اما در این میان، یک خبر بد هم وجود دارد چون خودروساز آلمانی قصد ندارد تولید تیپهای GTI و R با گیربکس دستی را ادامه دهد. ظاهرا مشتریان آمریکایی به این خبر واکنش نشان دادند و تا حد امکان، این دو خودرو را خریداری کردهاند. بنابر اعلام فولکسواگن، فروش گلف GTI و R در سال ۲۰۲۴ به ترتیب ۴۸.۶ و ۲۹.۶درصد افزایش یافته است. آنطور که این شرکت به نشریه موتوروان خبر داده، سهم فروش نسخه دنده دستی گلف GTI و R از کل فروش این خودروها به ۴۱ و ۵۲ درصد رسیده است که نسبت به سال قبل، ۳۸ و ۴۵درصد افزایش نشان میدهد.
افزایش محبوبیت گیربکسهای دستی
در سال ۲۰۲۴، ۱۱,۰۷۲ دستگاه گلف GTI و ۴,۱۹۶ دستگاه گلفR به فروش رسیده است. باید اعتراف کرد این ارقام چندان شگفتانگیز نیست بهخصوص وقتی بدانیم فروش تیگوان در سال ۲۰۲۴ از مجموع فروش دو سدان جتا و آرتئون و البته گلف GTI و R، بیشتر بوده است.
درواقع همین رقم فروش میتواند نشاندهنده تقاضا برای خودروهای دندهدستی باشد، اما واقعیت این است در کشورهایی غیر از ایالاتمتحده، تقاضای چندانی برای گیربکس دستی وجود ندارد.
تطبیق این گیربکس با استاندارد آلایندگی یورو ۷ نیز کار آسانی نیست. علاوه بر گلف GTI و R، فولکسواگن جتا با گیربکس دستی در برخی کشورها ازجمله ایالاتمتحده به فروش میرسد. سهم فروش این مدل در سال ۲۰۲۴ از ۹ به ۶درصد کاهش یافته است که میتواند به قطع عرضه دو تیپ از آن مربوط باشد چراکه سهم فروش تیپ GLI از جتا با ۵درصد افزایش به ۳۸درصد رسیده است. این مدل حالا به تنها محصول فولکسواگن با گیربکس دستی در ایالات متحده تبدیل شده است، بنابراین اصلا عجیب نیست که فروش آن با افزایش مواجه شود.
محبوبترین برند برقی در نروژ و آلمان
گذشته از بحث درباره گیربکس، بد نیست به افزایش فروش محصولات برقی فولکسواگن در اروپا اشاره کنیم. فروش ID.۷ در آلمان از سایر خودروهای برقی سبقت گرفته و این برند در نروژ به محبوبترین سازنده خودروهای برقی تبدیل شده است. مارتین سندر، مدیرفروش شرکت فولکسواگن در گفتوگو با اتوموتیونیوز، از بالاتر بودن قابلیت اعتماد خودروهای برقی سخن گفته است.
اما براساس جدیدترین گزارش موسسه کانسیومر ریپورتز، مالکان خودروهای برقی نسبتبه نمونههای درونسوز با ۴۲درصد مشکلات بیشتر مواجه شدهاند. در جدیدترین پژوهشی که توسط موسسه CR انجام شده، در فاصله سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ با نزدیک به ۳۰۰هزار نفر از دارندگان خودروهای برقی گفتوگو شده است. در این فهرست، نام فولکسواگن ID.۴ در میان خودروهایی با پایینترین قابلیت اعتماد قرار دارد.
سندر در ادامه صحبتهای خود به فروش بالاتر فولکسواگن ID.۳ در مقایسه با تسلا مدل Y، گلف و بامو i۴ اشاره کرده است. ایشان همچنین از برنامه عرضه ID.۲ با قیمت کمتر از ۲۵ هزار یورو خبر میدهد. حتی یک مدل دیگر با نام احتمالی ID.۱ و با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو هم عرضه خواهد شد.
ظاهرا فولکسواگن قصد داشت این مدل را با همکاری رنو طراحی کند اما این شراکت شکل نگرفت و رنو هم به طراحی توئینگو برقی مشغول شد. از اواخر دهه جاری، نسل نهم گلف با موتور برقی عرضه خواهد شد. از سال ۲۰۲۷ تولید گلف هاچبک و استیشن با پیشرانه درونسوز به مکزیک منتقل میشود. بنابراین تولید هر دو نسخه برقی و درونسوز گلف تا چند سال بعد ادامه مییابد. حتی برخی رسانهها از ادامه تولید نسل هشتم گلف تا سال ۲۰۳۵ خبر میدهند.
شرایط نامطلوب آئودی
برند لوکس آئودی را باید یکی دیگر از بازندگان بزرگ در سال ۲۰۲۴ در نظر گرفت، زیرا فروش آن به میزان قابلتوجه ۱۸.۱درصد کاهش یافت و با سهم بازار ۷.۲ درصدی فقط ۲۰۲ هزار دستگاه به فروش رساند. البته بهنظر میرسد مهمترین دلیل چنین شرایطی عقب ماندن این برند در برنامه تولید محصولات آتی خود است.
هفتهنامه انگلیسی اتوکار در گزارشی نوشت A۸ مهمترین مدل بین بیست مدل الکتریکی است که آئودی قرار است در سهسال آینده به بازار عرضه کند. اتوکار میگوید A۸ فاصله آئودی را با دیگر خودروسازان عضو گروه فولکسواگن بیشتر خواهد کرد.
آئودی قصد دارد به جای رشد فروش، بر سود بیشتر از فروش مدلهای لوکستر تمرکز کند. انتقادها به ظاهر مدلهای لوکس بنز و بامو، باعث امیدواری آئودی است که بتواند با A۸ توجه بسیاری از مشتریان ماشینهای رقیب را جلب کند. پلتفرم آئودی A۸ با همکاری پورشه ساخته شده است.
آئودی میگوید این پلتفرم میتواند با هر بار شارژ تا حدود ۷۵۰ کیلومتر حرکت کند و قدرتش از بنز و بامو بیشتر است. آئودی همچنین ادعا میکند فناوری خودران A۸ از رقیبان آلمانی پیشرفتهتر خواهد بود.
هفتهنامه انگلیسی اتواکسپرس هم در گزارشی خبر داد آئودی برخلاف بنز و بامو میخواهد یک خودرو الکتریکی کوچک هم تولید کند.
بنز و بامو در استراتژی جدید خود بر ساخت خودروهای بزرگتر تمرکز کردهاند و میگویند از فروش خودروهای کوچک سود چندانی نمیبرند. اما آئودی با استفاده از پلتفرمی که گروه فولکسواگن برای خودروهای کوچک الکتریکی ساخته، یک مدل شهری به بازار عرضه خواهد کرد.