همچنین روز چهارشنبه در گروه خودرویی طی ۸هزار نوبت معاملاتی، ۵۱۶میلیون سهم به ارزش ۱۱۳میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز سهشنبه با افت روبهرو بود. ارزش بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز چهارشنبه بالغبر ۱۹۰هزار میلیارد تومان شد.
بورس باز هم منفی شد
همچنین روز چهارشنبه و در خلال معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با افت ۲۲.۸۵۴واحدی در محدوده یکمیلیون و ۹۷۰ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با نزول ۶.۰۵۶ واحدی در محدوده ۶۵۵ هزار واحد ایستاد. در این بازار هم ۱۵میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۷.۹هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با کاهش ۱۰۳واحدی در محدوده ۲۱هزار واحد قرار گرفت.
در فرابورس نیز ۴.۸میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. این درحالی است که بازار سرمایه آخرین روز معاملاتی هفته را با افت شدید شاخصها، خروج سرمایه و سقوط ارزش دلاری به اتمام رساند. در این رابطه ارزش دلاری بازار در حال سقوط است و به ۱۰۸میلیارد دلار رسیده؛ این عدد از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیسابقه بوده و یک رکورد منفی برای بازار محسوب میشود.
کارشناسان بازار سهام معتقدند بورس وضعیتی بحرانی دارد و نیازمند شوکدرمانی، تزریق نقدینگی و جمعشدن صفهای فروش توسط حقوقیهاست. ریزش ۹۶درصد نمادها نشان میدهد کار نهتنها با خبردرمانی پیش که نمیرود چهبسا شرایط سختتر هم شود.
سازمان بورس باید هرچه سریعتر با هماهنگی حقوقیها نقدینگی وارد بازار کند تا وضعیت بازار از این بدتر نشود. به اعتقاد این تحلیلگران، در تمام دنیا بازارهای سرمایه و بازارهای مالی از آسیبپذیرترین بازارها به شمار میآیند و همواره تحتتاثیر شرایط حساس، واکنشهای ریسکی زیادی از خود نشان میدهند در این وضعیت نباید بازار به حال خود رها شود و به ریزشهای پیدرپی بیتفاوت ماند.
بنابراین میطلبد دولت برای سرنوشت آینده این بازار از همین امروز دست به کار شود. اقتصاد کشور وابسته به تقویت بازارهای مهم و تاثیرگذاری مانند بازارسرمایه بوده پس نباید به این راحتی وضعیت این بازار دستخوش تحولات غیرقابلجبران شود. حال باید دید آیا بورس در هفته پیشرو میتواند به مسیر نزولی خود خاتمه دهد، یا اینکه همچنان روند ریزشی بازار سهام ادامه خواهد یافت.