه کرده است.

آیونیک ۶؛ سدانی ایده‌آل از کره‌ ای‌ ها

نسخه پایه دارای یک موتور الکتریکی به‌قدرت ۱۴۹ اسب‌بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتون‌متر، با باتری‌های ۵۳ کیلووات-ساعتی نیکل-کبالت-منگنز لیتیوم است. نسخه دیگر این خودرو دارای یک موتور برقی با ظرفیت باتری ۷۷.۴ کیلووات-ساعتی با حداکثر قدرت ۲۲۵ اسب‌بخار و حداکثر گشتاور ۳۵۰ نیوتون‌متری است. قدرت و گشتاور تولیدی به‌چرخ‌های عقب منتقل می‌شود. اما نسخه فول‌آپشن آیونیک ۶ دارای دو موتور الکتریکی با باتری ۷۷.۴ کیلووات-ساعتی با قدرت ۳۲۱ اسب‌بخار و گشتاور ۶۰۵ نیوتون‌متری است.

البته ناگفته نماند قوی‌ترین نسخه آیونیک ۶ موسوم به N دارای دو موتور الکتریکی فوق قدرتمندی است که در نسخه کیا EV۶ GT شاهد آن بودیم.

به‌بیان دیگر آیونیک ۶ N حداکثر ۵۷۷ اسب‌بخار توان و ۷۴۰ نیوتون‌متر گشتاور را به‌ارمغان می‌آورد. در نسخه فول‌آپشن آیونیک ۶ شاهد پیمایش حرکتی ۶۱۰ کیلومتر پس از شارژ کامل باتری هستیم. این عدد در نسخه N به ۵۴۳.۹ کیلومتر می‌‎رسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =