ترامپ

اندازه بازار خودروهای تجاری در آمریکای‌شمالی از ۵۰۰ میلیارد دلار عبور کرد که می‌توانست بازار پردرآمدی برای مدل‌های الکتریکی در سال‌های آتی باشد

خروج دولت آمریکا از برنامه‌ حمایتی تولیدکنندگان خودروهای پاک

هدف برنامه توسعه خودروهای الکتریکی که ازسوی آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا مورد حمایت قرار گرفته بود، حذف بخش بزرگی از خودروهای دیزلی و بنزینی و کاهش مصرف سوخت و به تبع آن، آلاینده‌های زیست‌محیطی بود. با این‌حال ترامپ برنامه‌ریزی کرده است که حمایت خود را از خودروهای الکتریکی بردارد و متقاضیان را برای انتخاب نوع خودرو آزاد بگذارد. با این‌حال، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد خروج دولت آمریکا از برنامه‌ حمایتی تولیدکنندگان خودروهای پاک و افزایش سهم محصولات الکتریکی تا سال ۲۰۳۰، عواقب جبران‌ناپذیری برای صنعت خودروهای تجاری خواهد داشت؛ صنعتی که در سال‌های اخیر پابه‌پای مدل‌های سواری، از تکنولوژی و پیشرانه‌های الکتریکی استقبال کرد و به‌واسطه ممنوعیت تردد مدل‌های دیزلی در بسیاری کشورها، حتی سرعت بیشتری در توسعه و تولید نسخه‌های الکتریکی داشت.

اما رئیس‌جمهور جدید آمریکا، دستور بایدن را که دستیابی به سهم ۵۰درصدی خودروهای الکتریکی برای سال ۲۰۳۰ بود، لغو کرد. دونالد ترامپ در هفته گذشته و هم‌زمان با ورود به کاخ سفید، حمایت دولت فدرال از فروش خودروهای الکتریکی را هدف قرار داد و مخالفت خود را با این طرح عنوان کرد و آن را طرحی به نفع چینی‌ها خواند.

این فرمان اجرایی در سال ۲۰۲۱ و با هدف برقی‌کردن نیمی از خودروهای جدید در سال ۲۰۳۰ اعلام شد و مورد حمایت خودروسازان برتر هم قرار گرفت. این دستور در حالی از سوی ترامپ لغو شده است که برخی کارشناسان این اقدام را ضرری برای محیط‌زیست دانسته و بیان کرده‌اند که «این عقب‌نشینی‌ها در بخش خودروهای پاک، آمریکایی‌ها را با قیمت‌های بالاتر، آلودگی بیشتر و رقابت ضعیف‌تر روبه‌رو خواهد کرد.»

دستور ترامپ بخشی از تلاش وعده داده‌شده برای لغو حمایت‌های زیست‌محیطی ارائه‌شده از سوی بایدن و حمایت از سازندگان آمریکایی خودروهای پاک است. ترامپ همچنین وعده داده است که استانداردهای آلودگی خودرو را که توسط دولت بایدن در بهار گذشته نهایی شده بود، لغو کند.

بازار بزرگ تجاری‌های آمریکا، از چنگ الکتریکی‌ها درآمد

لغو یارانه‌ها و حمایت‌های دولت آمریکا می‌تواند مستقیم بر بازار خودروهای برقی و توسعه زیرساخت‌های مرتبط با آن تاثیر منفی بگذارد.

در سال‌های اخیر و هم‌زمان با برنامه‌ریزی برای توسعه خودروهای الکتریکی، بسیاری از تجاری‌سازان در سراسر دنیا، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای را در مسیر توسعه خودروهای تجاری الکتریکی و زیرساخت‌های مرتبط با آن انجام دادند که حالا با خروج آمریکا از این برنامه، به طور قطع بخش بزرگی از بازار آینده خود را از دست خواهند داد.

آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین بازار خودروهای تجاری دنیا، می‌توانست فضای رقابتی بزرگی را بین خودروسازان داخلی و خارجی برای گسترش بازار تجاری‌های الکتریکی ایجاد کند. اندازه بازار خودروهای تجاری در آمریکای‌شمالی از ۵۰۰میلیارد دلار عبور کرد که می‌توانست بازار پردرآمدی برای مدل‌های الکتریکی در سال‌های آتی باشد.

سرمایه‌ تجاری‌سازان بزرگ در مسیر برقی‌سازی محصولات به خطر افتاد

بازار آمریکا همیشه به‌دلیل تنوع و گستردگی، میزبان تجاری‌سازان داخلی و خارجی بسیاری بوده و برنامه‌های حمایتی متنوعی برای تسهیل در سرمایه‌گذاران این تولیدکنندگان داشته است. در همین راستا، تجاری‌سازان بسیاری، اهداف خود را به‌موازات قوانین آمریکای شمالی و به منظور دستیابی به سهم بیشتری از این بازار، در نظر گرفتند که امروز با تغییر جهت آمریکا، بازار این تجاری‌سازان نیز به خطر می‌افتد.

از تجاری‌سازان داخلی این کشور مانند فورد و تسلا گرفته تا بزرگانی مانند دایملر و ولوو که در این کشور با برند و زیرمجموعه‌های خود فعالیت می‌کردند و تجاری‌سازان بزرگ و کوچک بین‌المللی که از سراسر جهانی، خودروهای الکتریکی را روانه این بازار می‌کردند، همه از تصمیم جدید ترامپ متضرر خواهند بود.

گرچه به نظر می‌رسد این تجاری‌سازان سهم خود را از کشورهای بزرگ اروپایی و سایر کشورهای پیشرفته به دست خواهند آورد اما با تصمیم جدید ایالات متحده، سهم این خودروسازان از بازار آمریکا کاهش خواهد یافت که می‌تواند بخش بزرگی از بازار و سرمایه‌گذاری این تجاری‌سازان را به مخاطره بیندازد و سرعت برقی‌سازی را در سراسر جهان با کاهش مواجه کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =